Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 10:38 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Formica pisze:W złą wolę Iki jakoś mi się nie chce wierzyć, wątpię, by działała celowo źle na rzecz kotów, chciała im zaszkodzić lub coś w tym stylu. Z całą pewnością nie mam też podstaw sądzić, że działa by wyłudzać od ludzi pieniądze. Raczej sądzę, że robi to co uważa w danej chwili najsłuszniejsze, a inaczej postrzegają te sytuacje osoby trzecie, potem gdy fakt już jest dokonany, wynika z tego afera.

Żaden zarzut finansowy, a tym bardziej wyłudzenia z niczyjej strony tu nie padł ;).
Co do złej woli i serca - mi osobiście trochę ciężko jest wierzyć w dobrą - w kwestii choćby Omegi, kotów poza-domowych, wyzwisk, gróźb i awantur :(

Pod resztą posta mogę się podpisać - o to też apeluję - o dokładne sprawdzenie dt i porządne rozważenie tego, czy na pewno będzie dla kota dobrym i bezpiecznym miejscem. Do Iki natomiast - o zaprzestanie zbierania nowych kotów i o rzeczowe, merytoryczne odpowiedzi...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto maja 11, 2010 11:00 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Mnie mocno uderzyła sprawa oddania kotki do schronu, jak i przetrzymywanie "jakiejś" ilości kotów poza mieszkaniem IKA6 (działka?). Chyba się jednak zagłębię we wskazane prze Liwię_ wątki i postaram się to włożyć w jakieś ramy czasowe - mam tu na myśli fakty z przeszłości. Najpierw jednak muszę usystematyzować wiedzę, którą podano.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto maja 11, 2010 11:07 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Formica pisze:(...)
od tego roku podpisuję umowy z DT, a w nich jest wszystko sprecyzowane, żeby nie było potem jakichś niejasności.
(...)
Uważam, że każdy wydający zwierzaka do DT powinien dokładnie ten DT prześwietlić, bez względu na to czy to znany forumowicz, czy osoba spoza forum. Ja na włąsne potrzebny skonstruowałam dodatkowo odpowiednią umowę.
(...)
I dlatego tak ważne jest omówienie szczegółowe warunków tymczasowania kota, którego komuś oddajemy pod opiekę, żeby ustrzec się przed takimi sytuacjami. Myślę, że wszystko jest do dogadania, o ile osoba oddająca kota chcę mieć nad jego dalszymi losami kontrolę.

Formica, bardzo dziękuję za obszerne wyjaśnienie.
Szczególnie istotne wydaje mi się to, co wyżej zacytowałam.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto maja 11, 2010 11:17 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Jak na razie to ja jestem obrażana w każdym poście nie tylko przez Liwię_, Boo77 ale ostatnio i przez Marcelibu. Jeżeli chcecie wyjaśnień z mojej strony to najpierw zobaczę przepraszam na wątku za nieobiektywna ocenę wydarzeń. A potem będzie zadawały pytania nie kilka na raz ale jedno na post. Tak żeby można dokładnie zamknąć dany temat. Nie jesteście moje Panie wyrocznią i nie macie żadnego prawa o nic mnie pytać. Chyba że oskarżycie mnie o popełnienie przestępstwa i podacie pełną informację dot. mojego rzekomego czynu. Ale wtedy wyrok będzie ferrował Sąd nie wy. Jeszcze raz powtarzam przepraszam za bezkarne obrażanie a potem pytanie i odpowiedź. Dość już polowań na czarownice, tylko dlatego że mam na to ochotę i ktoś mi się nie spodobał :evil: :evil:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto maja 11, 2010 11:30 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Ulala...a co konkretnie jest dla Ciebie obraźliwe?
Czyjeś wątpliwości?
Coś stoi na przeszkodzie aby je wyjaśnić zamiast wyszydzać?
Do tej pory miałam wrażenie, że traktujesz wszystkie uwagi w sposób dosyć rozrywkowy.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto maja 11, 2010 11:41 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

pixie65 pisze:
Formica pisze:(...)
od tego roku podpisuję umowy z DT, a w nich jest wszystko sprecyzowane, żeby nie było potem jakichś niejasności.
(...)
Uważam, że każdy wydający zwierzaka do DT powinien dokładnie ten DT prześwietlić, bez względu na to czy to znany forumowicz, czy osoba spoza forum. Ja na włąsne potrzebny skonstruowałam dodatkowo odpowiednią umowę.
(...)
I dlatego tak ważne jest omówienie szczegółowe warunków tymczasowania kota, którego komuś oddajemy pod opiekę, żeby ustrzec się przed takimi sytuacjami. Myślę, że wszystko jest do dogadania, o ile osoba oddająca kota chcę mieć nad jego dalszymi losami kontrolę.

Formica, bardzo dziękuję za obszerne wyjaśnienie.
Szczególnie istotne wydaje mi się to, co wyżej zacytowałam.

