» Pon paź 12, 2009 13:10
Re: Bielutki jak śnieg Wojtuś już w domu!Maciuś ma dom!
Maciuś ma dom.Nie forumowy,ale wydaje się dobry.Na początku byli troszkę zawiedzeni, bo chcieli miziastego kotka,a Maciuś podrapał dziecko na dzień dobry.Na szczęście zrozumieli,że kotu zawalił się świat,bo zabrano go z działki do lecznicy,tam został wykastrowany i zabrany tego samego dnia do domku.Był obolały i przestraszony.Ale to naprawdę straszny miziak,jestem pewna,że go pokochają.Dzieci (9 i 12 lat) marzyły o czarnym kotku i rodzice się wreszcie zgodzili.Kotek ma nauczyć je odpowiedzialności, do obowiązków dzieci należy sprzątanie kuwetki,karmienie i czesanie kotka.Maciuś mieszka w dużym domu z ogrodzonym ogródkiem,ale nie chcą,aby wychodził.Z resztą teraz zimno,może na wiosnę,jeśli sam będzie chciał.To nie typ włóczykija, ja bym pozwoliła mu biegać po ogródku, na początku oczywiście w szeleczkach.Maciuś dostaje najlepszą karmę,jaką u nas można dostać,kupiono mu piękne posłanko,zabawki,będzie pod opieką weta.Awaryjnie (odpukać!!!!) jest mieszkanie u babci tych dzieci,bo Maciuś na pewno już na działki nie wróci.
Dzięki wszystkim,którzy mu kibicowali.Wątku nie zamykam,będę pisać co u Maciusia.Mam nadzieję,że będą też wkrótce wieści o Wojtusiu i pomyślimy o przeniesieniu wątku na koty,prawda?