K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 22:39 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Marku, podaj namiar do pani od tych kotów, bo dla jednej byłby prawdopodobnie dom.

W poniedziałek na Chocimskiej szczepienie. Czy w sobotę i niedzielę wieczorem miałby kto zrobić odkażenia?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw mar 25, 2010 22:42 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

\ostatnia kota z płaszowskiej złapana, czeka na sterylkę.
\w zielonkach wszystkie kocice z ostatniej zbiórki , tj . trzy w ciąży... \nawet kicia urodzona w listopadzie...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw mar 25, 2010 22:51 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Czy jest ktoś chętny na wspólne zamówienie w animalii? Potrzebuję kupić trochę różnych karm urinary (mokrych) mojemu wybrednemu Ginowi, aby sprawdzić, co będzie łaskawie jadł. W animalii mają największy wybór, ale nie kupię tyle (bo najpierw muszę sprawdzić, co mu posmakuje, więc pewnie kupię po dwie puszki/saszetki z każdego rodzaju), żeby załapać się na darmową wysyłkę. Może ktoś również chciałby coś u nich kupić?
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw mar 25, 2010 22:54 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Witam wszystkich, jestem tu nowa :)

Chciałabym wziąść Murkę na DT w drugiej połowie kwietnia, wtedy oddaję jednego grubasa co u mnie pomieszkuje.
No chyba że jej się do tego czasu coś szczęśliwego przytrafi.

PS. Piękne brytyjczyki, przepiękne, rodowodowe?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw mar 25, 2010 23:11 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

_namida_ pisze:Witam wszystkich, jestem tu nowa :)

Chciałabym wziąść Murkę na DT w drugiej połowie kwietnia, wtedy oddaję jednego grubasa co u mnie pomieszkuje.
No chyba że jej się do tego czasu coś szczęśliwego przytrafi.

PS. Piękne brytyjczyki, przepiękne, rodowodowe?

jaka nowa?? :wink: a kto niańczy koty w kociarni od jakiegoś czasu?

brytki z papierami, bo hodowla likwidowana, panny ciachnięte oczywiście.

Murka na pewno musi iść na DT, zobaczymy jak się rozwiążę sprawa z Dusią, czy pójdzie z Aiszą do domu czy nie. Od tego zależy co wyląduje u mnie na tymczasie już na Święta. Idealnie by było jakby wszystkie koty trafiły na DS, ew. DT na czas Świąt.

W sobotę rano umówione są Armaturki, jutro idzie Agłaja, w sobotę po południu Aisza, może z Dusią. W niedzielę wyprowadzają się koty z Mangghi, Majka i Dymitr. A więc zostają Pola i Tola oraz Kora a także Murka i Marina(co z nią dalej?) ew. Dusia

Tweety

Post » Czw mar 25, 2010 23:30 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Miszelina, dodałam na głównej stronie "asfaltowe" koty, są do tłumaczenia

Tweety

Post » Pt mar 26, 2010 7:51 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:Marku, podaj namiar do pani od tych kotów, bo dla jednej byłby prawdopodobnie dom.

W poniedziałek na Chocimskiej szczepienie. Czy w sobotę i niedzielę wieczorem miałby kto zrobić odkażenia?

Pisałaś, że ma być ta studentka. Czy to aktualne?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt mar 26, 2010 8:01 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Sobota 27.03 Kto / z kim / który kot
11:00-14:00 KOSMA_SHIVA / KATGRAL / KOT?
14:00-17:00 MIUTI / PATKA / BONNIE
17:00- 20:00 ETIOPIA / QUEEN_INK / TEQUILA
dyżur transportowy: Leone

Niedziela 28.03 Kto / z kim / który kot
11:00-14:00 MISZELINA / NOEMIK / FREYA
14:00-17:00 MISZELINA / ETIOPIA / KIKUR
17:00- 20:00 ANNA09 /KTO? / HUNCWOT od Miuti
dyżur transportowy: Leone[/quote]

transport kotów do/z GK (jeśli będzie mogla): edit_f
Brakuje kota na sobotę 11:00-14:00.
Kto może zastąpić Tweety w niedzielę 17:00- 20:00?

