NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 09, 2013 7:38 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Notusiu ale masz cudowny domek :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pon wrz 09, 2013 7:40 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Gdyby ktoś opowiedział mi taką historyjkę jaka miała miejsce u nas o świcie - nie dałabym wiary. Ale tak się stało.
Betinka miała zwyczaj "paradowania" z gąbkowym zmywakiem i wydawania przy tym bardzo dziwnego pisku. Zauważyłam ,że przestawała gdy w domu pojawiał się jakiś tymczasik . Tak było zawsze , do momentu gdy tymczas pojechał do swojego DS . Wówczas zmywak "wychodził" z kuchni i towarzyszył temu triumfalny pisk Betiny. Czyli wszystko wracało do normy , w domu sami swoi :D .
Od roku nic się nie działo , już myślałam że Betina zaprzestała tej zabawy .
Dziś o świcie usłyszałam znajomy pisk , patrzę ....a tu zmywak w pysiu Betinki "wychodzi" z kuchni 8O .
Skąd ona wiedziała ,że Notka już oficjalnie należy do rodziny :?: . Że w chwili obecnej nie ma nikogo o statusie tymczasa :?: . Jestem w szoku. Od tej chwili boję się nawet myśleć przy moich kotach. Faktem jest ,że pomiędzy mną a Betiną jest jakaś telepatyczna więź. Zapewne to pomogło mi ją odnaleźć dwa lata temu gdy zaginęła na Mazurach. Wróciłam z nią do domu po 7-miu tygodniach , była prawie 10km dalej.Przeszła las , pole , szosę , mokradła i dotarła do innej wioski. W myślach przez ten koszmarny okres cały czas do niej przemawiałam. No i jeździłam ,szukałam,zastawiałam pułapki.......
Fakt , wczoraj naprawdę było winko i ciacha na cześć nowego członka rodziny :kotek: . Ależ one rozumne bestie są :twisted:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon wrz 09, 2013 8:33 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Notusiu, gratuluję cudownego domu! Najlepszego pod słońcem :D :kotek:

Betina jest niemożliwa :lol:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon wrz 09, 2013 8:44 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

fantastyczne :D
my też zastanawialiśmy się skąd Kropka wiedziała że zostaje u nas ? codziennie witała sługe swego i żywiciela w przedpokoju ,darła się w głos kiedy słyszała jego kroki ,wchodził brał ją na ręce i już z nią się rozbierał ,potem zaleganie na fotelu bo Kropcia stęskniona usnęła .
Gzegorz dostał ją odemnie na naszą 25 rocznicę i wszystko minęło jak ręką odjął.. już nie czekała ,nie witała miała go gdzieś ,bo była u siebie .. :mrgreen:
skąd wiedziała?była młodym kociątkiem :roll:
koty są cwane 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon wrz 09, 2013 9:20 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Małgosiu, powinnać pisać romanse :placz: :placz: :placz: . Za Mamę :ok: i Córeczkę :ok:

dawno wiedziałam że nie oddasz Noci
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon wrz 09, 2013 9:33 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

A ja się popłakałam :1luvu:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro wrz 11, 2013 17:50 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

tamiss pisze:A ja się popłakałam :1luvu:

że domek nie taki ? :wink:

Przypominam sobie ile łez wlałam w Notkę , starając się najpierw wyprowadzić ją na kota a potem za wszelką cenę chcąc uratować jej łapinkę :( . Ona była taka malutka .
A potem Nutka - biedny maluch samotny tyle czasu w klatce :( .
Zerknijcie na filmiki na pierwszej stronie . Ale ten czas szybko leci . Obydwie panny tak szybko dorosły :D .

A Betina już trzeci dzień z piskiem "wyprowadza" z kuchni zmywak :ryk: .

No i tak szczerze ode mnie : po tej idiotycznej adopcji Notusi , wcale to a wcale nie przykładałam się do znalezienia jej domu :wink: . Wszystkie jakoś mi nie pasowały :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro wrz 11, 2013 19:33 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Gratulacje!

Najlepszy możliwy Domek dla Najfajniejszego Kota :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw wrz 12, 2013 7:27 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Tak bardzo sie ciesze Notusiu :1luvu: ze zostalas w Twoim najlepszym Domku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw wrz 12, 2013 8:56 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Naprawdę znalazłaś Notce dom najlepszy z najlepszych :1luvu: Odpinam banerek.
A Betinka jest mądra, podrapkaj ją za uszkiem od cioci Joako.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw wrz 12, 2013 10:28 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Mam świadomość, że nie będę oryginalna pisząc "wiedziałam, że tak będzie". Dlatego wcale tego nie napisałam. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw wrz 12, 2013 21:35 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Agneska pisze:Mam świadomość, że nie będę oryginalna pisząc "wiedziałam, że tak będzie". Dlatego wcale tego nie napisałam. :mrgreen:

Trzeba mi było to wcześniej uświadomić , a tak to dręczyłam biedną Notkę, że jej niby super domu szukam :mrgreen:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob wrz 14, 2013 17:20 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Małgosiu Notko :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob wrz 14, 2013 17:33 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

MalgosiaZ pisze:
Agneska pisze:Mam świadomość, że nie będę oryginalna pisząc "wiedziałam, że tak będzie". Dlatego wcale tego nie napisałam. :mrgreen:

Trzeba mi było to wcześniej uświadomić , a tak to dręczyłam biedną Notkę, że jej niby super domu szukam :mrgreen:

Jakie "dręczyłaś"? To był przemyślany plan Notki ;)
Notka wiedziała od samego początku, gdzie jest Jej Domek, więc u tamtych dużych się nie napinała, żeby ją zatrzymali ;)

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob wrz 14, 2013 19:21 Re: NOTKA - po roku znalazła swój DS !!!Relacja na żywo

Takiego maila dostałam z domku Nandi/Ewci i Tami/Nutki :
" Nandi cały czas jest odważna i przebojowa, a przy tym niezwykle słodka – największy słodziak na świecie. Mała Tamilka natomiast staje się coraz bardziej odważna i przebojowa. Jest zdecydowanie głośniejsza od Nandi. Jeśli czegoś chce, np. złapać robaka, ale nie może go dosięgnąć, to słychać ją w każdym zakątku mieszkania – głośno okazuje niezadowolenie i rozczarowanie. Jest też dużo bardziej ufna niż wcześniej, przynajmniej w stosunku do nas. W nocy przytula się już nie tylko do nóg, ale potrafi spać przytulona do piersi, głośno przy tym mrucząc . Wydaje nam się, że już w stu procentach czuje się jak u siebie w domu, nie boi się ani nas, ani Nandi, uwielbia się pieścić, bawić i ganiać z Nandi.

Ostatnio nawet na próbę sprawdziliśmy starą pigwę – w weekend, żeby zobaczyć, czy wszystko będzie ok. Tami jakby nawet nie zwróciła uwagi, że coś się zmieniło. Bez najmniejszego problemu z niej skorzystała i jakby w ogóle nie zauważyła, że coś się zmieniło – dla nas to sygnał, że naprawdę się zadomowiła, niczego w domu się nie boi i czuje się bardzo swobodnie – co zresztą widać na co dzień.
"

Ależ się Tami/Nutka rozkręciła :mrgreen: . A takie to było cichutkie i delikatne stworzonko :flowerkitty: .
Nawet nie ma czasu sprawdzić jaki żwirek jest w kuwecie :ryk: .
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]