Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 06, 2016 10:43 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:Aniu, Marysiu- straszną od Was depresję czuję i to mnie martwi :(
Chciałam zwrócić Waszą uwagę na osoby życzliwe Ani i kotom w jej DT :1luvu: Wcale ich niemało :1luvu:
I to jest ogromny pozytyw, który trzeba przedkładać nad negatywy.
Dlatego ja podpisuję się pod wpisem Atty :ok:

Agnieszka, przepraszam,Twoje prawo, czuć każdy może co chce.
Ja jestem wrażliwa na krzywdę, już nie moją bo mam to gdzieś, ale krzywda zwierząt boli najbardziej i nigdy przenigdy nie zapomnę sytuacji ze Stefanką jak postąpiły osoby z tzw. fundacji for animals w Łodzi. Wszędzie, każdemu z kim mogę porozmawiać (nawet w kolejce u lekarza) przestrzegam przed tą fundacją i wiadomymi osobami i będę to robiła do końca moich dni viewtopic.php?f=1&t=166667&start=960 bo kotka została potraktowana jak rzecz, choć to żywe czujące stworzenie i jako rzecz została oddana.
Ja nie potrafię po całej tej sytuacji przejść do porządku dziennego bo zbyt boli.
Człowiek poświęcił kilkanaście lat życia by ratować te biedne zwierzęta, nie przesypiał nocy by czuwać przy chorym kotku jak i tuląc do serca w chwili gdy już nic nie można zrobić a tylko pożegnać się na zawsze by ulżyć cierpieniu. Tak, boli mnie to.
Pielęgnował, zmieniał podkłady, mył upapraną dupkę, leczył, woził do lecznicy, odejmował sobie od ust by kupić odpowiednią karmę dla chorych kotów, by w chwili gdy ja poprosiłam o pomoc w sprawie Stefanki, zostałam potraktowana jak śmieć który nie ma nic do powiedzenia bo liczyły się układy.
Jak napisałam powyżej, nie zapomnę tej krzywdy bo zbyt wiele moje zwierzęta wycierpiały jak i ja, bym o tym mogła zapomnieć.

Każdy może sobie myśleć co tylko chce, czy to czuć depresję czy zionę jadem jak to było niedawno viewtopic.php?f=1&t=172120&p=11393648&hilit=zion%C4%99+jadem#p11393648
tylko tak jak napisała mb, to realizm, moje doświadczenie życiowe i nauczka na całe życie by nie ufać nawet tym których podobno mamy za przyjaciół.

mb pisze:To nie depresja.
To realizm.
Po prostu czasem coś się psuje i nie można tego naprawić.
Wazon posklejany po rozbiciu nie jest już tym samym wazonem.

Dla mnie radością jest gdy patrzę na szczęśliwą Sonię choć dzikuska, która się bawi, wałkuje, gania z kotami, ale oczywiście definicja szczęścia może być różna i zależy kto za jakim szczęściem goni viewtopic.php?f=1&t=165685

Troszkę zdjęć na poprawę atmosfery w wątku :wink:
Soniusia viewtopic.php?f=1&t=165685

Obrazek Obrazek

Dzidulek-Filipek, tyle walki o jego życie, a teraz zbyt duży na adopcję. :(

Obrazek

Jacperek z Malusią, już chyba zawsze będę drżała o ich życie po tym jak trójka rodzeństwa odeszła na FIP :cry:
viewtopic.php?f=13&t=168912

Obrazek

Obrazek

Siem koffamy...bardzo :D

Obrazek

Obrazek Obrazek

Jestem naprawdę wdzięczna każdej osobie której los tych moich podopiecznych nie jest obojętny, bo przecież te koty nie są niczemu winne, że żyją i czy ich pańcia-mamusia-opiekunka-kucharka-sprzataczka-niania, jest miła czy nie.

Ostatnio edytowano Śro kwi 27, 2016 13:27 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt kwi 08, 2016 15:16 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Nie tylko ja mam dosyć fundacji bo
Nienawidzę coraz bardziej niektórych fundacji!!!! Po raz kolejny widzę jak można liczyć na ich pomoc
raczej liczyć na wyciąganie kasy,ale na realną pomoc-taką na cito-zero reakcji!!!

https://www.facebook.com/irena.gwozdz.5 ... 5542343794

Tak samo fundacja kocia mama Iza Milińska, za 2014 rok na koncie oszczędności 120 tysięcy
viewtopic.php?f=1&t=127167&start=1170#p11076216
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt kwi 08, 2016 16:25 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Ja wiem, że masz złe doświadczenia z fundacjami ale fundacja to ludzie i od nich zależy jaka jest.
Ja znam fundacje bliskie schronisku w Katowicach. I nie pozwolę złego słowa na nie powiedzieć. Na tyle ile pozwalały środki i czas ludzi pomagają. Ale to są tylko ludzie, którzy oprócz swojej pasji mają też swoje życie, rodziny. I nie zawsze i nie w każdym przypadku są w stanie pomóc.
Pomagamy na tyle na ile się da kotom trafiającym do schroniska. Dokładamy się same do leczenia skomplikowanych przypadków. A dopiero w tym roku będzie możliwość zbierania 1 % podatku. To co trafia na konto fundacji przeznaczone jest na leczenie, na lepsze jedzenie do chorowitków.
Ale wiele razy koleżanki odbierające telefony muszą odmówić pomocy, bo nie ma kto, nie ma gdzie, nie ma jak.

