zaproś kociego seniora do domu - żeby zdążyć przed chłodem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2012 20:09 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

JaEwka pisze:nie ma rzeczy nie możliwych ! u nas w schronie takie koty znajdowąły domy :ok:
A może zgłosić się do gazety z prośbą o artykuł? Wtedy więcej ludzi może się zainteresować losem zwierzaków i Pani Barbary

POmysł z artykułem dobry, ale ja ostatnio usłyszałam że 4-5 letni pies/kot to stary zwierz, więc ogólnie nawet swoim schroniskowym staruszkom wróżę niezbyt świetlaną przyszłość... Na ok. 10 które się przewinęło 3 są za TM, jeden w DS a pozostale 6 czeka...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt lis 23, 2012 20:13 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

bardzo proszę osoby zgłaszające seniorów o mniejsze zdjęcia - takie miniaturki
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lis 23, 2012 20:29 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

dagmara-olga pisze:bardzo proszę osoby zgłaszające seniorów o mniejsze zdjęcia - takie miniaturki

przepraszam :oops: to było rzutem ta taśmę wczoraj...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lis 24, 2012 9:33 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

Już się poprawiam :oops:

Zoolek-Zulek :)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ec66de5284c73a6c][IMG]http://images10.fotosik.pl/2739/ec66de5284c73a6cm.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto lis 27, 2012 8:13 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

bardzo bardzo dużo mamy seniorów czekających na domy....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lis 27, 2012 9:35 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

_ogonek_ pisze:
JaEwka pisze:nie ma rzeczy nie możliwych ! u nas w schronie takie koty znajdowąły domy :ok:
A może zgłosić się do gazety z prośbą o artykuł? Wtedy więcej ludzi może się zainteresować losem zwierzaków i Pani Barbary

POmysł z artykułem dobry, ale ja ostatnio usłyszałam że 4-5 letni pies/kot to stary zwierz, więc ogólnie nawet swoim schroniskowym staruszkom wróżę niezbyt świetlaną przyszłość... Na ok. 10 które się przewinęło 3 są za TM, jeden w DS a pozostale 6 czeka...

no my też wiele razy to słyszymy ale nie można rąk załamywać w tamtym roku ze schroniska wyadoptowaliśmy koty które miały od 13 do 16 lat a naprawdę trochę ich było :) (niektórym też niestety nie zdąrzyliśmy pomóc :( )
Hm właśnie mi przyszedł pomysł do głowy, aby zrobić plakacik namawiający do adopcji starszych kotów - można takie powieści u weterynarzy np. :) napisać jakie są zalety adopcji staruszka ładne zdjęcia może nie jedna osoba się zastanowi :wink: (tylko musze jakąś wolną chwilę znaleźć - jak zrobię to wstawię tutaj aby każdy mógł wykorzystać tekst)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lis 27, 2012 15:48 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

JaEwka pisze:
_ogonek_ pisze:

no my też wiele razy to słyszymy ale nie można rąk załamywać w tamtym roku ze schroniska wyadoptowaliśmy koty które miały od 13 do 16 lat a naprawdę trochę ich było :) (niektórym też niestety nie zdąrzyliśmy pomóc :( )
Hm właśnie mi przyszedł pomysł do głowy, aby zrobić plakacik namawiający do adopcji starszych kotów - można takie powieści u weterynarzy np. :) napisać jakie są zalety adopcji staruszka ładne zdjęcia może nie jedna osoba się zastanowi :wink: (tylko musze jakąś wolną chwilę znaleźć - jak zrobię to wstawię tutaj aby każdy mógł wykorzystać tekst)

:ok: :ok:
A ze rzeczy niemożliwych nie ma to wiem, ale jakoś tak ostatnio obserwuję dziką pogoń za malutkim , ładniutkim a nie biednym i sponiewieranym :(

_ogonek_

Post » Wto lis 27, 2012 18:41 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

Misia i Ramzes w nowym domu ;)

Georg-inia pisze:chciałabym dopisać starowinki z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=148336

Dżino
Mam 15 lat, maści złotej lub inaczej rudej. Mam tez dusze arystokraty, matka moja była persem, ojciec jest nieznany. Nie lubię „dachowców”. Moje futerko trzeba czasem uczesać, choć nie jest długie, typowe dla persów.
Obrazek

