Gdańsk:potrzebny dom tymczasowy dla kilku kotek po sterylce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 26, 2008 7:37

a coś więcej napiszesz? :)))) Jupi!!!!

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt wrz 26, 2008 11:01

:dance: :dance2: :dance: :dance2:
No to teraz kolej na pozostałe panny :D
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

Post » Sob wrz 27, 2008 5:12

Jestem w trakcie wymiany korespondencji z p. Agnieszką z Gdańska, zainteresowaną adopcją młodej koteczki. Pani Agnieszka otrzymała wiadomości na temat Izis oraz wszystkie zdjęcia wykonane przez Magomi lub jej tż..
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Sob wrz 27, 2008 13:02

Może tym razem się uda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 27, 2008 21:31

Waldemar, dziękuję za odpowiedź, przejrzałam podany przez Ciebie wątek.

ilijen

Od: Nie wrz 14, 2008 20:02

Post » Sob wrz 27, 2008 23:13

Zmieniłem tytuł wątku. Pomoc w opiece na czas po sterylizacji juz mamy. Potrzebuję natomiast transportu na terenie Gdańska. Niestety koleżanka z forum, do której zwracałem się bezpośrednio, nie jest w stanie pomóc w transporcie koteczek do lecznicy we wtorek. Może uda się znależć osobę dysponująca czasem i autem w nadchodzący wtorek, która zawiezie cztery koteczki wraz ze mną do lecznicy. Dla mnie wyjazd może być kłopotliwy ze względu na odległość, konieczność dwukrotnej przesiadki z jednego środka komunikacji miejskiej w drugi oraz wagę futrzaków. Im oczywiście również łatwiej będzie znieść podróż autem do lecznicy na zabieg.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob wrz 27, 2008 23:15

ilijen pisze:Waldemar, dziękuję za odpowiedź, przejrzałam podany przez Ciebie wątek.

Mam nadzieję, że chociaż trochę łatwiej będzie szukać domku Twoim tymczasom.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob wrz 27, 2008 23:43

Dotychczas osoby wstępnie kontaktujące się ze mną mailowo nie próbowały po raz drugi nawiązać kontaktu i umówić się na rozmowę i spotkanie z Magomi i koteczkami. Dostałem dzisiaj rano telefon od kolejnej Pani zainteresowanej adopcją małej koteczki. Rozmawialiśmy trochę o Izis. Umówilismy się na wysyłkę zdjęć kandydatki do adopcji mailem, co za chwilę zrobię. Dzwonił też Pan szukający koteczki o burym lub rudym umaszczeniu.
Magomi. Jadę z Figą do lekarza w poniedziałek na godz. 12.30-13.00. Mam nadzieję, że będzie już o tej porze dnia przyjmował doktor Zaleski. Potem muszę wrócić do siebie, aby o godz. 17.00 znaleźć się w Akademii Medycznej w Gdańsku. Będziecie tym samym podczas wizyty kontrolnej w poniedziałek po południu zdani na siebie. Oczko Izis powinien ponownie obejrzeć doktor Zaleski, natomiast umówić ją na zabieg teoretycznie można u każdego lekarza. Notes z terminami jest ogólnie dostępny w lecznicy. Próbujcie oczywiście na wtorek.
Magomi, Rambo_ruda i Biamila. Cztery kotki w lecznicy będą miały zabieg sterylizacji w dwóch turach: dwie pierwsze koteczki od godz. 16.00, dwie kolejne od godz. 19.00. Odbiory z lecznicy odpowiednio: dwóch pierwszych ok. godz. 19.30, dwóch następnych ok. 21.00-21.30. Mam nadzieję, że również tego dnia uda się lekarzowi przeprowadzić zabieg małej Izis.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 28, 2008 14:55

Waldemar pisze:Cztery kotki w lecznicy będą miały zabieg sterylizacji w dwóch turach: dwie pierwsze koteczki od godz. 16.00, dwie kolejne od godz. 19.00. Odbiory z lecznicy odpowiednio: dwóch pierwszych ok. godz. 19.30, dwóch następnych ok. 21.00-21.30. Mam nadzieję, że również tego dnia uda się lekarzowi przeprowadzić zabieg małej Izis.

