S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 19, 2013 20:51 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

kividuma pisze:Zanim przekazałam Lukę, Halbinie to wymiziałam sobie smoka na kolankach w aucie :) Nie mogłam się powstrzymać! No i cała jestem...nawet trochę pomruczała pomimo tego ze była przestraszona:) To fajny kot będzie! :1luvu:

Najwredniejsze ruskie jej trzeba oddawać, jakieś feromony wydziela Lucyna... Kotka na razie mnie nie zjadła :wink: Jeśli ma na imię Luka, to na pewno jej zmienię... jakoś mam nienajlepsze skojarzenia...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt wrz 20, 2013 9:59 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

UWAGA !KATOWICE

w okolicy pętli brynowskiej, od strony przystanku początkowego dla autobusu nr 13 kręci się mała biało-czarna kotka

kotka łasi się do każdego, ma obrózkę i dzwoneczek

niestety nie mogłam się tam zatrzymać, zaraz po pracy pobiegnę zobzcayć czy jeszcze tam jest ;-(
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt wrz 20, 2013 16:53 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

...a w schronisku...

dzis ciachy miały
- kotka 385/13- bezimienna jeszcze, to ta z skrzywionym łepkiem
-Calineczka
-Daksi
-Vegasa

słaba bardzo jest Xenia- bardzo mi jej żal, nie wiem czy da rade, to same chude kosteczki :(

u reszty w miarę bez zmian, choc Barry-to kocurek po wyszyciu cewki, coś zaczął kichać, a jest na antybiotyku, wiec sie martwię o niego

Trafiły dzis do schroniska dwa koty, mały biało-bury-znalazł dom w pół godz :ok: , i biała koteczka-adoptowana w zasadzie przed drzwiami schroniska, nawet nie zdazyła tam trafić :ok:
Innych adopcji nie było
nadal w klatkach mega przepełnienie

to zaległe koty- przedstawiam
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
czarny- 399/13
od 17 09 w schr
około 4-5 mcy
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
czarna- 395/13
od 15 09 w schr
ok 5 tyg
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
czarna- 398/13
od 17 09 w schr
ok 4 tyg
Obrazek

elegancik- 400/13
od 18 09 w schr
ok 4 tyg
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
mała czarna z panderozy
od 19 09 w schr
nie mam foty
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Antek
od 19 09 w schr
19 latek po zmarłym
wychodził na szelkach na spacery, kastrat
Obrazek

mamaGiny- to sprawdź, może to być czyjs wychodzący kot, na Brynowie duzo kotów wychodzi
Mam nadzieje ,że nie wpadła juz pod auto :|

halbina- pisz jak Luko-luna sie sprawuje

Sachino jest przepiękny

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 20, 2013 18:11 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

mamaGiny pisze:UWAGA !KATOWICE

w okolicy pętli brynowskiej, od strony przystanku początkowego dla autobusu nr 13 kręci się mała biało-czarna kotka

kotka łasi się do każdego, ma obrózkę i dzwoneczek

niestety nie mogłam się tam zatrzymać, zaraz po pracy pobiegnę zobzcayć czy jeszcze tam jest ;-(

Znalazłaś ją? Ja byłam po pracy o 18:30. Nie widziałam jej. Przeczesałam krzoki.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt wrz 20, 2013 18:45 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

ja byłam po 16 i teraz ..i nic
jutro rano pójde znów
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pt wrz 20, 2013 19:05 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mój Tż będzie wracał z pracy za godzinkę. Też poszuka.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt wrz 20, 2013 19:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

tam w krzakach jest toi toi - ona tam uciekala za każdym kto tam sie zbliżał..
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Pt wrz 20, 2013 19:47 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tż znalazł i właśnie wiezie do domu.

Tylko co dalej? Ja nie mam jej jak odizolować a moje ją zeżrą przecież :crying:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt wrz 20, 2013 19:52 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Ona wcale nie jest taka mała. To dorosła kotka.
Drze się i atakuje moje koty, a one ją.
Nie mam możliwości izolacji :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt wrz 20, 2013 19:58 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dziewczyny - może pomyliłyście koty?! TŻ zatem mógł zwinąć komuś kota? 8O
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt wrz 20, 2013 20:05 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Nie no, czarno obiała w obróżce z dzwoneczkiem i koło tojtoja to niemożliwe chyba .
Jest drobna, ale napewno nie maleńka.

Ja nawet cholerka klatki nie mam.

MamoGiny może wywieś choć ogłoszenia na osiedlu tych niskich bloków za pętlą i na ul Warzywnej (domy).
Może wyszła i się zgubiła.

Obróżka jest w pomarańczowo czarną panterkę
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt wrz 20, 2013 20:50 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Obrazek

Koniecznie ogłoszenia. Ja mam zepsutą drukarkę i naprawdę nie mam jak zrobić.

Nie jestem pewna, bo kicia jest zaaferowana na razie, ale chyba ma rujkę i komuś śmignęła z domu.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pt wrz 20, 2013 21:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Luka/Luna woli wysokość... zamelinowała się na szafkach w kuchni na razie i popatruje groźnie, trochę straszy... ale dziś zajmowałam się głównie Syriuszem, którego zawoziłyśmy do (mam nadzieję) jego domku stałego, urodził się ok. 18.09.2012, u mnie od ok. połowy października 2012r.... wreszcie znalazł się dom chętny... problem jest taki, że państwo mają po 70 lat, na szczęście za czas jakiś (po remoncie) wprowadza się do nich córka i zięć z dzieckiem... Syriusz został ,ale liczę się z tym, że może być różnie. Bardzo więc Was proszę o kciuki za niego i tę adopcję. Bez szczeniora, koty będą na pewno szczęśliwsze, bo momentami rozpierała go energia... a teraz spokój, cisza... :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt wrz 20, 2013 21:13 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

- kotka 385/13- bezimienna jeszcze, to ta z skrzywionym łepkiem

przewrotnie nazwiemy ją PISTACJA

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
czarny- 399/13
od 17 09 w schr
około 4-5 mcy
Obrazek

JANKES
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt wrz 20, 2013 22:20 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Beata, która raz w tygodniu daje ogłoszenia w Nasze Miasto pytała czy podeślemy jakiegoś kota. Tania mówiła, że mogłaby być np. Pasiak i żeby był nr tel do Mała1. Mogę to napisać, poszukać zdjęcia i podesłać do Beaty, ale mam dwa pytania:

1) z konkretów ma być coś poza tym, że Pasiak ma 10 lat, jest wysterylizowana i zaszczepiona?

i

2) to ten nr tel.: 889 771 107 ??

aniowe

Od: Śro lut 13, 2013 21:33

[poprzednia][następna]