Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 12:03 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

newsy z domku Bohuna :)

"Bohunek czuje się bardzo dobrze, zaczyna jeść, ma spory apetyt. Troszke jeszcze nas się boi ale myślę że to się już niedługo zmieni. W dzień jest raczej spokojny, ale w nocy lubi sobie pozwiedzać nowy teren. Trzymamy go w garażu, ma ciepło i przytulnie, ładnie korzysta z kuwety."

tak naprawdę to pani Bohunka się w nim zakochała, co się dziwić, patrząc na pierwowzór imienny :lol:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon mar 01, 2010 12:19 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

baaardzo dobre wieści :). Oby się chłopak zaaklimatyzował i potraktował dom jak swój i się go trzymał po umożliwieniu wychodzenia :) :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon mar 01, 2010 17:38 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Xymena wróciła dzis do schroniska. Panie powiedziały, ze kotka się ich boi i sama nie podchodzi do nich :roll:
Kotka wróciła do pierwszego boksu z tym samym numerem.
Do pierwszego boksu przeniosłam kotkę 147 z boksu drugiego i Irinę z boksu trzeciego. One są adopcyjne, tylko trzeba je dopieścić. Irinka ma teraz numer 161 - dziś dostała odrobaczenie i szczepienie. Pod koniec tygodnia zrobimy jej ząbki i sprawdzimy sterylizację - żeby mogła iść wyszykowana do nowego domu.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon mar 01, 2010 17:45 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

dziwne, Xymena jest miłą kotką
dużo czasu jej dały

Akita i Irina - super :)
Zastanawiam się jeszcze nad Zajączkiem, daje się głaskać, szczególnie przy jedzeniu.
Tylko o żadnej z nich nie wiem, czy ciachnięte.

Anu, zaglądałaś może do Chmurki i tej pingwinki z wygoloną główką?

Sis

Post » Pon mar 01, 2010 19:52 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

CoolCaty pisze:Xymena wróciła dzis do schroniska. Panie powiedziały, ze kotka się ich boi i sama nie podchodzi do nich :roll:

no comment :(
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon mar 01, 2010 20:11 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

kiche_wilczyca pisze:
CoolCaty pisze:Xymena wróciła dzis do schroniska. Panie powiedziały, ze kotka się ich boi i sama nie podchodzi do nich :roll:

:evil:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 01, 2010 20:40 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

magdaradek pisze:
kiche_wilczyca pisze:

:evil:

No to pięknie :twisted:
A wczoraj chciały tylko ją. Że taka fajna, że się mizia i że śliczna. Mówiłam im, że kotce trzeba dać trochę czasu na zadomowienie się. No to dały...
Jednak trzeba wierzyć pierwszemu wrażeniu... Jakoś mi się na początku nie spodobały...
Ale potem mówiły o kocie siostry, pytały o szczepienia, karmę, obiecały nie wypuszczać kota na balkon itd... Co za ludzie..
Trochę mnie to zdołowało...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon mar 01, 2010 20:44 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Xymena rzeczywiście jest troszkę wystraszona. Jak się ją głaszcze to się rozpływa, ale nie lubi, żeby ją ganiać. Nic dziwnego, tez bym nie lubiła :roll: Ciekawe, czy pomyślały, co ten kot przeżywa :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon mar 01, 2010 20:54 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Sis pisze:newsy z domku Bohuna :)

"Bohunek czuje się bardzo dobrze, zaczyna jeść, ma spory apetyt. Troszke jeszcze nas się boi ale myślę że to się już niedługo zmieni. W dzień jest raczej spokojny, ale w nocy lubi sobie pozwiedzać nowy teren. Trzymamy go w garażu, ma ciepło i przytulnie, ładnie korzysta z kuwety."

tak naprawdę to pani Bohunka się w nim zakochała, co się dziwić, patrząc na pierwowzór imienny :lol:

Bardzo się cieszę :1luvu:

Przekonałyście mnie :twisted:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 01, 2010 21:51 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Biedna Xymena... :( Jak mozna tak oddać kota... :evil: :evil: :evil:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto mar 02, 2010 8:38 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

kiche_wilczyca pisze:

babsztyle! jakaż rozwinięta empatia! ile zrozumienia dla kici! w sumie to lepiej, że wróciła teraz a nie za miesiąc, ale szkoda, że w ogóle ją wzięły!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto mar 02, 2010 10:32 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Hmm... Nie trzeba przecież wiele. Moja Niki, nie tylko nie przychodziła do mnie sama, ale zwiewała gdzie pieprz rośnie, potem stopniowo pozwalała na coraz więcej. Teraz, po dwóch m-cach jest wręcz namolna ;) stale żądna pieszczot.
Nie wiedziałam nic o kotach, ale Ania - Pisiokot mówiła mi, że muszę być cierpliwa, wszystko się ułoży i nie trwało to długo :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto mar 02, 2010 11:48 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

szybenka pisze:

Hmm... Nie trzeba przecież wiele.
Nie wiedziałam nic o kotach.

Nie wiedziałaś prawie nic, ale masz serce i wyobraźnię. A to ważniejsze niz wiedza, którą prędzej czy później przyjdzie jak człowiek pomieszka ze zwierzakiem. Tym paniom zabrakło jednego i drugiego.
Bardzo mi żal Xymenki, ale jak słusznie ktoś zauważył, lepiej że wróciła po jednym dniu niż po miesiącu.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto mar 02, 2010 16:23 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

gdyby ktoś (domek chętny) szukał młodziutkiej wysterylizowanej czarnej koteczki, to jest taka w Seidlu - żebrała pod stacją benzynową o jedzenie. Widać, że wywalona z domu.

Sis

Post » Wto mar 02, 2010 17:12 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- POMOCY!

Dziś do domku poszedł czarny kocurek nr 206. Zamiesza w Łowiczu w mieszkaniu. Ludzie wydają się rozsądni. Był ojciec z dwójką nastolatków.
Chciałam oficjalnie pochwalić się (a co!), że mamy wysterylizowane i wykastrowane wszystkie koty w boksach. Wszystkie koty z boksu 2 i 3 mają wyczyszczone ząbki i założone czipy. Bardzo się cieszę!!!!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]