Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 26, 2009 18:13 Re: Warszawa!!! NATYCHMIAST potrzebna pomoc!!!!

Jutro łapanka. Genowefa pomoże. Denerwuję się jak diabli :( Szukamy nadal pomysłu co po sterylce. Jeśli nic lepszego nie wymyślimy a Kasia D. się zgodzi to pojadą do Lublina - będziemy wtedy szukać transporu koło 8 stycznia pewnie... Czy jest ktos chętny do pomocy ??? Ja dołożę się finansowo :)
Obrazek

Dorota z Wawra

Od: Nie gru 06, 2009 15:22

Post » Sob gru 26, 2009 19:41 Re: Warszawa!!! NATYCHMIAST potrzebna pomoc!!!!

trzymam kciuki za łapanke. :ok:
Zgłoście już takie zapotrzebowanie na podróż na wątku transportowym! I podaj koniecznie namiary na siebie telefoniczne.Niech już taka info pójdzie w swiat bo czasem trzeba czekać.
Nie denerwuj sie.Wiem łatwo powiedzieć.Ale uda sie. Nie karm ich tylko teraz i naszykuj jakiegoś smierdziela.
:ok:
Zmień tytuł ,że szukasz domu i tarnsportu jak kicie się złpia. czasem rozwiązania przychodza niespodziewanie i w ostatniej chwili. Pisałam już,że ważne by dużo ogłoszeńporobić i to od razu jak je złapiecie.
:ok:
wątek transportowy
viewtopic.php?f=1&t=62304
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie gru 27, 2009 7:57 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

Złapałyście je i już ciachniete?Gratulacje!
No to szukamy bezpiecznego miejsca!!!!
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 27, 2009 15:22 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

Złapałyśmy !!!! Z pingwinkiem bez nóżki poszło prosto i gładko, z białą były problemy, ale w końcu SUKCES !!!! Wielkie dzięki dla Genowefy za pomoc :)
Obrazek

Dorota z Wawra

Post » Nie gru 27, 2009 16:16 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

Żeby nie Dorota, to Biała by się nie złapała. Łaziła za Dorotą prosząc o żarcie, klatką wcale nie była zainteresowana. Tzn. na początku była, ale jak zobaczyła co się stało z Bezłapką, to stwierdziła że nie ma głupich :twisted: Dorota capnęła Białą w podbierak :lol: :lol: :lol:

Obie kotki kichają :( Biała naprawdę paskudnie. Zawiozłam je do Koterii. Sądzę, że będą leczone przez zabiegiem, przynajmniej Biała. Także mamy trochę więcej czasu niż tydzień.
Bezłapka gadała i wcale nie chciała mnie zjeść. Przypuszczam, że jest do oswojenia.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie gru 27, 2009 16:47 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

Nie ma to jak ojciec-wędkarz :D wyćwiczył mnie w młodości :lol:
Obrazek

Dorota z Wawra

Post » Nie gru 27, 2009 18:30 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

oj dziewczyny kciuki wielkie za jakies bezpieczne miejsce dla nich!!!
napiszczie w tytule,że prosicie o pomoc!
Noi raz jeszcze przypomne o ogłoszeniach.Wysterylizowane kotki łatwiej upchnąć,a jeszcze jedna bez łapci. jakiś wzruszajacy tekst i tytuł moze sie uda!!!Znam takie przypadki osobiście-moje dzikuski tak poszły. Wogle nie oswojone!!!
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 27, 2009 20:34 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

Dorota z Wawra pisze:Nie ma to jak ojciec-wędkarz :D wyćwiczył mnie w młodości :lol:

Córka rybaka i wszystko jasne ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon gru 28, 2009 8:49 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

kicie do góry po bezpieczne miejsce!!!
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 9:20 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

ASK@ pisze:oj dziewczyny kciuki wielkie za jakies bezpieczne miejsce dla nich!!!
napiszczie w tytule,że prosicie o pomoc!
Noi raz jeszcze przypomne o ogłoszeniach.Wysterylizowane kotki łatwiej upchnąć,a jeszcze jedna bez łapci. jakiś wzruszajacy tekst i tytuł moze sie uda!!!Znam takie przypadki osobiście-moje dzikuski tak poszły. Wogle nie oswojone!!!

