PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 1:17 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Przecież kociak nie ucieknie z klatki wystawowej. Możesz ją wstawić do piwnicy, możesz trzymać w domu. Od kociaka zamkniętego w klatce robali się nie złapie - oczywiście przy zachowaniu podstawowej higieny.

Na odrobaczenie proponuję profender. Zakrapla się na skórę na karku i jest to jednorazowa sprawa. Profender jest środkiem odrobaczającym, nie na insekty. Sama odrobaczam nim moje niewychodzące kociarstwo. Wystarczy jednorazowa aplikacja. Zwalczy każde wredne robactwo. Należy więc złapać kota, wymazać zawartością plastikowej fioleczki skórę na karku i następnego dnia można spokojnie wziąć futrzaka do domu.

I po problemie, prawda?
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 1:23 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon paź 19, 2009 1:23 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi ok ok.. wiem nie pamięta wół jak cielęciem był :wink: Każdy tutaj robi ile może, na ile realia pozwalają. Niektórzy te realia przekraczają i za to ich właśnie podziwiam. Nie gniewaj się że ktoś ci coś szorstko odpowie bo... no poprostu dla takiej osoby twój problem to pikuś. Taka osoba, która walczy o życie kota wbrew wszystkiemu... dla niej robal to smieszna sprawa wierz mi...
No ale skoro raczkujesz to już ci mówię:
Klatka wystawowa to taka duża klatka (składana) w której trzymasz kota do czasu że tak powiem zdatności do normalnego funkcjonowania , w twoim przypadku do pozbycia się robali. Tak w sumie co to jest 2,5 tygodnia minie ani się nie obejrzysz. Taka klatka pomieści posłanko, malenką kuwetkę i miseczki.

Co do robali koty łatwo się nimi zarażają, larwy możesz przynieść i na butach, dlatego właśnie koty niewychodzące powinno się odrobaczać co pół roku. To samo z pchłami pieron wie skąd się biorą skoro kocisko nie wyłazi. Aby natomiast to paskudztwo (robale wewnętrzne czy pchły) przeniosły się na człowieka to w sumie trzeba troszkę niefrasobliwości czyli nie mycia rąk czy całowania morda w mordę.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 19, 2009 1:26 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

phantasmagori pisze:Co do robali koty łatwo się nimi zarażają, larwy możesz przynieść i na butach, dlatego właśnie koty niewychodzące powinno się odrobaczać co pół roku.

Właśnie dlatego piątka mojego kociarstwa co pół roku dostaje profender. Jest najwygodniejszy do aplikowania. Nie wyobrażam sobie wciskania tabletki mojej histerycznej Oliwce czy silnemu i zręcznemu Filusiowi.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon paź 19, 2009 6:50 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Aggi,to może Lucky przetrzyma rudaska pare dni ,może ona ma piwnice w której mogłaby przetrzymac kociaka?-ona jest tam na miejscu!
Wszystko lepsze od działek!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon paź 19, 2009 7:56 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

:ok: kciuki za kociaka :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Pon paź 19, 2009 7:59 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Potwierdzam na odrobaczenie najlepszy Profeder. Jednocześnie zabija wszystkie robale i nie trzeba wciskać tabletki do pyszczka. Profender działa przez 1 miesiąc. Wiec nie ma szans aby maluch złapał następne robale. W jeden dzień Prodender w trzeci na pchły i po 4 dniach sprawa jest czysta :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon paź 19, 2009 8:26 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

powinnas zabrać kota a robale to najmniejszy problem. jesli jest zdrowy to pozbedziesz sie robali szybko. I tak koty domowe odrobacza sie systematycznie.Wystarczy tak jak dziewczyny piszą klatka wystawowa.W przypadku kk podasz unidox i tez bedzie ok. Tylko trzeba go przetrzymac ok.2 tygodni i obserwować.
Zimno jest i nie ma co czekać!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 19, 2009 9:03 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Sorry, jestem tu nowy, też zastanawiam się nad adopcją kota i podczytuję wątki na tym forum.
Aggi-po co Ci tyle zwierząt skoro mieszkanie nie Twoje, tylko wynajmowane, chyba, że masz długoterminową umowę najmu-to ok. Ale ja sam najmowałem mając kiedyś kota, i nie wiele osób nie chciało mi wynająć jak poprzednia umowa się skończyła, bo był dla nich problem jeden kot, a co dopiero tyle zwierzaków. Poza tym warunki mieszkaniowe jakie masz są porównywalne chyba jak w schronisku dla zwierząt, skoro brak ogrzewania i taki grzyb i wilgoć. Boisz się robali, a pleśń na scianach jest o wiele gorsza dla małego dziecka......no ale ja jestem tylko facetem bez dzieci, więc może się nie znam co jest gorsze

