Z piekła rodem II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 29, 2013 21:35 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Ja wyszłam na krótki spacer - wróciłam z potwornym bólem głowy i ucha :?
Leczę się czekoladkami :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt mar 29, 2013 23:25 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:Ja wyszłam na krótki spacer - wróciłam z potwornym bólem głowy i ucha :?

bardzo dobra kuracja, polecam :ryk:

ja nie mogę pojąć czemu wszyscy mi życzą jakichś wesołych świąt od wczoraj :roll:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob mar 30, 2013 16:27 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

_ogonek_ pisze:
OKI pisze:Ja wyszłam na krótki spacer - wróciłam z potwornym bólem głowy i ucha :?

ja nie mogę pojąć czemu wszyscy mi życzą jakichś wesołych świąt od wczoraj :roll:

Jaja se robią i tyle :twisted:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Sob mar 30, 2013 19:38 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

piotr568 pisze:
_ogonek_ pisze:

Jaja se robią i tyle :twisted:

Jestem tego samego zdania :twisted:

_ogonek_

Post » Śro kwi 03, 2013 19:10 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Niiiic mi się nie chce, zdechła jestem :?
Wróciłam z Babcia od weta, pobraliśmy krew, jutro wyniki. Babcia bezproblemowo krew oddała w dużej ilości i tylko naubliżała wetu od najgorszych ;) Wygląda jak szmatka (Babcia, nie wet), a czuje się wyśmienicie i jak zwykle wszystko musi skomentować w kociej łacinie :twisted:

Nic nie piszę, bo nie ma co pisać, żeby nie zapeszyć :roll:
W sobotę kontrola Karej i zobaczymy, co dalej.

Szalony Kocie, Kulokot bardzo dziękuje za wpłatę :1luvu:
Nie mogę się ogarnąć do uzupełnienia rozliczeń :oops:

OKI

Post » Śro kwi 03, 2013 20:36 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:Niiiic mi się nie chce, zdechła jestem :?
Wróciłam z Babcia od weta, pobraliśmy krew, jutro wyniki. Babcia bezproblemowo krew oddała w dużej ilości i tylko naubliżała wetu od najgorszych ;) Wygląda jak szmatka (Babcia, nie wet), a czuje się wyśmienicie i jak zwykle wszystko musi skomentować w kociej łacinie :twisted:

Nic nie piszę, bo nie ma co pisać, żeby nie zapeszyć :roll:
W sobotę kontrola Karej i zobaczymy, co dalej.

Szalony Kocie, Kulokot bardzo dziękuje za wpłatę :1luvu:
Nie mogę się ogarnąć do uzupełnienia rozliczeń :oops:

Kciuki są za wszystkie szmatki i pyskacze :ok: :ok:

A rozliczeń też nie lubię... Muszę bazarek w końcu zgarnąć do kupy...

_ogonek_

Post » Śro kwi 03, 2013 21:35 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

A tam, przecież wiem, że na koty wydajesz :mrgreen: neich to cholerstwo wreszcie lezie do domu, a nie miejscówkę sobie grzeje :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro kwi 03, 2013 21:43 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Niom, przydałoby się ;)
Myślę nad ogłoszeniami dla Kirysa na razie. Myślę :roll:
A młody właśnie przylazł i uwalił mi się na łokciu... bo na brzuchu leży siostra i mrucy ;)
A Kiryniu zrobiła się tak fantastyczna, mięciutka i bardzo gęsta sierść jak u króliczka :1luvu:
Zaczynam je poznawać po dotyku :lol:
Oba pieszczochy straszne, tylko Kirys się spokojnie uwali na wolnym kawałku człowieka, a Kara najchętniej na brzuchu lub na klacie i tuli łepek do twarzy, podstawia się pod całuski :lol: Ona lubi się w twarz wtulać :lol:

Żeby nie było tak różowo, to mam z nią mały problemik :? Wygląda na to wprawdzie, ze biegunka w końcu pomału daje się opanować (kciuki tu sie przydadzą), ale mała przestała uznawać kuwetę za właściwe miejsce na kupala :roll:
Jakieś pomysły resocjalizacyjne chętnie przyjmę... wrzucanie kupali do kuwety na razie działa średnio :?

