Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 12, 2012 18:43 Re: DT Smarti 9 - ...........

Mączne i słodkie przestałam jeść już w maju. Ale 10 dni diety ryżowo-kaszowej (bez dodatków i bez soli) i masa ruchu dało super efekt. Teraz mam powolne wychodzenie z diety i..........nadal chudnę :mrgreen: . To tak działa.

A Morunio to udany chłopaczek :D . U mnie już tydzień gości post paluszek Mechanik . Jego Duża na pielgrzymce a ja miałam codziennie go odwiedzać . Ale żal mi było ,że większość czasu byłby sam, więc przytargałam go do siebie :wink: .

Iwonka , kiedy jedziemy po krowę ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie sie 12, 2012 19:58 Re: DT Smarti 9 - ...........

Znaczy się, że jak? Sam ryż i kasza na okrągło?
Bry wieczór!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 12, 2012 20:52 Re: DT Smarti 9 - ...........

Przez 10 dni bez ograniczeń ryż(długi , brązowy lub paraboliczny) i kasza(gryczana , pęczak , perłowa lub jaglana) . Mogą być jeszcze płatki owsiane zalewane wodą i siemię mielone . Pije się herbaty owocowe , wodę min , można jeść cytryny . Nie używamy soli . Jest to monodieta . Do tego bardzo dużo ruchu . Acha ,rano można wypić szklankę wody z miodem i z cytryną. Potem wychodzenie z diety ,żeby nie było efektu jojo. Ale przy tym też się chudnie ,tyle że wolniej .Od powrotu czyli od 31lipca zgubiłam dodatkowe 1,1kg. Teraz mam mniej ruchu , ale myślę czy kontynuować nordic walking czy fitness.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie sie 12, 2012 21:36 Re: DT Smarti 9 - ...........

po krowę? 8O

Bianka, jak rzuciłaś?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie sie 12, 2012 21:39 Re: DT Smarti 9 - ...........

JolaJ pisze:po krowę? 8O

A po krowę , w kawałkach :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie sie 12, 2012 21:41 Re: DT Smarti 9 - ...........

MalgosiaZ pisze:

A po krowę , w kawałkach :wink: .

aaaaaaaaaa
no bo kto by doił?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie sie 12, 2012 21:52 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bianka, jak rzuciłaś?

Poszłam na biorezonans - to likwiduje głód nikotynowy. Pozostaje niestety odruch - z tym trzeba sobie poradzić samemu...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sie 12, 2012 22:34 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bianka 4 pisze:

Bianka, jak rzuciłaś?

Poszłam na biorezonans - to likwiduje głód nikotynowy. Pozostaje niestety odruch - z tym trzeba sobie poradzić samemu...

ale cel osiągnięty czy czujesz że sięgniesz?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon sie 13, 2012 6:29 Re: DT Smarti 9 - ...........

MalgosiaZ pisze:Przez 10 dni bez ograniczeń ryż(długi , brązowy lub paraboliczny) i kasza(gryczana , pęczak , perłowa lub jaglana) . Mogą być jeszcze płatki owsiane zalewane wodą i siemię mielone . Pije się herbaty owocowe , wodę min , można jeść cytryny . Nie używamy soli . Jest to monodieta . Do tego bardzo dużo ruchu . Acha ,rano można wypić szklankę wody z miodem i z cytryną. Potem wychodzenie z diety ,żeby nie było efektu jojo. Ale przy tym też się chudnie ,tyle że wolniej .Od powrotu czyli od 31lipca zgubiłam dodatkowe 1,1kg. Teraz mam mniej ruchu , ale myślę czy kontynuować nordic walking czy fitness.

Nordic, nordic :ok:
Ja się zbieram do tego, bo bardzo lubię chodzić.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 13, 2012 7:18 Re: DT Smarti 9 - ...........

JolaJ pisze:
Bianka 4 pisze:

Bianka, jak rzuciłaś?

Raczej już nie sięgnę - coraz lepiej mi bez tego smrodu, porannego "kapcia" w gębie i kaszlu :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Pon sie 13, 2012 14:01 Re: DT Smarti 9 - ...........

Bianka 4 pisze:
JolaJ pisze:
Bianka 4 pisze:

Bianka, jak rzuciłaś?

Raczej już nie sięgnę - coraz lepiej mi bez tego smrodu, porannego "kapcia" w gębie i kaszlu :ok:

:ok:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sie 13, 2012 15:18 Re: DT Smarti 9 - ...........

no ja na tej monokaszy nie mam żadnych szans wytrzymać bo odchudzam się sama a nie w ośrodku-z góry wiem że nie przyjdzie.
postanowiłam sobie że nie bedę robiła żadnej diety a tylko nie będę jadła niezdrowego-a to u mnie już dużo-raz w tyg pozwalam sobie na kluchy al dente pełnoziarniste,kaszę lub ryż i to wszystko-zobaczymy -na razie jest bardzo powoli ale o to mi chodzi.
piję też masę wody,od pon chodze też na serię lipomassage i ćwiczę na orbitreku-to wszystko co mogę z siebie dac-bo nie jestem zbyt konsekwentna w tych sprawach-np kremami się nigdy aż do przedwczoraj-przez całe życie nie smarowałam bo zwyczajnie mi się nie chciało :oops: ale przedwczoraj zaczęłam, jako że nabyłam szkła kontaktowe i zobaczyłam siebie tak dokładnie jak od 3lat nie widziałam-ten widok spowodował że od razu mi się chce choć już pewnie i tak za póżno :(
nabyłam szkła kontaktowe progresywne i chociaż wszyscy,łącznie z dwiema okulistkami wmawiały mi że to lipa ,że nie ma osob zadowolonych i że nic w nich nie będę widziała, to jestem zachwycona i widzę tak wyrażnie jak w okularach nie widziałam że o wygodzie w ogóle nie wspomnę..

