"Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 24, 2010 22:30 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Podrzucam temat. Może koteczka ma ruję? W takiej sytuacji mogła nawiać komuś. Domki tymczasowe są pełne, u mnie była panleukopenia i mam kwarantannę. Kto pomoże Norapowi? W schronie poznańskim kicia nie ma szans, tam była panleukopenia. :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt cze 25, 2010 10:45 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Dodam że jest bardzo sympatyczna, ugniata, uwielbia jak się ją głaszcze, korzysta z kuwety, nie jest agresywna dla kotów dzisiaj idę z nią do weterynarza na przegląd, mimo że wygląda na zdrową to chcę być pewny, bardzo lubi ludzi i widać że ufa, pcheł ani robaków niema, bo ją dokładnie obejrzeliśmy.
Nadal szukam właściciela (o ile nie została wyrzucona, w co wątpię, bo jest za bardzo zadbana), dzisiaj będę także rozwieszał ogłoszenie ze zdjęciem.
I cholera chciałbym ją zachować, ale mamy za małe mieszkanie i dwa koty to już i tak dużo :( mimo że cinak i rycha nigdy byśmy nikomu nie dali.
Jak piszę te słowa, to mi własnie ta przylepa mała sziedzi na kolanach i mrucząc ugniata, co jest cholernie stresujące biorąc pod uwagę fakt, że nie możemy jej zatrzymać.

norap

Od: Czw sty 07, 2010 11:07

Post » Pt cze 25, 2010 18:02 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Kurcze, może nowy wątek , tylko dla niej załóż. Dobrze też w okolicznych gabinetach weterynaryjnych ogłosić. Z pewnością to zguba , jednak okres wakacyjny , to mogła komuś przeszkadzać i kulturalnie się pozbył kici. Trzymam kciuki za koteczkę. :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Post » Sob cze 26, 2010 11:55 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Obrazek
mała w pełnej okazałości, pierwszego dnia :)

Obrazek
nasz Rychu pilnujący małej, jak na dżentelmena przystało :)

Obrazek
miejsce na parapecie, które zazwyczaj było ustalane na drodze ostrych zapasów, zostało odstąpione jak widać małej ;)

norap

Post » Sob cze 26, 2010 17:50 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Koteczka podobna do Lenonka.Śliczna panienka! Nikt jej nie szuka?

grajda

Post » Sob cze 26, 2010 20:31 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

nawet zachwania ma podobne, jak już pisałem jest bardzo towarzyska i łagodna :) zupełnie jak na sz rycho :) zapewniam że podobieństwo nie jest tylko wizualne :)

norap

Post » Sob cze 26, 2010 22:07 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

O kurcze! Sądząc ze zdjęcia to chyba gadatliwa jest. :lol: Jak Rychu reaguje na nią? Co z Cinkiem? :ok:

grajda

Post » Nie cze 27, 2010 10:48 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Nie własnie jest cicha, to zdjęcie było z pierwszego dnia, gdy byłą głodna, zmęczona i zdezorientowana.
A Ryl i Cinek traktują ją jak dżentelmeni, na początku była odrobina fukania, ale szybko przeszło, Cinek czasami ją tylko obwącha a z Rylem się ewidentnie lubią, często jej dotrzymuje towarzystwa, już pierwszego dnia ją zachęcał do zabawy, nasz Ryluś jest kochany a Cinek to taki outsider, tylko z Rylem się zadaje ale małą mimo wszystko toleruje.

Obrazek

Obrazek
Mała w całej okazałości

Obrazek
A tutaj nasz Ryluś śpiący

Obrazek
Cinek i mała w trakcie eksploracji

norap

Post » Nie cze 27, 2010 11:16 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Biedactwo, bardzo smutny i tęskny wyraz pysia ma na tej fotce :( .Rychu , nie pokazuj tego tłustego brzuszyska! :1luvu:

grajda

Post » Nie cze 27, 2010 11:32 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

No ma ma smutny, ale Ona jest taka sympatyczna i tak się chcę przypodobać że aż nam się serce kraje.
Pani weterynach Sylwia Łata z Chwaliszewa, pomoże nam ze znalezieniem dla niej domku, ale najpierw mała musi zostać przebadana, to dopiero jutro ok 17, proszę o trzymanie kciuków.

A i zauważyłem że szaleje za mlekiem, ktoś ją musiał nim karmić, bo jak otworzyłem karton z sokiem, to jakby dostała amoku, nalałem jej odrobinę mleka i zachwytom nie było końca.Wiem że mleko krowie podobno szkodzi kotom, i czy mogę to zastąpić czymś?

norap

Post » Nie cze 27, 2010 15:34 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

norap, ja zawsze swoim kotom kupowałam (kupuję) "napój mleczy" dla kotów np. Klara. Whiskas też robi jakieś mleczko, w Rossmannie jest też ich marka własna (Winston) - wszystko właściwie ten sam skład. Kiedyś zabrałam ze sobą do weterynarza opakowania - opinia była, że nie jest to coś niezbędne w diecie, ale na pewno nie zaszkodzi, więc jak kot ma ochotę, może to pić. Krowiego jednak bym nie dawała. Taka Klara, czy Winston kosztuje niecałe 2 zł za kartonik, a naszej kici wystarcza średnio na 5 dni - polecam.
Kotka jest śliczna. W sumie szkoda będzie tę trójkę rozdzielać. Jestem zdziwiona, że chłopaki tak pozwalają małej się "panoszyć" na ich terenie. Na 100% nie możecie jej zatrzymać? Ludzie, którzy mają trójkę dzieciaków mówią, że dwoje, czy troje to już niewielka różnica ;) Może z kotami jest podobnie? :lol:
Drugie zdjęcie jest cudne - wyszła jej na nim taka ogrooomna głowa. Urocze :kotek:

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Nie cze 27, 2010 19:33 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Norap , nie za bardzo wierzę w możliwości znalezienia domu przez weta. Oni raczej leczą a nie szukają domów.Wierz mi , trudno znaleźć dom, tym bardziej teraz , gdy wakacje.Napisałam na pw.

grajda

Post » Pon cze 28, 2010 8:59 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Obrazek

Jeszcze raz mała :)

norap

Post » Pon cze 28, 2010 19:14 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Jestem po wizycie u Norapa. Mój adoptuś Lenonek , teraz Rychu czuje się świetnie. To przekochane kocisko. :1luvu: Mała znajda jest prześliczna , miziasta i ma cudowne wielkie oczka. :1luvu: Figurkę bardzo zgrabną i długi ogonek. Koteczka wydaje się zdrowa. Teraz trzeba ją wetowi pokazać , no i wysterylizować.Oczywiście , nikt jej nie szuka. Kciukasy za przemiłą koteczkę. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Nie zapytałam , czy Norap ma już dla niej imię.Kocie chłopaki prawdziwi dżentelmeni wobec koteczki.Rychu namiętnie ją wylizywał. :lol:

grajda

Post » Wto cze 29, 2010 13:50 Re: "Młodzi gniewni" - kontynuacja dziejów lenonka w nowym domu

Norap nic nie napisał , nie ma czasu , nabiegał się facet od rana ze znajdką. Koteczka zaczęła krwawić. Okazało się , że to poronienie. Teraz już jest po zabiegu. Na całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Wiedziała do kogo się zwrócić o pomoc. Do Norapa! On ma wielkie serducho dla futrzastych. Więcej takich facetów nam trzeba. :1luvu:

grajda

[poprzednia][następna]