BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 04, 2010 11:08 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

Chłopaki dalej u mnie. Ogólnie zdrowi . Thomas ma te dziąsełka znowu czerwone. Maj im zapewne sie podoba , w oknie spędzają całe dnie. Za oknem las ptaszki .Tylko jakoś domu nie widać.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob maja 08, 2010 19:57 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

Dzisiaj zobaczyłam ,coś bardzo bardzo niepokojącego Thomasowi zaczęły odrastać dziąsełka te przycięte.... :cry:
Obrazek

cypisek

Post » Pon maja 10, 2010 12:00 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito środki na zabieg!!!!!!!!!!!!!

-Anula- pisze:
cypisek pisze:Thomas ma mieć robiony zabieg, przycinania narośli na dziąsłach , uniemożliwiają one mu jedzenie,picie. Zasłaniają mu całe zęby i jest tam ogromny stan zapalny.Zabieg Elektrokauterem potrzeba zrobić na cito!!!!!!!!!!!!

Cypisku, jest u mnie w DT ok. 3-letnia kotka, ma podobnie paskudne dziąsła z naroślami.
W tej chwili podaję jej leki, jest szykowana do zabiegu.
Coś będzie robione, ale nie wiem jeszcze dokładnie, co.
Czy to przycinanie narośli zawsze robi się Elektrokauterem?
Inaczej nie wycina się?
I jak kosztowny jest taki zabieg? Może być na pw.
Chciałabym wiedzieć coś więcej na ten temat, zanim będę rozmawiać w lecznicy. :roll:
Bo z tego, co piszesz, wnioskuję, że teraz jest lepiej z dziąsełkami Thomasa. :wink:

No i kciuki za domek dla chłopaków. :ok:

podłączam sie pod pytania - wszystkie.
U mojego Bułcia jest podobnie żle, tez czeka nas operacja...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro maja 12, 2010 22:14 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

Za wiele nie pomogę .Thomas miał to przycinane Elektrokauterem , strasznie śmierdzi przypalanie tych dziąseł ...Doszedł do siebie po zabiegu bardzo szybko. Tylko w sumie nie minęło dużo czasu ...a już mu to odrasta...masakra!!!!! mam pytanko czym u was to leczy wet?? co koteczki mają za operację/? mnie zatkało ..nie wiem co dalej. On w porównaniu do brata jest taki mały...wątły chorowity. Ech a domku jak nie było tak nie ma.!!!

mnie wet policzył 50 zł ale i tak płakał ,że to po kosztach....
Obrazek

cypisek

Post » Nie maja 16, 2010 21:41 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

Chłopaki bawią się w najlepsze Jacke bardziej przebojowy. Zawsze jest przy Thomasie, dlatego mi zależy aby oboje trafili do domku stałego.

Obrazek
Obrazek

Thomasa znowu czekają wyniki i wizyta u weta, dziąsła rosną....zasłaniają zęby...
Obrazek

cypisek

Post » Nie maja 30, 2010 12:01 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

Thomasa czeka znowu wizyta u weta. Wyniki krwi. Znowu narastają mu dziąsełka na zęby. Nie wiem , znowu zabieg go czeka,wypalania/przycinania/ dziąseł.
Dalej szukam domu chłopakom.
Obrazek

cypisek

Post » Pon maja 31, 2010 15:22 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

U mnie kicia miała usuwany kamień z zębów, 2 najbardziej popsute zostały usunięte.
Daleko za ostatnimi zębami ma narośl.
Podczas zabiegu nie została usunięta.
Chyba zbyt rozległa ta zmiana. :(
Z przodu dziąsełka teraz ok.
Konsultowałam sprawę z różnymi wetami - mają różne opinie...
Niektórzy odradzają wszelkie wycinania, przypalania... :roll:

Kotka ma problem z jedzeniem.
Muszę jej podawać miękkie mokre albo namoczone suche.
Jest cały czas na sterydach i wygląda na to, że tak już zostanie. :roll:
Narośl jest przekrwiona, często podczas jedzenia uciskana - wtedy sprawia ból.

Jestem głupia, nie wiem co dalej...
Na dodatek kicia nie jest całkiem oswojona...
I ułomna (zaburzenia neurologiczne). :(

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Nie cze 20, 2010 13:50 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

zaznaczam wątek

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pon cze 21, 2010 22:16 Re: BYŁO NAS TRZECH .....na cito wycinanie narośli na dziąsłach.

U mnie mój rezydent ma też takią gulę na końcu zwieracza. Boli go to, lekarz mówił ,że nie ma pewności czy nie rozwinie się z tego ziarniniak.Anula Ciekawa jestem co mówią twoi lekarze na te zmiany u kiciusia. ??
Obrazek

cypisek

[poprzednia]