cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 09, 2012 10:02 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:Rozmawiałam z p.Ewą(domek Kozaczka)nadal czekają .Nie wiem jak dlugo jeszcze będą czekać ale oby do skutku.Naprawde super ludzie gdyby nie raczkujace dziecko wzięli by go chorego :|

jeśli kochają poczekają, my też sporo czekaliśmy na Dorothy i doczekaliśmy :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw lut 09, 2012 11:09 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

co z Veną? ktos cos o niej wie?? pan pytał mnie o nią w sprawie adopcji, i liczy sie z tym jaki ma charakter. ktos ma wiecej info na jej temat?

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Czw lut 09, 2012 11:13 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

na kociarni zostawialam plakaty kseni, jak ktos chce moze porozwieszac. plakaty sa zmienione bez nr konta itd, czyli generalnie legalne, mozna rozwieszac

kingusiak

Post » Czw lut 09, 2012 11:34 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

kingusiak pisze:na kociarni zostawialam plakaty kseni, jak ktos chce moze porozwieszac. plakaty sa zmienione bez nr konta itd, czyli generalnie legalne, mozna rozwieszac

A gdzie już rozwieszone są?

Fajnie, że ktoś zakochał się w Venie...

Chcę dać ogłoszenia tymczasów, ale nie mam zbyt wiele danych. Info na picasie wydaje mi się nieuaktualnione - kto może zerknąć i coś tam edytować?
Czy są lepsze zdjęcia Buraska?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw lut 09, 2012 13:45 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

[quote="wiiwii"]

[quote]

narazie wydrukowalam 10 i sa na kociarni, podwiozlam jak jechalam do rodzicow, wiec jestem teraz w oswiecimiu, jak przyjade to rozwiesze w milowicach u weterynarza i w realu (milowice) w zeoologicznym. w sumie mozna tez pokserowac te plakaty i rozwieszac w wielu miejscach, koszt takiej odbitki to pewnie niecała złotowka za sztuke

kingusiak

Post » Czw lut 09, 2012 14:12 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

wiiwii pisze:
kingusiak pisze:na kociarni zostawialam plakaty kseni, jak ktos chce moze porozwieszac. plakaty sa zmienione bez nr konta itd, czyli generalnie legalne, mozna rozwieszac

Fajnie, że ktoś zakochał się w Venie...

Chcę dać ogłoszenia tymczasów, ale nie mam zbyt wiele danych. Info na picasie wydaje mi się nieuaktualnione - kto może zerknąć i coś tam edytować?
Czy są lepsze zdjęcia Buraska?

Ewa ja mogę kliknąć i uzupełnić opisy ale na jakie?nie mam kontaktu z DT Veny, ani Buraska.W opisie Rysi też są nieścisłości.Reszta opisów jest aktualna

Ja wezmę kilka plakatów o rozwieszę :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lut 09, 2012 15:16 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

a jak tam czarne cudenko? Mrozik? :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lut 09, 2012 20:51 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

sprawozdanie z dyżuru:

1. Mrozik ok. wolał suche dzisiaj od mokrego- w kuwecie ok, kupka i siu.

2. Boss- w misce nie miał jedzenia, za to miał wyrzyganego "kłaczka" :? to chyba efekt braku rannego dyżury- widać chłopak miał apetyt przez ostatnie 24h wylękniony i zakopany po uszy w kocykach, z chęcią zjadł kawałek mielonki :twisted:

3. Bronek- słyszałam go zaraz po wejściu na kociarnie- darł gumiora- przytulał się i miział. ogonek na maska wymemłany. z apetytem zjadł saszetkę whiskasa. przy podawaniu calopetu widziałam ten jego zaogniony języczek- trzeba to pędzlować fioletem.

4. Funia to moim zdaniem cudowna, dzielna dama :1luvu: po tym, jak człowiek pozbył się jej ze swojego życia, w miarę odnalazła się na kociarni, nie zrobiła strajku głodowego, jest miziasta i bardzo ufna wobec człowieka. szczerze, miałam najczarniejsze myśli, jak ją przyjmowaliśmy. dla mnie jest bohaterką :ok: Strasznie, bardzo bardzo bym chciała, żeby ktoś dał jej spokojny dom na ostatnie lata życia... ona na to zasługuje ze wszech miar!

czarnulka z boksu 5. bardzo wyrywna :twisted: chce iść w długą :twisted:

Kozak niemiłosiernie mnie podrapał po szyi (wdrapywał się na ramiona i głowę). Myślę, że jego nowy dom będzie miał z nim wiele radości :twisted:

Któryś kot znów puścił "pięknego" pawia na samym środku woliery.

