Ludwisia [*] - żegnaj dzielna koteczko.Marysia ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 21:09 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Madziu Ludwisia bardzo podobna do Ryśki, a Marysia do Jaskóła :lol: Dziewuszki na pewno szybciutko znajdą domki :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pon mar 01, 2010 23:56 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Marysia jest śliczna.
Tutaj zaraz po zabiegu
ObrazekObrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto mar 02, 2010 7:59 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Ratunku, jakie zjawiskowe koteńki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Marysia taka delikatniusia, słodka :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 02, 2010 9:20 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Marysia troszkę zwiedzała sobie w nocy i spała też. Nie widziałam jedynie, by skorzystała z kuwety....możliwe że skorzystała, gdy spaliśmy. Prosiłam moją Karolcię by ją obserwowała z tą kuwetką dziś. Mała ładnie je, bardzo lubi suche jedzenie :D najbardziej jej pasuje RC kitten, ale tego miałam niewiele.
Marynia jest jeszcze trochę nieśmiała, trzeba do niej podchodzić powolutku i łagodnie przemawiac, wtedy nie ucieka. Przed kotami raczej się chowa, nie zaczepia, nie podchodzi.

Ludwisia ciut lepiej, oczka po gentamicinie o niebo lepsze. Nosek jeszcze zapchany i kichamy, ale troszeczkę mniej. Malutka sporo śpi, ale apetyt ma dobry, z kuwetką ok, łazikuje sobie troszkę też. chęci na zabawę jeszcze brak.
Ale wszystko pomalutku.

Miłego dnia życzymy :D :kotek:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 02, 2010 12:07 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

a my się meldujemy na Waszym wątku śliczne panny :kotek:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto mar 02, 2010 12:07 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Łooooo matko jakie piękne dziewczyny Ci się trafiły :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto mar 02, 2010 12:17 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Witamy Kochane Ciocie - witamy :D
Obrazek

magdaradek

Post » Wto mar 02, 2010 12:33 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

No dowlokłam się tu w końcu, mocno spóźniona jednakowoż :oops:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto mar 02, 2010 16:30 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Marysia :1luvu: ależ cudeńko :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto mar 02, 2010 16:31 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

magdaradek pisze:chyba następnym razem muszę mieć Hanię i Rumcajsa w takim razie :wink:

:ryk:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto mar 02, 2010 18:31 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Marysieńka zrobiła wreszcie sioo :D to było naocznie stwierdzone przez mojego osobistego syna ;)
gdy sprzątałam kuwetkę natknęłam się na luźnego qpala - nie wiem czyjego...

tylko za spokojne te moje dziewczynki. Ja tak nie lubię. Chłopaki biegają , bawią się, zapasy uprawiają a Marysia i Ludwisia nic. Połażą trochę, posnują się i koniec. Tylko polegują i śpią. Ludwisię to jeszcze mogę usprawiedliwić, bo chora jest dziewczynka dziś ją kaszelek złapał biedulkę i smarcze nadal. Ona w ogóle nie współpracuje przy podawaniu tabletek :? potrafi wypchnąć językiem nawet, gdy tabletka jest już w gardle!! Ciężko nam to idzie, dziś antybiotyk nie został połknięty w całości, pewnie poszło trochę mniej niż zalecana dawka - no nie dało się i koniec :( znaczy większość poszła ale jednak nie wszystko.

Co do Marysi, wygląda na zdrową, jest jeszcze trochę przestraszona, ale do nas już podchodzi, nie boi się tak jak wczoraj. Ale też tylko sobie leży i śpi właściwie. No i je. Na szczęście. Nie zawrotne ilości, ale jednak je i to najchętniej suchą karmę. Za to Ludwisia preferuje mokrą. Marysia ma brązowawy wyciek z oczek, więc zakraplam jej od dziś Gentamicinę. Nie bawi się. Ale może musi odreagować też sterylkę? W końcu było ropomacicze, może tam boli ją w środku jeszcze?

Poza tym muszę powiedzieć, że trafiły mi się naprawdę kocie aniołeczk, przytulaki i miziaki pierwsza klasa! Obie są przekochane. I marzę dla nich o domkach z wrażliwymi, dobrymi ludźmi. Domkach na 200 procent!!!!!!!!!
Obrazek

magdaradek

Post » Śro mar 03, 2010 10:20 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Madziu, pewnie Twoje panienki muszą "odtajać", jeszcze Was zamęczą harcami :wink:
Cieszę się bardzo, że jedzą, bo to zawsze dobrze wróży.
Przesyłam uściski dla uroczych koteniek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro mar 03, 2010 15:30 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

:ok: za zdrowie obu panienek!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro mar 03, 2010 20:59 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

dziewczynki nie bardzo mi się podobają......szczególnie Marysia. Zajrzałam dziś do lecznicy, ale sama. Nie wiem, czy Maryś się załatwia. Ona całe dnie śpi. Czasem zejdzie pogryźć kilka chrupek i się kładzie znowu. Jeśli się zalatwia to chyba w nocy.
Rano sprzątając kuwetę znalazłam jednego kupala, który mi nie pasował do pozostałych kociastych (Ludwisia załatwiła się przy mnie - kupal bez zastrzeżeń).
Ale nie jestem pewna, czy to na pewno ona.
Moim zdaniem Marysię boli brzuszek. I nie wiem czy od zalegającego kału np. czy od tego ropomacicza co było, czy co..... ale jak się ugniata jej brzuszek to ona drży, ale jakby masowanie przynosiło jej ulgę. Może jest wzdęta?
Dostałam dla niej syropek na poślizg dla kupki i tabletki przeciwzapalne. Marynia jest na antybiotyku dzialającym dwa tygodnie.
Jutro chyba jednak z nią pojedziemy.

Ludwisia też jest niemrawa. No katar ma itd. ale też śpi całymi dniami. No je dziewczyna, ale to taka młoda kotunia, zero zabawy, zero zainteresowania czymkolwiek..... czasem lubi popatrzeć sobie na świnki....

wieczne zmartwienie jak pragnę zdrowia.......:(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro mar 03, 2010 21:03 Re: Ludwisia, Ludwiczka -miodowa kociczka + bonusik od CoolCaty

Za dziewczynki :piwa:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]