Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 19, 2010 14:42 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

:( :( :( :( :( :( :( :( :(
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro maja 19, 2010 14:48 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

matko :cry: :cry: :cry:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro maja 19, 2010 14:50 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Czy ktoś coś wie???
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro maja 19, 2010 14:56 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Czy w Kędzierzynie nie ma żadnych wolontariuszy !? :(
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro maja 19, 2010 14:59 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Gibutkowa,ja czytam wątek na dogo,od początku.

Informacji o utopionych kotach nie traktowałabym jako w 100% pewnej,nie denerwujmy się na zapas,przecież nie mamy tak naprawdę wieści ze schroniska więc skąd pani wspomniana w watku na dogo wie,że koty się utopiły :? Myśle,że to raczej jej osobiste przekonanie wskutek dramatycznych informacji o zalaniu terenu schronu (tak naprawdę do końca nie potwierdzonych)
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 15:01 przez novena, łącznie edytowano 1 raz

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Śro maja 19, 2010 15:00 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Są ale tam jest zalane i straż nie pozwala tam żadnemu cywilowi się przedostać bo to zagrożenie życia :(
Tak pisała na dogo wolontariuszka z Kędzierzyna. Będą mieli łódkę za 2-3 godz.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 19, 2010 15:02 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Gibutkowa pisze:Dodatkowo:
1. Z czwartku na piątek ma być fala w Toruniu (schron ponoć na terenie zalewowym)

Sprawdziłam u źródła [kierowniczka toruńskiego schronu] - schronisko nie jest zagrożone - nigdy nie było zalane, teren już od jakiegoś czasu jest przekwalifikowany na `niezalewowy`. Musiałaby puścić tama we Włocławku, żeby woda weszła do schronu.
Co więcej - schronisko udziela pomocy lokalnym powodzianom i tymczasuje ich zwierzęta. Zabiera też do siebie koty i psy z zalewanych działek.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro maja 19, 2010 15:07 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

novena pisze:Gibutkowa,ja czytam wątek na dogo,od początku.

Informacji o utopionych kotach nie traktowałabym jako w 100% pewnej,nie denerwujmy się na zapas,przecież nie mamy tak naprawdę wieści ze schroniska więc skąd pani wspomniana w watku na dogo wie,że koty się utopiły :? Myśle,że to raczej jej osobiste przekonanie wskutek dramatycznych informacji o zalaniu terenu schronu (tak naprawdę do końca niepotwierdzonego)

Ja się nie denerwuję na informacje mniej lub bardziej prawdopodobne. Ale jakieś minimum zaufania do osób stamtąd chyba musimy mieć bo tak to by każdy musiał tam sam jechać żeby "zweryfikować" informacje. Tak szczerze to bardziej ufałabym informacjom wolontariuszek niż urzędników i kierownictwa tamtejszego schronu - z doświadczenia.. Wkurzyłam się tym "marudzeniem" i czepialstwem, jakbym musiała uzyskać specjalne pozwolenie na kopiowanie informacji z innego forum, no proooszę. Nic sam chłop nie zrobi a się tylko czepiać innych potrafi - jak wie coś więcej to niech napisze, ja jestem jak najbardziej za.
Co do kotów to tez mam nadzieję ze może jednak nie - ale raczej pod tym względem że ich tam w ogóle nie było. Jak zalewa całą okolicę po dachy to jakoś trudno mi uwierzyć, że jedno schronisko się ostało jako azyl suchości :roll:
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 15:15 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 19, 2010 15:07 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Agn pisze:
Gibutkowa pisze:Dodatkowo:
1. Z czwartku na piątek ma być fala w Toruniu (schron ponoć na terenie zalewowym)

Sprawdziłam u źródła [kierowniczka toruńskiego schronu] - schronisko nie jest zagrożone - nigdy nie było zalane, teren już od jakiegoś czasu jest przekwalifikowany na 'niezalewowy'. Musiałaby puścić tama we Włocławku, żeby woda weszła do schronu.
Co więcej - schronisko udziela pomocy lokalnym powodzianom i tymczasuje ich zwierzęta. Zabiera też do siebie koty i psy z zalewanych działek.

No to super :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 19, 2010 15:17 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Czy coś wiadomo?

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Śro maja 19, 2010 15:19 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Pokazywali na ,,regionalnej,,-woda przybiera w opolskim.Wały nie wytrzmają-przynajmniej takie odniosław wrażenie-a przecież właśnie Opole ma przyjmować psy z krakowskiego...
Panie Boże-Ty to widzisz?
Elżbieta
Elżbieta

Post » Śro maja 19, 2010 15:36 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Elżbieta pisze:Pokazywali na ,,regionalnej,,-woda przybiera w opolskim.Wały nie wytrzmają-przynajmniej takie odniosław wrażenie-a przecież właśnie Opole ma przyjmować psy z krakowskiego...
Panie Boże-Ty to widzisz?
Elżbieta

Elu nie z krakowskiego tylko z kędzierzyńskiego, ale pewnie to właśnie miałaś na myśli. Dziewczyny z Opola z FANu piszą, że dają na razie radę choć piwnice trochę zalane gdzieniegdzie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro maja 19, 2010 15:50 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

-Poziom wody na razie się nie podnosi, zwierzęta są bezpieczne - mówi Andrzej Zębala, kierownik schroniska.
Kilka godzin temu, gdy przerwane zostały umocowania z worków wypełnionych piaskiem w Koźlu, woda otaczająca kędzierzyńskie schronisko dla bezdomnych zwierząt zaczęła się gwałtownie podnosić i zalewać budynki placówki. Istniała obawa o życie pracowników schroniska i znajdujących się tam 50 psów (we wtorek ponad 20 zwierząt przygarnęli sąsiedzi schroniska).

Na razie jednak sytuacja się uspokoiła. - Poziom wody nie wzrasta. Dotarły do nas trzy kajaki z woderami, czyli bardzo wysokimi, gumowymi butami i żywnością dla pracowników. Karma dla zwierząt jest nam na razie niepotrzebna, bo mamy zapas na co najmniej dwa tygodnie - mówi Zębala zaznaczając, że jeśli stan wody się nie podniesie, to nie będzie potrzeby ewakuowania zwierząt. - Na razie wszystkie są bezpieczne. Do dyspozycji wciąż mamy wzniesienie zlokalizowane na terenie schroniska. Poza tym otrzymałem informacje z Opola, że w razie zagrożenia nasze zwierzęta będą mogły być przetransportowane do tamtejszej placówki - zaznacza dyrektor.

Na razie w schronisku nie ma prądu, nie zakłóca to jednak poważnie jego funkcjonowania.

http://opole.gazeta.pl/opole/1,35086,79 ... eczne.html

A schronisko w Opolu nie jest na terenie zalewowym.

W Opolu na terenie zalewowym jest ZOO :(
podobno na razie bezpieczne, mają obok umocnione wały.

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Śro maja 19, 2010 15:57 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

witam, mamy pracowników w KK. jeden z nich zna kierowniczke (czy zastepce nie dosłyszalam) ze schroniska. Przed chwilą na moją prośbę tam zadzwonił. Zwierzęta wszystkie zostały ewakuowane. Obecnie woda całkowicie zalała schronisko.
tyle się dowiedziałam.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro maja 19, 2010 15:59 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Filomen pisze: Zwierzęta wszystkie zostały ewakuowane.

I to najważniejsze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

[poprzednia][następna]