A zaprzyjaźniona fundacja z sąsiedniego schroniska wiele razy interweniował w nocy i dalej - bo miała takie możliwości techniczne. Był ktoś, kto nie pytał o benzynę siadał w samochód choćby w środku nocy i jechał pomagać. Ale stać go było na to.
Dlatego nie można wszystkich potępiać w czambuł.

Znam trochę Twoje doświadczenia dlatego o tym pisze.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt kwi 08, 2016 16:56 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

To ja poproszę - co tam dzisiaj w kociej rodzince? :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt kwi 08, 2016 19:26 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Lidka pisze:Ja wiem, że masz złe doświadczenia z fundacjami ale fundacja to ludzie i od nich zależy jaka jest.

Lidka, każdy ma doświadczenia jakie ma, ja mam te najgorsze przyprawiające mnie o mdłości i nikt i nic tego nie zmieni jak i opinia poszła w świat co do tzw.fundacji for animals z Łodzi.

Baltimoore pisze:To ja poproszę - co tam dzisiaj w kociej rodzince? :1luvu:

Kocia rodzinka dziękuje Tobie Agnieszka za zrobienie im świąt, bo święta mają jak mają dobroci które dzisiaj przyszły od Ciebie i za które bardzo dziękujemy. Obrazek

Kubisia moja bidulka zajadająca się babycatem :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt kwi 08, 2016 20:27 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Jacperek jest boski :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt kwi 08, 2016 21:20 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Kocia rodzinka dziękuje Tobie Agnieszka za zrobienie im świąt, bo święta mają jak mają dobroci które dzisiaj przyszły od Ciebie i za które bardzo dziękujemy. Obrazek

To z okazji Dionizego i Radosława :wink:

Fajnie, że Kubisi smakuje :201461

A Bisieńka i Sonieczka jak tam?

Baltimoore

Post » Sob kwi 09, 2016 10:48 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:A Bisieńka i Sonieczka jak tam?

Trzymają się, tylko Sonia znowu ma problemy i gubi bobki pomimo dawania pasty i laktulozy.
U nas dzisiaj od rana pada i koty niestety zawiedzione bo nie mogą wyjść na dwór.
Wynagradzam im to dając dobrą karmę RC którą dostały od Ciebie. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob kwi 09, 2016 11:56 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

To jeszcze je pogłaszcz od cioteczki :201461 :201461 :201461

Baltimoore

Post » Sob kwi 09, 2016 12:49 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:To jeszcze je pogłaszcz od cioteczki :201461 :201461 :201461

Agnieszka, o matko nasza, mogę na raty i później? :201461
Dopiero co Bisi zrobiłam kroplówkę, dałam jeść kotom a to jest nie takie proste jakby się wydawać powinno bo temu taką karmę a drugiemu inną, pilnować by jadły swoje a ''małe koty'' :wink: nie jadły Kasi uriunary czy Bisi renala.
Dobrze, że jeszcze Sonia nie chce swojej fibry bo nic chyba bym musiała nie robić jak tylko kotów pilnować. :strach:

Muszę trochę odgruzować chałupkę ale jak pomyślę o myciu podłóg z prawą bolącą ręką to mi się odechciewa. :twisted:
Miałam poprać kotów kocyki ale deszcz pada i odpuściłam sobie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob kwi 09, 2016 13:52 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

No dobra, to je pogłaszczę w myślach :1luvu:

Baltimoore

Post » Sob kwi 09, 2016 19:19 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Baltimoore pisze:No dobra, to je pogłaszczę w myślach :1luvu:

Możesz wirtualnie wygłaskać, o, proszę. :lol:

Obrazek Obrazek

Tola
Obrazek Obrazek Obrazek

Boluś
Obrazek Obrazek Obrazek

Kola i Tola
Obrazek Obrazek Obrazek

Bisiunia
Obrazek

Molisia, Kola i kubisia
Obrazek Obrazek Obrazek

Tusia
Obrazek

Kubisia
Obrazek Obrazek Obrazek

Kubuś
Obrazek Obrazek

Kasieńka
Obrazek

Malusia
Obrazek

Jacperek
Obrazek

Dzidulek-Filipek
Obrazek

Sonia
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob kwi 09, 2016 19:52 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Śliczności :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob kwi 09, 2016 20:02 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Dzięki wielkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jakie one wszystkie cudne :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461

A to zdjęcie z siedmioma kotami w takiej zgodzie i przyjaźni rozczula do łez :1luvu:

Baltimoore

Post » Nie kwi 10, 2016 10:37 Re: Nasza kocia rodzinka.Dom kotów specjalnej troski-Agatka

Piękne te Twoje koty.
Nasze też potrafią w szóstkę na łóżku spać:)
To rzeczywiście rozczulające.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]