nike2030

Od: Nie paź 18, 2009 21:54

Post » Pon paź 19, 2009 9:19 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Nike-odpiszę szybko bo czasu mi brak.W przyszłym roku-marzec,kwiecień zaczynamy szukać mieszkania do kupienia,więc wiem że mogę sobie pozwolić na zwierzęta.Co do warunków,no niestety,czasami życie i właściciel weryfikują pewne sprawy-nic na to nie poradzę...Wiem że szkodzi to dziecku i wogóle.To też dlatego na szczęście dziś ma być zdun,a jutro stawiać już piece.Także nie jest źle :)
Co do wynajmu ze zwierzętami-wiem co mówisz,przechodziłam to ale w innym kontekście,na każdym mieszkaniu pytałam czy mogą być zwierzęta,no i nikt się nie zgadzał,dopiero tutaj :twisted:
Phantasmagori Wiem że mój problem dla was może być śmieszny,wydawać się prosty,ale jak widać nie do końca jest.Decyzje też taką podjeliśmy po rozmowie z weterynarzem oraz pediatrą...mówili mi,że dziecko nie powinno mieć żadnego kontaktu z zarobaczonym kociakiem.Wiadomo-pogłaska,potem rączka do buzi itd.na dodatek moja zdolna córcia jest na etapie dawania buzi wszystkiemu co się rusza i nie :wink: :lol: także już nie raz i koty i pies stały się obiektem buziakowania córeczki.
Co do klatki-może to i nie byłoby głupie,tylko skąd wziąć taką klatkę?
Musiałabym wykombinować jakąś zastępczą kuwetkę-na Sarę to mi wszystkie kartony zeszły :ryk:
Ps.Nie wiem jak to wygląda u Lucky-ona chyba bedzie brała jednego z kociaków na tymczas,Z tego co rozmawiałam z nią,to podobno mogłaby przetrzymać,ale dopiero za jakiś czas bo remont mają i mama się nie zgadza... :(

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Pon paź 19, 2009 9:24 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

klatkę pozycz a stara miska wystarczy na kuwete. Ja tak robie. I uwież tez miałam i mam dalej chora corke. Nigdy od kota/psa(też mam) nie złapała niczego.Nie jest wcale łatwo załapac jakieś paskudztwo!A kKraty skutecznie izoluja od zwierza.
Zawsze bardziej sie bałam o pozostałe koty.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 19, 2009 9:33 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Chyba żadna klatka mi nie będzie potrzebna... :1luvu:
Nieśmiało szepnę,bo nie wiem czy zainteresowana ma ochotę ;) ale trzymajcie moocno kciuki za rudaska,jest dla niego szansa w Krakowie :piwa: :1luvu:

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 9:48 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: no i to jest wiadomośc :ryk:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Pon paź 19, 2009 9:52 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

:) Ps.Ogłoszeń jeszcze nie robiłam,ze względu na to że kotek jest dzikawy...
Jak napiszę na allegro że dzikawy kot,zarobaczony itd. to już widzę te tłumy telefonów... :evil:

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 10:13 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

I co dalej z rudaskiem :?: :?: bo chłopak marznie, a my tu gadugadu.... :evil: o klatkach, robalach, a teraz kraków? :roll:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon paź 19, 2009 10:34 Re: PILNIE POTRZEBNY TDT dla 2-3miesięcznego rudaska!STRZ.OPOLS.

Hanulka pisze:I co dalej z rudaskiem :?: :?: bo chłopak marznie, a my tu gadugadu.... :evil: o klatkach, robalach, a teraz kraków? :roll:

to gadugadu jest potrzebne, bo dziewczyna w sposób sugestywny wyolbrzymia problem.

A wszystkie posty są bardzo dobre, wiele z nich można się nauczyć.

Nie będę ni9estety tu więcej zaglądać, bo po prostu nie mam czasu,
przypomnę tylko, że mały powinien mieć jak najszybciej i jak najwięcej ogłoszeń adopcyjnych
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]