KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 30, 2013 15:36 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kropeczka13 pisze:Wieści z życia Ziutka w nowy Domu

Doniesiono mi, że otwierania szuflad Ziutek nauczył się od Łezka w Kociej Chatce. Ładnie te koty wychowujecie :ryk:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto kwi 30, 2013 15:53 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Trochę zrobię prywatę, mam nadzieję że nikt nie będzie zły, ale na rzecz kotów... :lol:
Może ktoś nie głosował i mógłby oddać swój głos na PKDT w konkursie Krakvetu ? (banerek w podpisie). Konkurs jest do północy a Dziewczyny minimalnie przegrywają w tej chwili :(
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Wto kwi 30, 2013 16:11 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Piracik to bardzo żywiołowy kociak.
U mnie wszędzie było go pełno niebyło miejsca,półki,szafki kompletnie nic gdzie by choć na chwile nie musiał zajrzeć.
Kwiatka rozpracował mi bardzo szybko,ziemia wykopana a kwiatek zniszczony :twisted:

Piracik kompletnie nienadaje się dla np.osób starszych.
Ktos kto go adoptuje musi zdawać sobie sprawę ze kociak w srodku nocy potrafi urzadzac wyścigi po mieszkaniu czasami połączone z mała demolką,zrzucanie rzeczy itp.

taki był u mnie a skoro wrócił to mysle ze się jeszcze nie zmienił
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto kwi 30, 2013 17:56 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Majorka pisze:
Kropeczka13 pisze:Wieści z życia Ziutka w nowy Domu

Doniesiono mi, że otwierania szuflad Ziutek nauczył się od Łezka w Kociej Chatce. Ładnie te koty wychowujecie :ryk:

Łezek je otwierał w konkretnym celu :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 30, 2013 18:07 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

MarKotek pisze:Piracik to bardzo żywiołowy kociak.
U mnie wszędzie było go pełno niebyło miejsca,półki,szafki kompletnie nic gdzie by choć na chwile nie musiał zajrzeć.
Kwiatka rozpracował mi bardzo szybko,ziemia wykopana a kwiatek zniszczony :twisted:

Ktos kto go adoptuje musi zdawać sobie sprawę ze kociak w srodku nocy potrafi urzadzac wyścigi po mieszkaniu czasami połączone z mała demolką,zrzucanie rzeczy itp.

on jest jeszcze bardzo młodziutki, potrzebuje zabawy
a to o czym piszesz, to normalne kocie zabawy :D
mnie Tofik "poprzesadzał" fijołki afrykańskie - najpierw obgryzione listki dookoła, a to co zostało - w pyszczek i bieganina do domu
wieczorem to cała trójka biega wzdłuż całego domu, muszą się przecież koty wybiegać przed snem :lol:
a jak posiałam sobie kwiatki do skrzynki, to z dwóch torebek zostały mi dosłownie trzy sztuki astrów, reszta została systematycznie rozkopana, i wyleżana - przecież po to postawiłam im tę skrzynkę na parapecie :lol:
a to są już dorosłe koty :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto kwi 30, 2013 18:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:Łezek je otwierał w konkretnym celu :mrgreen:

Domyślam się, że nie dla samej gimnastyki łapek ;)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto kwi 30, 2013 18:27 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

:lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 30, 2013 18:55 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:
MarKotek pisze:Piracik to bardzo żywiołowy kociak.

on jest jeszcze bardzo młodziutki, potrzebuje zabawy
a to o czym piszesz, to normalne kocie zabawy :D
mnie Tofik "poprzesadzał" fijołki afrykańskie - najpierw obgryzione listki dookoła, a to co zostało - w pyszczek i bieganina do domu
wieczorem to cała trójka biega wzdłuż całego domu, muszą się przecież koty wybiegać przed snem :lol:
a jak posiałam sobie kwiatki do skrzynki, to z dwóch torebek zostały mi dosłownie trzy sztuki astrów, reszta została systematycznie rozkopana, i wyleżana - przecież po to postawiłam im tę skrzynkę na parapecie :lol:
a to są już dorosłe koty :kotek: :kotek: :kotek:

dla mnie to było zwyczajne zachowanie-trochę sprzątania i czasami nie dał pospać :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto kwi 30, 2013 19:00 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

dla mnie też
ale nie wszyscy tak uważają i zwierzaki na tym cierpią
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 30, 2013 20:08 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

skorpio pisze:U mnie jest Twoja klatka w której trzymałam Monę. Dla maluszków będzie dobra.

Dzięki Iwonko. Jak mi bedzie niezbędna zgłoszę się. W tej chwili ta mała się sprawdza :) dla kotki z trzema kociakami.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto kwi 30, 2013 20:16 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Na dyżurze spokojnie.
Kasia przywiozła kotkę po sterylce jutro trzeba jej podać lek przeciwbólowy, przypięty jest do boksu, najlepiej chyba do jedzonka bo ona dzikuska mała :) Po niedzieli wróci na stare śmieci.

Na zdrowej kociaki chyba dochodzą do siebie :wink:
Piracik w każdym razie się rozkręca już szalał po całej kociarni, tylko wkurza się spokojna Bella i na niego syczy, ale jego jakoś to nie wzrusza :wink: Bella tez fajna kontaktowa kotka, ale chyba potrzeba jej więcej spkoju i bedzie ok.
Dziś zastałam Pysię na spacerowaniu po kociarni i nawet dała się koleżanka wygłaskać.
Tigra jak to dama siedzi w koszyczku u ciekawie się rozgląda dała się 3 razy pogłaskać, ale potem musiałam uciekać z ręką bo już się na mnie szykowała.

Misia królowa zeszła z góry łaskawie i cikawie się dookoła rozgląda, ręką nie da się dotknąć bo syczy i warczy, ale jak przystawiłam do niej głowę to mnie pyszczkiem dotykała. No i Zuzia siedzi dalej w koszyczku, ale jak jej włożyłam miseczkę z mokrym zaraz zaczeła wcinać :)

terenia1

Post » Wto kwi 30, 2013 20:17 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Potrzebowałabym jak najszybciej klatki - łapki. Agłaja (ta bezdomna kotka) jest w ciąży - to widać. Wolałabym ją wysterylizować zanim będzie za późno, a bez klatki- łapki nie ma szans na złapanie jej.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 30, 2013 20:18 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 29.04.2013r. do 06.05.2013 r.
29.04. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
30.04. wtorek rano Mirka wiecz. Teresa
01.05. środa rano Beatka wiecz. Wiola
02.05. czwartek rano Ewa wiecz. brak
03.05. piątek rano brak wiecz. brak
04.05.sobota rano brak wiecz. Kasia
06.05 niedziela rano brak wiecz. Kasia

Mirko jak możesz wpisz się jeszcze na któryś dyżur bo raczej nas mało w tym tygodniu a jeszcze 5 dyzurów nie obstawionych :(
Ostatnio edytowano Wto kwi 30, 2013 20:20 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Wto kwi 30, 2013 20:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Alienor pisze:Potrzebowałabym jak najszybciej klatki - łapki. Agłaja (ta bezdomna kotka) jest w ciąży - to widać. Wolałabym ją wysterylizować zanim będzie za późno, a bez klatki- łapki nie ma szans na złapanie jej.

Klatka łapka stoi na kociarni w przedsionku na kwarantannie. Sterylki w Lupusie dopiero po długim weekendzie teraz mają remont w przychodni.

terenia1

Post » Wto kwi 30, 2013 21:13 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Znając mój "talent" do łapanek nie jest źle - proszę dyżur czwartek wieczorem. Wtedy zbiorę tę klatkę też.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]