Zalało nas prawie Norweskimi...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 22, 2010 20:06 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

_kathrin pisze:Kudłata szuka DT

ObrazekObrazekObrazekObrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lut 22, 2010 20:35 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

tillibulek pisze:
_kathrin pisze:Kudłata szuka DT

ObrazekObrazekObrazekObrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Śliczna "syberyjska" kotunia. :1luvu:
Szkoda jej na ulicę. :( Proszę, kto ją weźmie na tymczas? Bazarek zrobię na żarełko.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lut 22, 2010 20:47 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Nadal aktualne?Jeżeli tak ,moja oferta też-kota może przyjechać do mnie.

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Wto lut 23, 2010 12:20 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Na razie sprawa stanęła na tym, że karmicielka zabierze Kudłatą do siebie to domu.
Zawsze to lepsze niż działka, jednak wiem, że z finansami u niej ciężko.
Nic jesteśmy umówione na sobotę, spróbuję jeszcze porozmawiać.

luty-1 wybacz, że do Ciebie nie zadzwoniłam.
Może zechcesz tu odpowiedzieć na parę pytań?
Czy byłaś już kiedyś domem tymczasowym? Czy zdajesz sobie sprawę, że nie zagwarantuję Ci jak kot z działek (ex domowy) będzie się zachowywał w domu?
I czy byś się zgodziła na moje odwiedziny u Ciebie?
Od razu piszę, że te pytania, to z troski o kota :)

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto lut 23, 2010 12:56 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Ale Kudłata będzie już po ciachu? I jak bym ją oznakował usznie mimo wszystko, gdyby karmicielka ją jednak z powrotem na działki wrzuciła. Tak na wszelki wypadek gdyby komuś miała wpaść w oko :roll:
Obrazek Obrazek

^JoKot^

Od: Sob gru 19, 2009 16:36

Post » Wto lut 23, 2010 13:01 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Juz odpowiadam na pytania.
(Do tej kici zgłosiłam się bo piękna i napewno nie zostałaby na długo,a 3 kota nie mogę mieć,rodzina się buntuje)
Ja z tych o "silnej woli"czyli kitek znaleziony na ulicy po dwóch tyg został na zawsze.(a brzydki był :evil:!! -wyrósł z tego)
Miałam kicię na Dt -znajoma znalazła na wsi zabiedzoną,przepiekną umaszczoną( jak syjam o błękitnych oczach).Kicia miała chory brzuszek i qpkała po kątach.Wyleczenie zajęło 2tyg,dokładnie tyle co znalezienie nowego domu.(z polecenia mojego weta).
Zawsze były u nas psy i koty.Miałam szczęście trafiaja mi się mądre sztuki.
Ja każdego kotka bym przygarnęła-ALE na tymczas będę wybredna.Coś co szybko da się wyadoptowac.dziewczyna -bo moje kocury urządzają walki,a zawsze tak było że nasze kocice rozstawiały panów po kątach i był porządek.
W odwiedziny zapraszam-pochwalimy się naszym stadem.
Teraz zmykam do pracy,będę póżno.

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Wto lut 23, 2010 13:21 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

luty-1 pisze:Juz odpowiadam na pytania.
(Do tej kici zgłosiłam się bo piękna i napewno nie zostałaby na długo,a 3 kota nie mogę mieć,rodzina się buntuje)
Ja z tych o "silnej woli"czyli kitek znaleziony na ulicy po dwóch tyg został na zawsze.(a brzydki był :evil:!! -wyrósł z tego)
Miałam kicię na Dt -znajoma znalazła na wsi zabiedzoną,przepiekną umaszczoną( jak syjam o błękitnych oczach).Kicia miała chory brzuszek i qpkała po kątach.Wyleczenie zajęło 2tyg,dokładnie tyle co znalezienie nowego domu.(z polecenia mojego weta).
Zawsze były u nas psy i koty.Miałam szczęście trafiaja mi się mądre sztuki.
Ja każdego kotka bym przygarnęła-ALE na tymczas będę wybredna.Coś co szybko da się wyadoptowac.dziewczyna -bo moje kocury urządzają walki,a zawsze tak było że nasze kocice rozstawiały panów po kątach i był porządek.
W odwiedziny zapraszam-pochwalimy się naszym stadem.
Teraz zmykam do pracy,będę póżno.

Cieszę się z Twojej cierpliwej odpowiedzi.
A powiedz jeszcze jak stoisz z finansami? Sterylizacje i szczepienia bierzemy na siebie, ale ze sponsorowaniem karmy i żwiru już gorzej.
Pozwolę sobie na telefon po sobocie. Mam kolejny argument do dyskusji z karmicielką :)

^JoKot^ pisze:Ale Kudłata będzie już po ciachu? I jak bym ją oznakował usznie mimo wszystko, gdyby karmicielka ją jednak z powrotem na działki wrzuciła. Tak na wszelki wypadek gdyby komuś miała wpaść w oko :roll:

Będzie już po ciachu, w środę jest planowany zabieg.
Nie ma sensu nacinać ucha. Kicia na działki raczej nie wróci.
Jeśli karmicielka jej nie odda na DT, zabierze do siebie do domu. I nie ma mowy o ponownym wyrzuceniu. To osoba o wielkim sercu ale skromnych możliwościach.
Będę rozmawiać z nią w sobotę, może się uda ją przekonać.

_kathrin

Post » Wto lut 23, 2010 19:00 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

:roll: lepiej przekonać żeby się dała.Kurcze ogranicza to znalezienie fajnego domku dla kudłatej.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto lut 23, 2010 21:36 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Banerek:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://u.nu/3djb6][img]http://img682.imageshack.us/img682/6888/pu2.gif[/img][/url]
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto lut 23, 2010 22:01 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Ślicznie dziękujemy!!!

_kathrin

Post » Czw lut 25, 2010 14:41 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Trzymajcie za mnie kciuki, wieczorem dzwonię do karmicielki negocjować życie Kudłatej!

Proszę się częstować banerkami :)

_kathrin

Post » Czw lut 25, 2010 19:22 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

ja bardzo mocno trzymam kciuki Kasiu, będę z tobą myślami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Czw lut 25, 2010 19:24 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Ja też trzymam, oczywiście :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lut 25, 2010 20:12 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

Dzięki Kochane.
Szkoda kici, wiem też na czym polega miłość do podopiecznych, i jak trudno podejmować decyzje o rozstaniu :(

_kathrin

Post » Czw lut 25, 2010 21:02 Re: Zalało nas prawieNorweskimi/pilnie DT dla kudłatej!!!

:ok: i ode mnie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

[poprzednia][następna]