Jankes o dziwo dał nawet mi troche poczyścić uszy (to chyb dlatego, że jeszcze liczył na mielonkę) w ogóle mi się wydaję, że uszy kociaków coraz lepsze, tylko, żeby każdy dyżur pamiętał o ich czyszczeniu. Wiem, że czasem czasu brak, ale min raz dziennie to mus.

Generalnie spędziłam na kociarni ponad 2 h, ale prawie tego nie widać :roll: chociaż podosypywałam sporo żwirku do kuwet, bo już pustki były.

Czy rano jest ktoś na dyżurze? może ktoś choc da rade podejść mokrego kotom dać?

nie wiem czy Baśka wejdzie na wątek, ale a propos tego zastrzyku (to będzie tylko linco) w niedziele, to jak Victor jesteś chętny do podania, to fajnie by było. ale nie pamiętam, czy Baśka zdążyła opisać zastrzyk...

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw lut 09, 2012 20:53 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

ah. zauważyłam, że Sylwia ma jutro rano dyżur więc spoko :ok:

hidi

Post » Czw lut 09, 2012 20:59 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

herzpl pisze:
MIKUŚ pisze:Aktualna rozpiska: (gdyby ktoś mógł to przenieść na kociarnię)

06.02 /pon/ Kingusiak Martyss
07.02 /wt/ wiiwii Victor
08.02 /śr/ ...... Sylwia
09.02 /czw/ ........ Hidi
10.02 /pt/ Sylwia Victor
11.02 /sob/ p. Ewa Hidi
12.02 /ndz/ wiiwii .........

13.02. /pon/ Kingusiak Victor
14.02 /wt/ ..... .......
15.02 /śr/ ..... Sylwia
16.02 /czw/ ...... .......
17.02 /pt/ ........ Victor
18.02 /sob/ ...... .......
19.02 /ndz/ ........ Mikuś

no to wracam i prosze od wtorku do czwartku rano :)(od 14do16)
ktos pyta na wontku kseni ile brakuje na operacje jak ktos wie to niech dopisze bo ja nie wiem :(

Trzeba grafik uzupełnić.

Ja poproszę wtorek i czwartek wieczór.

hidi

Post » Czw lut 09, 2012 22:11 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Dołączę się do Hidi co z grafikiem i zastrzykami?

Trzeba to czarno na białym napisać.

Do mnie dziś trafiła Ksenia i Mysior.

Ksenia obecnie siedzi u Darka na kolanach i głośno mrrrruuuuczyyyy,a Mysior wlazł do łóżeczak Darii i śpi.Darce zmieniłam przed spaniem pampersa i MYsiorowi też :mrgreen:
Dwa pampersowe stworzenia chrapią w jednym łóżeczku :mrgreen: Jutro porobie fotki i wrzuce na watek :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw lut 09, 2012 22:12 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Aktualna rozpiska: (gdyby ktoś mógł to przenieść na kociarnię)

06.02 /pon/ Kingusiak Martyss
07.02 /wt/ wiiwii Victor
08.02 /śr/ mar_tika Sylwia
09.02 /czw/ --- Hidi
10.02 /pt/ Sylwia Victor
11.02 /sob/ p. Ewa Hidi
12.02 /ndz/ wiiwii .........

13.02. /pon/ Kingusiak Victor
14.02 /wt/ Herz Hidi
15.02 /śr/ Herz Sylwia
16.02 /czw/ Herz Hidi
17.02 /pt/ wiiwiiVictor
18.02 /sob/ ...... .......
19.02 /ndz/ wiiwii Mikuś
MIKUŚ

Post » Czw lut 09, 2012 22:21 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Zastrzyki podaje Monika (piatek, sobota, poniedziałek, wtorek)
W NIEDZIELE PODA P. EWA W. :kotek:

UPRASZAM WSZYSTKICH BY SMAROWALI BRONKOWI JĘZYCZEK FIOLETEM.
(Patyczki i fiolet w woreczku z lekami)
MIKUŚ

Post » Czw lut 09, 2012 22:26 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

grafik piekny jak milo...
a moge wiedziec poco bronkowi fioletem jezyk :?: bo to dla mnie ciekawostka jest...

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]