Nie umiem takich sztuk w internecie robić, :cry: może ktoś pomoże? Czarnulce nóżkę odgryzł obcy, bezpański pies który wpadł na podwórko. Ludzie chcieli ją złapać i pomóc, ale uciekła. Wróciła po jakimś czasie wychudzona, ale z zagojoną raną. Sama się "wylizała". Teraz radzi sobie doskonale, tylko jest troche wolniejsza, przez co bardziej narażona na niebezpieczeństwa. Ma dużą wolę życia, jest łagodna, powinna mieć spokojny, ciepły dom na druga połowę życia. Ci co potrafią nich pomogę zrobic taki wątek, plizz :D
Biała urodziła się z tej samej matki, ale dużo później. Ma teraz 3-4 lata. Dzika ale kontaktowa. Przychodzi na wołanie. Da sie dotknąć podczas jedzenia, ale nie pogładzić. Być może da się ucywilizować przez cierpliwą duszę....
Są bardzo zaprzyjaźnione, byłoby cudownie gdzyby poszły razem, ale nie jest to chyba absolutnie konieczne.

Dziś miałam pierwszy raz od lata spokojną noc, bez troski że kotki tam marzną. Jeszcze raz wielkie dzięki dla Genowefy !!!
Obrazek

Dorota z Wawra

Post » Pon gru 28, 2009 10:41 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

Wątek ciagniesz ten sam tylko zmieniasz tytuły.Jak jeden sie opatrzy to zmieniasz na kolejny.
Historie kotek opisz w pierwszym poście i poproś o pomoc w ogłoszeniach.

Załóż taki sam watek na Kociarni z odnośnikiem,że ten jest własciwy i oby wpisywano sie tutaj. Nikt za ciebie wątku nie załozy bo nie będziesz mogła nanosić zmian w tytułach i postach.A poza tym ty zansz je najlepiej i masz duzo do powiedzenia o nich. Inni moga tylko namieszać. No i podrzucanie wątku ,wpisy mogą zajmować wiele czasu i nie każdy mając swoje historie może poświęcić go na ciebie.

Ale jesli umiesz wklejać dokumenty to i z ogłoszeniami sobie poradzisz.Oby tekst napisać i parę fotek zrobić. Jak ja się nauczyłam to i ty to zrobisz.Mnie dużo dziecko pomogło i pomaga. Zajmuje to wiele czasu(przynajmniej dla mnie)ale powoli da sie zrobić.
Możesz rozesłać maile do różnych gospodarstw agroturystycznych z naszego rejonu.W googlach znajdziesz. Tak jak i strony z ogłoszeniami. Gdzieś jest i na kotach taka strona.
Najwięcej czasu zajmie ci rejestrowanie.Wszędzie daj ten sam login i to samo hasło.
Jak wejdziesz w google i dasz darmowe ogłoszenia oddam kota to całe mnogo stron ci wyskoczy.Rejestracja pomoże ci w pilnowaniu ogłoszeńi ich sprawdzaniu,nanoszeniu zmian.
Ja sobie je zapisałam i stawiam ptaszki :wink: jak robie kolejne ogłoszenia.
Jak zdobędziesz foty to poros obanerek to wkleisz w podpis.Więcej ludzi zaglada, bo zaciekawi ich historia kici.. Albo popros o baner bez fot-dziewczyny i takie robia. jest watek banerkowy.

Koniecznie wpisz w tytule że bezłapka i siostra szukają DT.Pilne!!!

Powodzenia uda ci sie!
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 10:43 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

aj dopiero spojrzałam,że to nie ty założyłaś ten wątek. sama widzisz,że masz ograniczone mozliwości.Wejdź w "nowy temat"i załóż swój a ten daj jako odnośnik do nowego. Opisz co wiesz o kociastych i zcego potzrebujesz.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 11:59 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

hops :!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon gru 28, 2009 12:10 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

ASK@ pisze:aj dopiero spojrzałam,że to nie ty założyłaś ten wątek. sama widzisz,że masz ograniczone mozliwości.Wejdź w "nowy temat"i załóż swój a ten daj jako odnośnik do nowego. Opisz co wiesz o kociastych i zcego potzrebujesz.

założyłam: Bezłapka z siostrą szukają bezpiecznego miejsca po sterylce - zobacz czy dobrze. Kompletnie nie umiem tego robić, brrrrr :(
Obrazek

Dorota z Wawra

Post » Pon gru 28, 2009 12:47 Re: Ważne! dwie wycięte dzikuski szukają bezpiecznego miejsca !

"Dzikuski" zostały przeniesione do tego wątku.Wszystkich wspieraczy,kibiców,trzymajacych kciuki oraz oferujacych chęć pomocy prosze o zajrzenie i podbijanie. Małe sa w potrzebie i cud forumowy nad wyraz potrzebny!!!
viewtopic.php?f=1&t=105412

Pozwoliłam sie sama porządzić-wybacz Dorotko!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]