Piętaszek, Czarnulek z Katowic(fiv+) -już w swoim domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 8:00 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Korciaczki- przepraszam, że pozwoliłam sobie na wykorzystanie fragmentów ogłoszenia Wojtusia na Allegro. Ale duet musi szybko znaleźć domki, tak jak pozostała trójka siedząca w schroniskowej klatce :x A tekst informacyjny o FIV jest wspaniały.

:ok: za B&W

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Wto mar 30, 2010 20:22 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

i jak tam?bedą jutro nowe wiesci :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto mar 30, 2010 20:28 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Pewnie, że będą.
Mam nadzieję, że Rodzice Bereniki nie maja jeszcze dość moich telefonów.
Kombinuje jak przekazac mięso ale nijak mi nie wychodzi. Jacek tak późno i w takim stanie wraca, że nie mam sumienia prosić go o wyjazd.
achciałam jeszcze kupić puszki animondy po 1,99. Są u mnie na osiedlu wyzej w promocji. Kupiłam na próbe i moje fajnie jedzą.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro mar 31, 2010 6:32 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Rodzicami, tylko nie zdązyłam już napisać :oops:

Rzeczywiście, tych puszek, co Lidka zostawiła, bracia B&W nie lubią, ale te drugie, mniejsze, to i owszem.
Piętaszek dochodzi do siebie, za to Czarnuszek przejął katarek od niego i teraz jemu się z nosa leje i kicha. Ale poza tym nie zachowują się jak chore koty :)
Anka-kocianka

Berenika

Od: Nie sie 20, 2006 19:30

Post » Śro mar 31, 2010 7:10 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Bereniko, czy możesz napisać jakie puszeczki im zasmakowały?
Za zdrówko pięknej pary kciuki najmocniejsze na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I za Domki, oczywiście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro mar 31, 2010 10:49 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

kciuki za czarno-białe towarzystwo.
Mam nadzieje,ze katarek Czarnuszkowi tez pieknie minie :ok:

Mała1

Post » Śro mar 31, 2010 10:53 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Jadę dzisiaj do Piętaszka i Czarnuszka po południu i wiozę im mięso od sabinki. Niestety Lidka, nie mogę zajechać do Ciebie, choć o tym myślałam, bo nie wystarczy mi czasu :? Grafik mi się dziś napiął 8) Mam dwie kostki, więc myślę, że będą miały na dwa dni. Czy ja powinnam zadzwonić do Miłych Państwa i powiadomić, że przyjeżdżam?

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Śro mar 31, 2010 10:58 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Nov@-jesli byłabys niechcacy w sklepie jakims, kup proszę trochę róznych saszetek, puszeczek na probe, moze gurmetów kilka- przeleje kaskę
Oczywiscie jesli tylko będzie Ci po drodze

Mała1

Post » Śro mar 31, 2010 11:04 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Jasne, kupię, nie ma problemu. Jak byłam pierwszy raz, to miałam saszetki gourmeta i zjadły, więc kupię i jakieś jeszcze inne. Kaski nie trzeba :)

Nov@

Post » Śro mar 31, 2010 11:56 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Poprosiłam Panią, żeby może spróbowała czegoś innego. Wczoraj jadły whiskasa i im smakował. Nie wiem czy we wszystkich Lewiatanach jest promocja animondy, u mnie wyżej na osiedlu jesy. i moim nawet posmakowały. MAm trochę saszetek po zotówce. JAk tylko Jacek przyjdzie wcześniej do domu to podjedziemy tam, ale kiedy to będzie:((

Zuzia zajrzyj im do uszu może. Wciąż o nich zapominam.
Może jakiś bieluch?
JA mam dla nich też pieniążki. Dobre duszyczki z mrumru wspomogły.

