Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 22:46 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

przekazałam komuś prośbę, czekamy na odzew.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lis 01, 2012 8:14 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

pchełeczka - masz PW
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 01, 2012 8:30 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Uwaga, parafialne:

1. od przyszłego piątku można łapać. Pilne są zwłaszcza ciężarówki, czyli na pewno na pierwszy rzut musi pójść WOLA.

Który z kierowców umówi się na tę łapankę z VeganGirl85? Najlepiej przyszly piątek lub weekend, ale zaplanujcie to już teraz!

2. I wracamy do zaczętych miejsc łapania - Grochów, Ciszewskiego, jeszcze jedno miejsce na Ursynowie - będą mocno potrzebni kierowcy i łapacze!!!

3. Informacje ogólno-porządkowe: NIE MA możliwości by koty chore zostawały w lecznicy w kociarni na diagnostykę. Można je przywieźć, oporządzić w gabinecie - i zabrać. Oczywiście dotyczy to kotów podejrzanych o choroby zakaźne - złamane łapy czy jakieś urazy to odzielna bajka.

4. Proszę o info w którym DT ostały się po lecie jakieś niewysterylizowane kotki, trzeba je powpisywać w grafiki lecznicowe. Zaklepałam trochę miejsc, JA robię na razie tę listę.

5. Proszę o zaklepanie weekendu 8-9 grudnia (w całości) na imprezę JOKOTową.
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 01, 2012 8:56 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

jopop pisze:pchełeczka - masz PW

Dziękuję. Już napisałam do iwona66. :lol:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Czw lis 01, 2012 10:41 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

A oto pierwsze kroki eSz-ków w nowym DT :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Dla jasności - absolutnie nie uważam się za wymarzony DT dla nich a ich obecność stanowi uroczy acz widoczny nadmiar szczęścia :twisted: . Z przyjemnością podzielę się tym szczęściem z kimś, kto zechce spróbować swoich sił w tymczasowanie odchowanych, zadbanych kociaków.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lis 01, 2012 15:22 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Agneska pisze:Na pare dni wracam do grona zywych, chociaz bez komputera. :) Ale w przyszlym tygodniu znow musze zniknac, wiec przypominam sie Szalonej K., ze w poniedzialek wieczorem podrzuce jej lysego kudlacza. :)

Pamiętam i czekam :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 01, 2012 15:25 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

jopop pisze:2. I wracamy do zaczętych miejsc łapania - Grochów, Ciszewskiego, jeszcze jedno miejsce na Ursynowie - będą mocno potrzebni kierowcy i łapacze!!!

Mogę jakoś się późnymi wieczorami przydać jako łapacz na Ursynowie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 01, 2012 15:39 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

UWAGA!

POTRZEBNI CHĘTNI DO PRAC REMONTOWYCH NA GERSONA:
- W PIĄTEK OD 8.30;
- W SOBOTĘ OD 10.00.
- W NIEDZIELĘ.

W związku z planowanym działaniem siły fachowej, trzeb przygotować grunt i front robót. Każda para rąk na wagę złota!
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 01, 2012 18:39 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

pchełeczka pisze:
jopop pisze:A masz co z nim potem zrobić? skoro się kręci w jedną stronę, to obstawiam wstępnie zapalenie ucha, mieliśmy już takie koty.

musi go obejrzeć przyzwoity wet (w tym możemy pomóc), ale potem kot prawie na pewno będzie musiał być dość długo leczony. Masz go gdzie w tym czasie trzymać?

Na początek chcę go złapać i zawieźć do Koterii na przegląd. Byłam dziś też u mojego weta po sąsiedzku, powiedziałam jaka jest sytuacja i wstępnie stwierdził że to może być koci katar na tyle zaawansowany że doszło do mózgu i stąd zapuchnięte oczy i kręcenie. Kazał podawać lek w karmie, w osobnym posiłku będzie odrobaczenie. Pytałam czy to nie przeszkadza że kotek dzikawy i na dworze, ale mówił że powinien zareagować. No zobaczymy. Kotek jak przychodzi jest bardzo głodny więc liczymy że uda się mu te leki jakoś wcisnąć.
W międzyczasie pożyczę klatkę (jutrzejsze święto trochę mi komplikuje sprawę), złapiemy go i przejrzymy. Jak będzie wiadomo co mu jest to będziemy kombinować co dalej. W najgorszym przypadku wezmę go do domu ale dopiero po przeglądzie weterynaryjnym.
Pani z ochrony się do niego już przywiązała ale ona nie słyszała nigdy o kk. Wiedziała że jest chory ale nie wiedziała co i jak zrobić żeby pomóc skoro nie da się podejść. Najprawdopodobniej go weźmie albo do siebie albo do rodziców bo maja lepsze warunki. Może nie od razu ale jak się trochę bardziej oswoi. Strasznie mi go szkoda. :( Początkowo bardzo się bał a teraz już podobno podchodzi bliżej, zaczyna mruczeć wiec miejmy nadzieję będzie dobrze.
Ja to się tylko obawiam że w jakiś sposób amatorskim łapaniem go spłoszymy i nie wróci a tu zima.... ;( Stąd moja prośba o pomoc kogoś doświadczonego z okolicy. :oops:

Właśnie wróciłam z wieczornego karmienia Kręciołka. Prawie się popłakałam jak się okazało że wcina tabletki w jedzonku. Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę. Jupi!!!! I bardzo się cieszę że temperatury się podniosły!!! Oby było w miarę póki kotek tu przebywa bo okolica niespecjalnie przyjazna. Nie wiem czy w ogóle tutaj są jakiekolwiek piwnice żeby mógł się schować. Same garaże podziemne.
:piwa: :piwa:

PS. Sorki że zaśmiecam wam wątek ale musiałam się z kimś tym podzielić. :)
Ostatnio edytowano Czw lis 01, 2012 19:48 przez pchełeczka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Czw lis 01, 2012 19:46 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

jopop pisze:4. Proszę o info w którym DT ostały się po lecie jakieś niewysterylizowane kotki, trzeba je powpisywać w grafiki lecznicowe. Zaklepałam trochę miejsc, JA robię na razie tę listę.

Nie wiem czy chodzi o takie kotki jak moje? Zrozumiałam, że DSy mają same sterylizować? A jak DSów brak? :evil:

anka_szklanka

Od: Sob lis 05, 2011 19:36

Post » Czw lis 01, 2012 21:16 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

dzięki namiary które dostałam przekazałam, może coś z tego będzie

W razie potrzeby, mogę pomóc w łapankach

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Czw lis 01, 2012 21:20 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

anka_szklanka pisze:
jopop pisze:4. Proszę o info w którym DT ostały się po lecie jakieś niewysterylizowane kotki, trzeba je powpisywać w grafiki lecznicowe. Zaklepałam trochę miejsc, JA robię na razie tę listę.

Nie wiem czy chodzi o takie kotki jak moje? Zrozumiałam, że DSy mają same sterylizować? A jak DSów brak? :evil:

tak, te Twoje też już możnaby ciachnąć. tylko ze względu na odległość to nieco cięższa logistycznie akcja. Miewasz takie dni że byłabyś w stanie je wszystkie rano przywieźć do Wawy i wieczorem odebrać czy raczej to mało realne?
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 01, 2012 22:09 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

jopop pisze:UWAGA!

- W PIĄTEK OD 8.30;
- W SOBOTĘ OD 10.00.
- W NIEDZIELĘ.

W związku z planowanym działaniem siły fachowej, trzeba przygotować grunt i front robót. Każda para rąk na wagę złota!

Kto nam jutro pomoże? jeśli pogoda pozwoli trzeba równolegle stawiać komin i ścianę w kociarni, potrzeba minimum 2 pomocników (będzie dwóch kumatych budowlanie chłopów, ale sami nie dadzą rady, potrzebne wsparcie, nie musi być silne ani rozwinięte technicznie!). To program na rano, po południu (od ok 17) - listwy ciąg dalszy i obrzutka. Na sobotę musimy to mieć gotowe, bo przychodzi spec od tynków! Ma otynkować m.in. tą ścianę której nie ma :roll:

HELP!
Obrazek

jopop

Post » Pt lis 02, 2012 9:59 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

Potrzebuję pomocy z przetrzymaniem kotów z woli po sterylce, pomocy!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt lis 02, 2012 10:20 Re: Fundacja JOKOT - POTRZEBNA EKIPA REMONTOWO-PORZĄDKOWA! s

jopop pisze:UWAGA!

- W PIĄTEK OD 8.30;
- W SOBOTĘ OD 10.00.
- W NIEDZIELĘ.

Piotrek i Michał właśnie rozbierają dach, pogoda im na to pozwala. MUSZĄ dziś postawić komin, przynajmniej do etapu by moc załatać z powrotem dach :roll:

Potrzebna pomoc do pozostałych prac!!! trzeba postawić drugie pół ścianki od kociarni i skończyć listwy! dla niechętnych murarsko - poprzenosić klamoty w 2 pokojach by się tam meble z trzeciego pomieściły :roll: można też zająć się sortowaniem i inwentaryzacją zdobycznych płytek...

na JUTRO od 15-ej I całą NIEDZIELĘ potrzebny ktoś do obsługi naszej półautomatycznej betoniarki!!! mam fachowca który położy tynk, ale musi mieć pod ręką materiał...

Litości, pomóżcie! Przecież chodzi o remont pomieszczeń przeznaczonych dla kotów...

tajdzi pisze:Potrzebuję pomocy z przetrzymaniem kotów z woli po sterylce, pomocy!!!

Klatkę możemy pożyczyć. Potrzeba bezpiecznego miejsca na klatkę i odrobinę dobrej woli. przypominam, że chodzi o ciężarne.
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]