SKARBONKA KAN! Koty z Radomska na FB :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 8:02 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

no to do góry, po domki :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt sie 31, 2012 15:10 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

SZUKAMY TRANSPORTU Z RADOMSKA DO RADOMIA DLA KOTKA MILUSIA :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie wrz 02, 2012 9:53 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

:D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie wrz 02, 2012 10:57 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Odnaleźli się właściciele Murzynka . Co prawda ogłoszenia o jego znalezieniu były dawno wywieszone ale dopiero teraz się zgłosili. Dobre i to. :mrgreen: Byli trochę zaskoczeni,że go wykastrowałam a pan właściciel powiedział,że szkoda bo na całej ulicy wszystkie kociaki są po nim a on żadnej kotce nie odpuścił :evil: Nie wiem czy się śmiać czy płakać. :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Nie wrz 02, 2012 11:32 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Dusia to młodziutka bo ok. 7-8 mieś. koteczka przyniesiona przez dwóch nastolatków. Kotka przewracała się na ulicy, ale nikt inny nie zareagował. Dopiero wnuczek mojej znajomej zadzwonił do mnie, opisał mi
ją i przywiózł z kolegą. Dusia praktycznie nie chodzi, ma zmienione krzywiczo przednie łapki, tylne nienaturalnie długie, chude, brzuszek rozdęty, ropiejące oczka. Kotka je na leżąco, kiedy ją podnoszę to tylko wstaje na chwilę, nie potrafi na nic wskoczyć, jeśli idzie to z trudnością. Śmiesznie siedzi na pupie, wyciągając do przodu tylne zbyt długie nóżki. Wygląda wtedy jak kangurek. Ma cudowny charakter, jest mrucząca nawet wtedy, kiedy na nią tylko patrzę. Sierść ma buro-beżowo-miodową, oczka bursztynowe. Kocha opiekuna całym swoim ciałkiem, które musi powoli do siebie dojść. Boję się tylko, aby nie była w ciąży, bo może tego nie przetrzymać, zwłaszcza sterylki. Dusia jest na razie leczona, odrobaczona i odpchlona. Kuwetkowa.
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto wrz 04, 2012 9:58 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Mama z 4 maleństwami i koszyk, w którym zostały podrzucone pod furtkę
KAN.

andzelika1952 pisze:

Maluszki mają w tej chwili 2 tygodnie. Schronisko początkowo odmówiło przyjęcia kotków, teraz po mojej interwencji w Urzędzie Miasta zadzwoniła do mnie pani wetka ze schroniska i zaproponowała, że weźmie ktoś matkę, a ja na to - co z kociętami - na to pani dr -szybko się je wysterylizuje i wyda do adopcji . