Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 20, 2013 15:15 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Wojciech L. był juz wcześniej karany za kradzież paliwa- dostał wyrok w zawieszeniu...
Ostatnio tez dostałam taką wiadomość o tym incydencie :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw cze 20, 2013 15:55 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

zaburzenia osobowości i psychopatia maja wiele twarzy i różne odcienie
psychopaci również mają zwierzaki, lubią je i krzywdy im nie robią, bywają całkiem dobrymi opiekunami
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw cze 20, 2013 16:15 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Dalio - psychopata w znaczeniu potocznym a w rozumieniu właściwym psychologii to nie to samo. Generalnie psychopaci widzą jedynie siebie jako ludzi - cała reszta to rekwizyty w ich życiu. Rzeczy nieważne, z którymi można zrobić cokolwiek. Kary nie będzie, bo przecież oni mieli ważny powód a śmierć lub cierpienie innych nie ma znaczenia.
"Pewne światło na konstytucję etyczną psychopaty rzuca analiza uzasadnień, jakie przestępcy o stwierdzonej dyssocjalnej osobowości podają zapytani o powód dokonania przestępstwa. Czasami zakrawa to wręcz na ironię i kpinę. Dla przykładu - psychopata, zapytany, dlaczego wyrwał i ukradł staruszce torebkę, zaskoczony głupim w jego przekonaniu pytaniem odpowiada natychmiast: "Bo tam miała pieniądze". Uzasadnienie niewinne, prostolinijne, rzeczowe, wprost z serca płynące - w iście psychopatycznym stylu.

Ma to swój również mniej humorystyczny aspekt - telewizyjne czy prasowe serwisy informacyjne donoszą niejednokrotnie o przypadkach śmiertelnego pobicia dziecka, czasem nawet niemowlęcia. Oświadczenia oskarżonego psychopaty mrożą czasem krew w żyłach - "pobiłem dziecko, bo denerwowały mnie jego krzyki"... " To cytat z artykułu: http://www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=641

Co ważne - psychopata jest zdrowy psychicznie (tzn. ma świadomość swoich czynów), ale nie stosuje zasad społeczeństwa do swojej osoby. Dlatego może się zdarzyć, że psychopata (nie mówię tu o osobie chorej psychicznie bo to co innego) będzie dobrze traktował zwierzę, ale rzadko - generalnie 100% seryjnych morderców o osobowości psychopatycznej od dziecka zabijało i torturowało zwierzęta (to z kolei z pana Hare'a).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 20, 2013 16:17 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Alienor o tym napisałam tylko w dużym skrócie
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon cze 24, 2013 12:34 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

:!:

CatAngel

Post » Pon cze 24, 2013 13:09 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

a jest jakiś wątek na fb?
przesłałabym kumpeli do udostępniania, a jak wczesniej były podawane, to pomijałam z racji nieposiadania konta na fb :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon cze 24, 2013 13:47 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

charm pisze:a jest jakiś wątek na fb?
przesłałabym kumpeli do udostępniania, a jak wczesniej były podawane, to pomijałam z racji nieposiadania konta na fb :oops:

https://www.facebook.com/permalink.php? ... omments=70

Hejka, ja zawsze na ten link wchodzę, ale w komentarzach znajdziesz tam również inne linki bo każdy coś we własnym zakresie udostępnia
Szkoda że nie powstało jedno wielkie wydarzenie
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon cze 24, 2013 13:49 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

agusialublin pisze:Szkoda że nie powstało jedno wielkie wydarzenie

Na chwilę obecną nikt sie tego nie podjął.

CatAngel

Post » Pon cze 24, 2013 13:51 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

CatAngel pisze:
agusialublin pisze:Szkoda że nie powstało jedno wielkie wydarzenie

Na chwilę obecną nikt sie tego nie podjął.

A wiadomo już jak postępy w sprawie?

i co z tym śmieciem?
Obrazek

agusialublin

Post » Wto cze 25, 2013 20:32 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

wizerunku, podobnie jak danych osobowych nie wolno upubliczniać... :evil:
Ostatnio edytowano Wto cze 25, 2013 22:06 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto cze 25, 2013 21:20 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Czy przypadkiem nie jest tak,że te zdjęcia można udostępniać dalej w momencie gdy będa w takiej formie jak w linku poniżej??? (chodzi o zasłonięcie oczu..)
http://www.telemagazyn.pl/plotki/5459,borys-s-oskarzony-o-pobicie,id,t.html

Oczywiście przykład pierwszy jaki znalazłam na google grafika...

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto cze 25, 2013 21:22 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

nie wiem, naprawdę chętnie udostępnie grafikę np. w postaci demotywatora... niestety jestem za głupia, by sama stworzyć...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto cze 25, 2013 21:26 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

halbina pisze:nie wiem, naprawdę chętnie udostępnie grafikę np. w postaci demotywatora... niestety jestem za głupia, by sama stworzyć...
jak napiszesz, jak ma mniej więcej wyglądać, to mogę pomóc, ale z pomysłami jakoś u mnie niebardzo... :oops:
(może być na pw, i maila, na którego wysłać gotowy)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto cze 25, 2013 21:38 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

charm pisze:
halbina pisze:nie wiem, naprawdę chętnie udostępnie grafikę np. w postaci demotywatora... niestety jestem za głupia, by sama stworzyć...
jak napiszesz, jak ma mniej więcej wyglądać, to mogę pomóc, ale z pomysłami jakoś u mnie niebardzo... :oops:

Dziewczyny wstrzymajcie się do momentu aż ktoś sprawdzi i potwierdzi czy takie działania są zgodne z prawem... Tak,żeby żadna z nas nie miała później problemów..

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto cze 25, 2013 21:41 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ania G pisze:
charm pisze:

Dziewczyny wstrzymajcie się do momentu aż ktoś sprawdzi i potwierdzi czy takie działania są zgodne z prawem... Tak,żeby żadna z nas nie miała później problemów..

czy któraś wie w jaki sposób puścić dalej te fotki tak aby było to zgodne z prawem?
Obrazek

agusialublin

[poprzednia][następna]