Dzidziuś vel Smerfik
Mam powyżej 10 lat. Moje futerko jest białe z szarymi plamkami. Z natury jestem ostrożny, ale też nie kłopotliwy. Nie wdaje się w kocie awantury lub bójki, lubię cisze i spokój. Przygarnięto mnie z terenów zakładów przemysłowych „Stomil”.
Obrazek

Ramzes
Mam 15 lat, maść biało czarna. Chętnie witam się kładąc się na plecach i dając brzuszek do głaskania. Moją słabością jest znaczny apetyt.
Obrazek

Misia
Mam powyżej 15 lat. Jestem niekłopotliwa starszą kotką o pręgowanym futerku. Uwielbiam ciepło i lubię dużo spać. Potrzeby fizjologiczne załatwiam w kocim WC, czyli kuwecie.
Obrazek

Delfin
Mam 16 lat, maści czarnej z biała plamka na piersiach. Złośliwi ludzie mówią, ze jestem duży ale nic na to nie poradzę, że uwielbiam chrupki.
Obrazek

druga piątka to koty 8, 7, 6 i mniej...

i wiem, że forum kocie, ale on też już staruszek :(
Aron
Mam 10 lat. Moje psie futro jest maści kremowo- beżowej. Potrafię słuchać ludzi, lubię ich towarzystwo, zabawy i spacery. Moją słabością jest dobry apetyt – co widać. Moja pani znalazła mnie na ulicy za co oddałem jej swoje psie serce.
Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 27, 2012 19:06 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

Szalony Kot pisze:Misia i Ramzes w nowym domu ;)

Georg-inia pisze:chciałabym dopisać starowinki z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=148336

Dżino
Mam 15 lat, maści złotej lub inaczej rudej. Mam tez dusze arystokraty, matka moja była persem, ojciec jest nieznany. Nie lubię „dachowców”. Moje futerko trzeba czasem uczesać, choć nie jest długie, typowe dla persów.
Obrazek

Dzidziuś vel Smerfik
Mam powyżej 10 lat. Moje futerko jest białe z szarymi plamkami. Z natury jestem ostrożny, ale też nie kłopotliwy. Nie wdaje się w kocie awantury lub bójki, lubię cisze i spokój. Przygarnięto mnie z terenów zakładów przemysłowych „Stomil”.
Obrazek

Ramzes
Mam 15 lat, maść biało czarna. Chętnie witam się kładąc się na plecach i dając brzuszek do głaskania. Moją słabością jest znaczny apetyt.
Obrazek

Misia
Mam powyżej 15 lat. Jestem niekłopotliwa starszą kotką o pręgowanym futerku. Uwielbiam ciepło i lubię dużo spać. Potrzeby fizjologiczne załatwiam w kocim WC, czyli kuwecie.
Obrazek

Delfin
Mam 16 lat, maści czarnej z biała plamka na piersiach. Złośliwi ludzie mówią, ze jestem duży ale nic na to nie poradzę, że uwielbiam chrupki.
Obrazek

druga piątka to koty 8, 7, 6 i mniej...

i wiem, że forum kocie, ale on też już staruszek :(
Aron
Mam 10 lat. Moje psie futro jest maści kremowo- beżowej. Potrafię słuchać ludzi, lubię ich towarzystwo, zabawy i spacery. Moją słabością jest dobry apetyt – co widać. Moja pani znalazła mnie na ulicy za co oddałem jej swoje psie serce.
Obrazek

Brawo!!! :1luvu: :1luvu:

_ogonek_

Post » Wto lis 27, 2012 20:52 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

Olsztyńskie seniorki. Zajrzyjcie proszę:
viewtopic.php?f=13&t=148253&p=9418647#p9418647

Dni Seniora niczego nie zmieniły...

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Wto lis 27, 2012 20:57 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

zajrzałam i pewnie jeszcze zajrzę...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lis 27, 2012 21:30 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

a dodasz do wątku seniorów :(

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Wto lis 27, 2012 21:39 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

pewnie, nie teraz ale jutro na pewno!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 29, 2012 10:51 Re: kocie starsze serduszka.... dziękujemy wnerwionym!

dopisałam seniorów z Olsztyna, felis tak o nich ładnie pisze, szukamy serc do pokochania!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]