Wielkie dzięki MRUMRUSIE:))

Lidka

Post » Śro mar 31, 2010 15:20 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Dziewczyny, kochane jesteście, Nov@ :1luvu:
Serek codziennie dostają, z odrobiną śmietanki, żeby im się lepiej lizało, i zawsze zjadają ze smakiem.
Anka-kocianka

Berenika

Post » Czw kwi 01, 2010 7:51 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Tak, to prawda, że śmietankę lubią - widziałam wylizaną miseczkę :wink: Apetytu nie mają jakiegoś wielkiego, ale jedzą i mokre i suche, które mają na okrągło. Może dlatego nie wpałaszowały całej porcji obiadu :roll: Nie wiem czy im nie smakuje surowe, czy takie są syte... poskubały trochę, wydawało się, że chętnie, ale za wiele nie zjadły. Poza mięsem przywiozłam im trochę saszetek gourimeta w dwóch smakach, perfecta w trzech i whiskasa w czterech :D Jak jedzą takie małe porcje, to saszetki będą ok.
Wyczyściłam trochę uszy z pomocą pani, bo się wyrywają skubańce strasznie. Użyłam maści, którą dała mi w schronie Mała. Nie zrobiłam tego na pewno jakoś fachowo, ale zawsze to coś :oops:
Poza tym oczywiście zostały wygłaskane, wyprzytulane... Cudowne słoneczka to są :D Nieśmiałe nieco, ale bardzo szybko nabierają zaufania. Delikatnie i nienachalnie, ale bardzo proszą o pieszczoty. Mruczą, pchaja się na kolana. Piętaszek wtulał mi się w szyję... :mrgreen: Są absolutnie urocze i takie niewymagające...
Umówiłam się z panią, że przyjadę za tydzień we środę. Pani prosiła żeby dokupić żwirku (podobno Lidka wie jaki) i mówiła, że Korciaczki obiecały przyjechać ze szczotką - to bardzo dobry pomysł, bo kłaki im strasznie wyłażą.
Ogólnie wszystko ok, mają tam naprawdę wygodne i ciepłe lokum, no i wspaniałą opiekę państwa :1luvu:

Nov@

Post » Czw kwi 01, 2010 9:00 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Cieszę się, że znalazłas je w dobrej kondycji, Nov@ :1luvu:
Myśle, ze one nie jedzą za dużo, bo są przeważnie same. Kot, jak nikogo nie ma w domu, to śpi. Mama mówi, że przewaznie jak przychodzi do nich, to śpią gdzies i dopiero wychodza. Przy niej jedzą, łaszą się, ale w sumie nie mają za dużo ruchu, więc nie zużywajątyle energii i myślę, że stąd nie zajadają jakoś jak smoki :)
Ja robię wszystko, żeby przyjechać do Mikołowa na weekend tydzień po świętach, kiedy jest wystawa w Chorzowie. Do Chorzowa też się wybieram, w sobotę, ktoś z Was będzie?
Anka-kocianka

Berenika

Post » Czw kwi 01, 2010 9:10 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Fajnie, że przyjeżdżasz, to koniecznie musimy sie spotkać.

Wiem jaki to piasek bo ja taki kupuje. Troche bylejaki ale przy mojej ferajnie sprawdza się.
Kupuje w Makro 10l Lacys cat w niebieskim papierowym opakowaniu kosztuje ok 11 zł

Lidka

Post » Czw kwi 01, 2010 9:39 Re: Piętaszek, Czarnulek z Katowic-koty dla znawcy fivowych +

Berenika pisze:Ja robię wszystko, żeby przyjechać do Mikołowa na weekend tydzień po świętach, kiedy jest wystawa w Chorzowie. Do Chorzowa też się wybieram, w sobotę, ktoś z Was będzie?

Będzie tam stoisko naszych niekochanych, czyli tabilce ogłoszeniowe i banda rozmawiaczy-namawiaczy-propagatorów :) Ja planuję być, ale mam coś do załatwienia i nie wiem jak to wyjdzie czasowo. Fajnie by było się spotkać.

Nov@

[poprzednia][następna]