To w poniedziałek, jak ustalimy już termin sterylizacji Izis, ustalimy też kto zabiera kotki o 19 a kto o 21.

Waldemarze, a czy dałoby się załatwić, żeby we wtorek wszystkie cztery nowe kotki zostały też odpchlone? Z tego co zauważyłam ostatnio, odpchlenie kilku kotów za jednym zamachem wychodzi znacznie taniej niż pojedynczo (środek rozdzielany był z większego opakowania, a nie z pojedynczych pipetek).
Obrazek

Magomi

Post » Nie wrz 28, 2008 23:01

Dobrze Magomi. Znając termin sterylizacji Izis uzgodnisz godziny odbioru koteczek we wtorek z Biamilą i Rambo_rudą. Przypuszczam, że oczka Izis bez zmian i atropina już odstawiona. Mam nadzieję, że doktor Zaleski pozwoli również zaprzestać podawania Naclofu i lekarstwa przeciwzapalnego.
Nie mam żadnych zgłoszeń wsprawie adopcji Izis lub Dużej. Myślę nad koleinymi ogłoszeniami bezpośrednio dedykowanymi Izis lub Dużej.
Będziemy rozmawiać od odpchleniu koteczek bezpośrednio po zabiegi sterylizacji. Mam tylko obawy, czy w tej lecznicy uda się to wykonać tanio. Miesiąc wstecz odpchlenie mojej tymczasowej Figi preparatem zakupiony w tejwłaśnie lecznicy kosztowało 35 zł. Muszę również pamiętać o przypomnieniu lekarzowi naszej prośby o nacięciu uszka operowanych kotek. Przecież jeśli one nie znajdą w krótkim czasie swojego człowieka, będą musiały niestety powrócić w pole.
Zawiozłem dzisiaj zgodnie z planem kontenerek Rambo_rudej do Gdyni. Czekam na nią jutro u siebie z kotkami ok. godz. 20.30.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 28, 2008 23:02

Prośba do forumowicza z Gdańska o przewóz koteczek do lecznicy w Gdańsku we wtorek na godz. 15.40.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Pon wrz 29, 2008 9:17

Podniosę.Tak się martwię o Dużą i Izis.Gdzieś pewnie jest domek,ale jeszcze nie trafił na ogłoszenia.Może faktycznie ogłosić każdą osobno?

ewar

Post » Pon wrz 29, 2008 9:56

A nie mają osobnych ogłoszeń????

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon wrz 29, 2008 11:12

Waldemar pisze:Przypuszczam, że oczka Izis bez zmian i atropina już odstawiona. Mam nadzieję, że doktor Zaleski pozwoli również zaprzestać podawania Naclofu i lekarstwa przeciwzapalnego.

Atropina została odstawiona już w zeszłym tygodniu. Tak jak radziła wetka.
Co do odstawienia pozostałych leków, to zależy od opinii weta.
Waldemar pisze:Mam tylko obawy, czy w tej lecznicy uda się to wykonać tanio. Miesiąc wstecz odpchlenie mojej tymczasowej Figi preparatem zakupiony w tej właśnie lecznicy kosztowało 35 zł.

Moja wetka też mi powiedziała, że mogła podać środek z jednorazywych pipetek, ale to by wyszło ok. 25 zł od głowy. Dlatego też, za nasze dobre serce :twisted: i ze względu na większą ilość kotów (5), podała kotkom środek z większego opakowania, odmierzony strzykawką :)
Jak będę dzisiaj w lecznicy, spytam o to odpchlenie. Może też da się coś utargować :twisted:
Obrazek

Magomi

Post » Pon wrz 29, 2008 11:44

Nie wiem,może pamięć mnie zawodzi,ale wydaje mi się ,że Waldemar gdzieś pisał,że może da osobne ogłoszenia.

ewar

[poprzednia][następna]