OKI

Post » Śro kwi 03, 2013 22:00 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Bij ją, jak do mnie trafiła kotka z problemami kuwetowymi to patrząc na jej reakcje poprzedni właściciele uznali to za dobry środek :roll:

A serio - izolacja? Jak masz gdzie..? Czy łazienkę Kulokot okupuje?

Szalony Kot

Post » Śro kwi 03, 2013 22:07 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Nie mam gdzie właśnie :? W łazience Kulokot i coraz mniej chętnie ją opuszcza - w Święta ją wręcz siłą wyrzuciłam, żeby choć chwilę posiedziała w świetle dziennym :roll: Poza tym ona już się nauczyła, że tam jest JEJ OSOBISTA wannokuweta i nigdzie indziej nie robi ;) Nawet jak łazi po mieszkaniu, to czeka aż ją wpuszczę do łazienki :lol:
Zresztą nie wiem, czy izolacja by pomogła w tym wypadku - Kara bezbłędnie trafia na sik do kuwety, to kupa boli :roll:

OKI

Post » Śro kwi 03, 2013 22:13 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Jak tak kupa boli to też niedobrze, "z niczego" kotu się to nie powinno wziąć :/ jakieś zapalenie gruczołów tam z tyłu może? Ona podatna na takie akcje z tym kuprem :/

Wannokuweta to w sensie że wanna czy ta wielka kuweta ode mnie? Jak to ode mnie to się jak diabli cieszę, że Kulokot z niej korzysta. Moja ulubienica :oops:
Poza Baśką i Brzdącem, oczywiście, którzy mają pierwsze miejsce na zawsze.

Btw co z panią, co Baśkę chciała dla wnuczki? :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Śro kwi 03, 2013 22:21 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Chyba dla córki ;) (i matki)
Jakoś pani przestała się odzywać po szczegółowym opisie domyślnej reakcji Baśki na dziecko :roll: 1,5 roku :ryk:
Najlepszy wiek - taki koci :twisted: Wlezie wszędzie, a rozumie, co chce :twisted:

Teraz to Kary już nic nie boli chyba, ale dłuższy czas każda kupa bolała i skojarzenia zostały :? Tyłek już ładnie wygojony, nie wygląda, żeby coś się znowu tam paprało :roll:

Wannokuweta to wielka, głęboka kuweta od Ciebie ;) Do wanny Kulokot nie robi, bo w wannie się wyleguje - najchętniej mokrej :roll: W ogóle już dawno nie miała żadnych wypadków ani wpadek, ale też coraz mniej chętnie opuszcza łazienkę. Z jednej strony to dobrze, że nie czuje się tam źle, ale z drugiej strony serce się kraje, że siedzi w takiej klicie całymi dniami :|

OKI

Post » Śro kwi 03, 2013 22:25 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Jak jej tam dobrze, to co poradzisz :roll:

Z tym papraniem kupra to może wyleźć dopiero przy naciśnięciu - przynajmniej u psów tak widziałam :oops: z zewnątrz to nie wyglądało jakoś inaczej, tylko pies zaczął sobie częściej dupkę wycierać - o dywan czy trawę, ale nie brudził, tylko tarł.
A jak weterynarz ścisnął, to z gruczołów ropa poleciała, masakra :roll:

Szalony Kot

Post » Śro kwi 03, 2013 22:31 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Ona miała niedawno czyszczone gruczoły - masakra była, teraz nie powinno tam się nic dziać - wet sprawdza za każdym razem, teraz będziemy w sobotę.
Wg mnie teraz to już jest wyłącznie kwestia złego kojarzenia kuwety :? Najpierw miała problemy bezpośrednio przy samym odbycie, później ta biegunka też ewidentnie powodowała ból przy wypróżnianiu. Kilka razy widziałam, jak się przymierzała, tupała w kuwecie, a potem wylatywała jak z procy i ganiała taka zagubiona po mieszkaniu. I dopiero w jakimś kącie, chyba jak już nie wytrzymywała, robiła :( Musi jej się sama kuweta źle kojarzyć :(

Nie wiem, może dostawię jakąś nową, inną z innym żwirem? Jak tu kombinować? :roll:

OKI

[poprzednia][następna]