Gdyby ktoś potrzebował, mogę wzór takiej umowy podesłać na maila, tylko poproszę o pw :)
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Wto maja 11, 2010 13:07 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Iko, przepraszam, że się wtrącę. Nie mam za dużo czasu na prowadzenie z Wami tej dysputy, ale czuję, że jednak muszę coś napisać. Wydaje mi się, że Ty w gniewie nie zauważasz o co tak naprawdę chodzi. Wielu osobom na forum rzuciło się w oczy, że Ty bez przerwy proponujesz jakimś kotkom tymczas. I po prostu dziewczyny są zaniepokojone. Idea domów tymczasowych powstała po to, by koty nie musiały siedzieć w schronach w dużych skupiskach. By uważny człowiek, mający pod swoją opieką kilka kotów mógł zawsze szybko zareagować, gdy będzie działo się coś niepokojącego. Ja nie wiem jakie są u Ciebie warunki, więc nic zaocznie nie będę oceniać, jednak Twoja aktywność w proponowaniu tymczasów i mnie rzuciła się w oczy :(
Czasem, gdy chcemy zrobić za dużo, możemy tylko zaszkodzić, a nie pomóc. Proszę, przemyśl to. Pozdrawiam.
magu
Obrazek Obrazek

magu

Od: Śro sty 10, 2007 9:28

Post » Wto maja 11, 2010 13:31 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA 6 pisze:Jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć o mnie to zacznij od spytania Małej 1. Ona mnie zna osobiście.

Mała1 pisze:Nigdy nie byłam u IKA6 w domu,
nie miała tez od nas żadnego kota na tymczasie.
Nie czytam jej wątków , nie miałam czasu.
Nie mam więc tak naprawdę zielonego pojęcia czy jest dobrym, czy słabszym DT/DS

IKA6, kiepskiego adwokata sobie znalazłaś ;)

I jak zwykle dziwią mnie te przywoływane pw pełne wsparcia i otuchy od osób, którym brakuje cywilnej odwagi(?) by wyrazić to publicznie na forum.
Też kiepscy to adwokaci, jakby nie patrzeć 8)
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Wto maja 11, 2010 16:58 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Ja napiszę tak.

Śledzę już kolejny wątek, w którym Liwia_ prosi IKA6 i wyjaśnienie i jedyne co otrzymuje to " :ryk: :ryk: :ryk: "

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto maja 11, 2010 17:18 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Dulencja pisze:Ja napiszę tak.

Śledzę już kolejny wątek, w którym Liwia_ prosi IKA6 i wyjaśnienie i jedyne co otrzymuje to " :ryk: :ryk: :ryk: "

No to ja dziś nadrobię straty w czytaniu, mimo że jest tego sporo.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Wto maja 11, 2010 18:35 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA 6 pisze:Jak na razie to ja jestem obrażana w każdym poście nie tylko przez Liwię_, Boo77 ale ostatnio i przez Marcelibu. Jeżeli chcecie wyjaśnień z mojej strony to najpierw zobaczę przepraszam na wątku za nieobiektywna ocenę wydarzeń. A potem będzie zadawały pytania nie kilka na raz ale jedno na post. Tak żeby można dokładnie zamknąć dany temat. Nie jesteście moje Panie wyrocznią i nie macie żadnego prawa o nic mnie pytać. Chyba że oskarżycie mnie o popełnienie przestępstwa i podacie pełną informację dot. mojego rzekomego czynu. Ale wtedy wyrok będzie ferrował Sąd nie wy. Jeszcze raz powtarzam przepraszam za bezkarne obrażanie a potem pytanie i odpowiedź. Dość już polowań na czarownice, tylko dlatego że mam na to ochotę i ktoś mi się nie spodobał :evil: :evil:

Tak się składa, że w moich postach podaję dokładne cytaty z Twoich własnych wypowiedzi z podaniem wątków, z których pochodzą. Mam Cię przepraszać za wątpliwości? Za to, że przez kilka dni proponujesz dt kilkunastu kotom...?
Pytania padły, moich postów w tym wątku wcale nie jest dużo - i wydaje mi się, że są dość jasne i czytelne, staram się nie pisać słowotokiem. A propos obrażania :

IKA 6 pisze: A teraz produkuj się na innych watkach a od moich z daleka :aniolek:
Dziewczyny nie piszcie mi pw. Jeżeli macie obiekcje do wpisu Liwia_ napiszcie to na watku. Niech tez usłyszy co o niej myślicie. :ryk: :ryk: :ryk:
( z tego wątku )
IKA 6 pisze:Mam prośbę Liwia jak piszesz to pisz przynajmniej prawdę. Zaczynaja mnie nudzić Twoje rewelacje. Pomóż Małej 1 w rozwiazaniu problemu z 27 kotami bo przecież z nia współpracujesz prawda. A może sie mylę, albo boisz się wziąść jednego tymczasa więcej bo Ci kasy zabraknie Żal mi Cię kobieto
( viewtopic.php?f=8&t=107884&p=5669043&hilit=Liw%2A#p5669043 )
IKA 6 pisze:Moi rezydenci to: Ivo 16 letnia, Głupek 8letni, Kulka 4letnia,Myszka 3letnia, Maszko 14letni chory na serce i ostatnio dołaczyła Bella z Płocka, która cały czas wraca do mojego domu. Mam nadzieje Livio_ ze policzysz liczne grono rezydentów, odczytasz pw i meile prowadzone z autorami watków i wtedy zaczniesz myśleć. A szczerze Ci tego zyczę :D
( z tego wątku )

