puss pisze:ale do drewnianych okien się pewnie nie nadają, nie?
nadają sie.
A siatke sama załozysz naprawde nie trzeba wiele umiejetności przy tym
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
puss pisze:ale do drewnianych okien się pewnie nie nadają, nie?
Mysza pisze:myslę, że to zdjęcie może się tu przydać![]()
alessandra pisze:hopnimey, bo czesto ktoś pyta, a watek spada i nie można znaleźć
iskra666 pisze:Zwracam się do Was z ogromną prośbą o podsunięcie pomysłu jak zabezpieczyć mały ogródek.
Budynek jest usytuowany na osiedlu blisko łąki i lasku..ale i dość blisko całkiem ruchliwej ulicy.Osiedle jest zamknięte, ale na moje oko, to ogrodzenie koty sforsują w minutę
Mieszkanie w którym będą rezydować koty ma przeszklony salon, z którego jest bezpośrednie wyjście na ogródek...
Nie wyobrażam sobie, żeby te koty, które spędziły całe trzyletnie życie w bloku nagle stały się kotami wychodzącymi, więc muszę znaleść pomysł jak zabezpieczyć ten niewielki ogródek, aby koty nie mogły wyjść poza jego teren...
Na ogródku nie mogę postawić muru, ani nie może wyglądać on jak klatka ..w sumie najlepiej byłoby posadzić jakieś rośliny przez które nie przedrą się koty.. choć to chyba mało realne..nieotwieranie balkonu lub drzwi z siatki też nie wchodzą w grę..
wymyśliłam więc coś takiego..
1) mały drewniany płotek
2) tuje,cisy lub inne gęste drzewka
3) siatka [nie może mieć więcej niż 1,6cm]
4) pnące się po siatce róże
No i właśnie...
Czy koty to sforsują?
Czy te róże to nie jest zbyt drastyczny pomysł..tzn czy koty nie poranią się nimi?:(:(
iskra666 pisze:Siatka czy jakiekolwiek ogrodzenie napewno musiałoby stanąć..
tylko czy przez taką siatkę [1,7cm] z zagiętą górą napewno nie wyjdą koty?
ja wiem, że tak upierdliwie to powtarzam,ale ja poprostu musze mieć 100%pewność, że koty poza ogródek nie wyjdą.. bo ani one ani ja na domek wychodzący się nie nadajemy..![]()
A co do róż to szczerze mówiąc nie wiem jeszcze czy są superszybko rosnące odmiany..no i jaka jest najwyższa wysokość sprzedawanych drzewek...
Te róże miałby być dodatkowym zabezpieczeniem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot], kasiek1510, LimLim i 63 gości