co do biorezonansu to ja właśnie nim odczulałam się na koty w razie potrzeby ( jakieś 6-8 razy) i własnie dzięki biorezonansowi mogłam żyć całkiem normalnie przez 20 lat kiedy to jestem uczulona na koty i psy-biorezonans przestał dawać rade dopiero jak miałam w domu 40 kotów-w "okresie szczytnieńskim" i sama po nich sprzątałam pelet. Do tgo czasu w ogóle zapomniałam że mam uczulenie mimo że w domu było przecież kilka a nawet kilkanaśce kiciów-także uważam biorezonans za bardzo skuteczną metodę.

Jutro o 13-tej Dziadu-Mordek jedzie na USG bo dr. wrócił z urlopu. Biorę też chyba Charlisia bo jakiś miaukliwy jest-nie lubi jak go dotykać do poopki...

a po krowę chętnie się umówię bo już wyłudzona od Mamy zamrażara zainstalowana :mrgreen: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 13, 2012 15:31 Re: DT Smarti 9 - ...........

Smarti, napiszesz coś więcej o biorezonansie jako odczulaniu, gdzie to się robi itp? Może męża na to namówię :roll:
Kciuki za Mordechaja :ok:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon sie 13, 2012 17:34 Re: DT Smarti 9 - ...........

ja to robiłam pierwszy raz w 90-tym roku a ostatni raz jak wzięłam moją Pusię-czyli ok 6 lat temu-starczyło mi aż do maja 2011 czyli do szczytniaków-może i dalej by starczyło ale przy tylu kotach już w to nie wierzyłam.
robiłąm to jakoś na tyłach Torwaru-znajdę gdzie jak trzeba.
ale teraz jest już masa takich miejsc gdzie to oferują-ja w 90-tym roku była na prawdę pionierką :D
odbywa się to tak że przynosisz w słoiczku zczesane futerko ze wszystkich zwierzaków, albo kurz z odkurzacza albo to na co chcesz się odczulić.
oni to wkładają do maszyny, w ręce dostaje się mosiężne kule połączone kablami z aparaturą gdzie wiruje to futerko.
nic się nie czuje,nic nie boli-po prostu się siedzi z 10 min.
tak trzeba na pocz ze 3 razy-dokł już nie pamiętam a potem sesje przypominające co jakiś czas. kosztuje to kilkadziesiąt zł za seans-biorąc pod uwage efekty-to że pozbywasz się ciągłej udręki łzawienia,kichania, kasłania itp., to na prawdę niedrogo.
ja byłam w tragicznym stanie zanim tam poszłam-traciłam całkowicie oddech-dusiłam się i świszczałam,nie mogłam wymówić słowa ani złapać oddechu dopóki nie wyszłam z pomieszczenia gdzie był zwierzak-akurat wtedy dog.
potem miałam to na kaukazy,a potem na własne koty-za każdym razem jak przybywał nowy zwierzak chodziłam na zabieg przypominający z jego futerkiem oraz z kurzem z odkurzacza ze wszystkimi kłakami.
zawsze pomagało tyle że w dniu zabiegu trzeba wrócić do domu jak najpóżniej-musi być chyba min 6-czy 8 godz przerwy a najlepiej jeszcze więcej-żeby organizm zapamiętał nowe ustawienie biopola czy jakoś tak.
ja się po prostu włóczyłam ze znajomymi po knajpach i wracałam póżno w nocy do domu także Twój TŻ może być całkiem zadowolony z takiej terapii :lol:
tłumaczyli mi dokładnie jak to działa-już nie pamiętam choć wtedy wydawało mi się to zrozumiałe.
wiele osób uważa to za szarlatanerię ale kogo to obchodzi skoro TO DZIAŁA !
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 13, 2012 18:50 Re: DT Smarti 9 - ...........

smarti pisze:co do biorezonansu to ja właśnie nim odczulałam się na koty w razie potrzeby ( jakieś 6-8 razy) i własnie dzięki biorezonansowi mogłam żyć całkiem normalnie przez 20 lat kiedy to jestem uczulona na koty i psy-biorezonans przestał dawać rade dopiero jak miałam w domu 40 kotów-w "okresie szczytnieńskim" i sama po nich sprzątałam pelet.

Bo byłaś odczulona na koty, a nie na pelet :mrgreen:

gaota pisze:Smarti, napiszesz coś więcej o biorezonansie jako odczulaniu, gdzie to się robi itp? Może męża na to namówię :roll:

Polecam ten gabinet http://www.naturmed.pl/ - prowadzi go lekarz. Sam na początku robi kompleksowy test alergiczny i na candidę albicans (grzybica przewodu pokarmowego, która często jest przyczyną różnych alergii). Chodziłam tam chyba w 2003/2004 roku. Nie pamiętam już z jakim problemem tam poszłam, ale po kuracji bezpowrotnie zniknęło zapalenie ucha środkowego nękające mnie od dzieciństwa. Nie pamiętam cen, zresztą przez ten czas pewnie bardzo się zmieniły. Sama noszę się z zamiarem odwiedzenia dr. Adwentowskiego i sprawdzenia czy wszystko jest OK.
Obrazek Obrazek

Bianka 4

[poprzednia][następna]