Marcelibu - teraz poprawiłam jeden link w tym dłuższym poście z cytatami (drugi o oddaniu kotki)

Liwia_

Post » Wto maja 11, 2010 18:55 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Liwia_ pisze:
Marcelibu - teraz poprawiłam jeden link w tym dłuższym poście z cytatami (drugi o oddaniu kotki)

Dzięki :ok: . Zaraz sobie robię mocną kawę i siadam do czytania.

Marcelibu

Post » Wto maja 11, 2010 20:40 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Pozwolę sobie zacytować post Iki z wątku jej tymczasowego kota : ( viewtopic.php?f=1&t=110295&start=120 ) , by oszczędzić pracy moderatorowi, jako że IKA żąda ostatnio usuwania wszystkich moich wypowiedzi jej dotyczących poza tym wątkiem.
IKA 6 pisze: Jeżeli chodzi o drugi temat to są "cioteczki", które uwielbiają rozróby. Nie mówiąc juz o tym, że jak się na kogoś uwezmą to muszą go zniszczyć. Tego się nauczyłam na forum. I nieważne kto kiedy zginie, ważne że zginie. Siedzą w pracy i siedzą w domu, szukają i same sie nakręcają. Zresztą na jednej Forum już się wyżyło, ale widocznie nie zrozumiała. Nie przejmuj się i nie daj się wciągnąć w te ich gierki :ok: :ok:
Alitka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Nie wstydź sie kazdy watek jest do czytania, ale do czytania ze zrozumieniem :ok: :ok:

Mogę tylko poinformować, że nigdy nie uczestniczyłam w żadnej forumowej nagonce czy niszczeniu kogokolwiek, co łatwo można sprawdzić. Nie biorę udziału w miauowych awanturach i nie mam na celu niszczenia kogokolwiek. I nie chodzi tu o żadne gierki, czy rozróby, co napisałam już w wątku z cytatami. Chodzi tylko o to, co dzieje się z kotami, jak działa dt, który oferuje miejsce kilkunastu kotom w ciągu paru dni, narażając te już u niego przebywające. I o to, czy osoby kota do Ciebie wysyłające są świadome tego, jak postąpiłaś z Omegą, Seleną i ile jest niejasności związanych z Twoim dt.

Swoją drogą, ponurym żartem jest dla mnie to, że w podlinkowanym wątku Ika prowadzi "śledztwo" na temat hodowcy, który oddał swoje koty do schroniska. Nie wiem, w czym czuje się lepsza jest od niego - skoro rezydentka nie tylko wylądowała w schronisku, ale także grożono jej gorszym losem.

Liwia_

Post » Wto maja 11, 2010 20:54 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Liwia_ bardzo przypomina mi to Bożenę z Wiśniewa...Niestety...

Biorąc pod uwagę, jak IKA6 jej broniła.. no cóż..

IKO6, pamiętam jak ja jednym wątku kotów wrocławskich miałam się nie odzywać (wyprosiłaś mnie), na innym gdzie miałaś wsparcie finansowe byłam już mile widziana...m.in. ode mnie...

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto maja 11, 2010 22:32 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Dulencja pisze:Liwia_ bardzo przypomina mi to Bożenę z Wiśniewa...Niestety...

Biorąc pod uwagę, jak IKA6 jej broniła.. no cóż..

IKO6, pamiętam jak ja jednym wątku kotów wrocławskich miałam się nie odzywać (wyprosiłaś mnie), na innym gdzie miałaś wsparcie finansowe byłam już mile widziana...m.in. ode mnie...

Myślałam Dulencjo,ze zajęta jesteś 'polowaniem "na Tike...czyżbyś kolejnego kota w tym roku chciała uszczęśliwić?Jesteś jednym z niewielu przykładów ekspresowych pozostawiań u siebie tymczasów, wiec kpiny zostaw sobie...
Ja głosu w sprawach o których guzik wiem nie zabieram..Ty zawsze jesteś "encyklopedia' halo taxi...kiedys sie na tym przejada co niektórzy...nie mnie to osadzac.Widze tez ,ze z niezawodnych :evil: :evil: :evil: jakie gościły czesto teraz :roll: :?: widuje...to dobry znak...

a co do proponowania domów kotom (to do Liwii)...
-czy nie jest tak ,ze IKA6 proponuje dom kotom,kiedy jednak ktos go weźmie jest zadowolona/i proponuje dom innemu...?Nie wiem tak pytam....
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]