Sol, może Ty dasz radę? Albo Akima?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pt mar 26, 2010 9:26 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Mam 2 transportery

1. Tweety biao bordowy
2. Prawdopdobnie Noemik bialo-szary

Czy przywiezc je w sobote do krakowskiej? czy ktorys przekazac moze Akimie jak bedzie brala liska??
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pt mar 26, 2010 9:43 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Patka, oba mają naklejki AFNowskie z numerami?
Obrazek

noemik

Post » Pt mar 26, 2010 9:52 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

noemik pisze:Patka, oba mają naklejki AFNowskie z numerami?

tylko ten bialo szary co podobno Twoj:>
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pt mar 26, 2010 9:55 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Patka_ pisze:
noemik pisze:Patka, oba mają naklejki AFNowskie z numerami?

tylko ten bialo szary co podobno Twoj:>

dawno zagubiony, prawie straciłam nadzieję. ;-)
wg mnie Lisek może pojechać do Akimy w tym niby moim, potem transporter może wrócić na Kocimską i dalej służyć. :-)
a ten drugi, to podrzuć, Patrycjo, może do Tweety do domu, albo na Kocimską, bo to prywatny Tweety jest, a ona chora.
Obrazek

noemik

Post » Pt mar 26, 2010 12:55 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Czy ktoś się orientuje, jakie tajemnicze czynności należy wykonać, aby pralka wylała wodę i wywirowała?
Nastawiałam wszelkie możliwe kombinacje i nic. Pranie mogę wyciągnąć i wykręcić, ale co z wodą w środku?
Tak w ogóle to chyba jest nie wypłukane, bo pieni się i śmierdzi moczem.

Kończy się wirkon w sprayu, czy jest gdzieś już rozrobiony? A jeśli nie, to gdzie jest proszek i w jakich proporcjach się go rozrabia?

Pytanie nr 3: jak Dymitrowi wyczyścić kuwetę? :twisted:

_namida_

Post » Pt mar 26, 2010 13:15 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

_namida_ pisze:Czy ktoś się orientuje, jakie tajemnicze czynności należy wykonać, aby pralka wylała wodę i wywirowała?
Nastawiałam wszelkie możliwe kombinacje i nic. Pranie mogę wyciągnąć i wykręcić, ale co z wodą w środku?
Tak w ogóle to chyba jest nie wypłukane, bo pieni się i śmierdzi moczem.

Kończy się wirkon w sprayu, czy jest gdzieś już rozrobiony? A jeśli nie, to gdzie jest proszek i w jakich proporcjach się go rozrabia?

Pytanie nr 3: jak Dymitrowi wyczyścić kuwetę? :twisted:

Ad.1. Co do pralki: trzeba przepuścić pranie przez ponowne płukanie, ale odłączyć przy tym wąż od odpływu i włożyć go do wiadra, woda lepiej spłynie. A na koniec włączyć funkcję spustu wody (chyba K), trzymając wąż nadal w wiaderku.
A najlepiej to wyczyścić filtr, ale to umie tylko Robert.

Ad.2. Virkon jest w szafce, proporcje na opakowaniu - z uwzględnieniem wersji "odkażanie w obecności zwierząt"

Ad. 3. Do czyszczenia kuwety Dymitra potrzeba dwóch osób - żeby nie uciekł z klatki. Mnie się ta sztuka nigdy nie udała :x
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt mar 26, 2010 13:27 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Dzięki.

Co do Dymitra, to myślałam, że podołam, ale wystarczyło mi jak walnął łapą w miskę z mokrym jedzeniem, tak że znalazło się ono na ziemi i nie miałam już ochoty na więcej ...

_namida_

[poprzednia][następna]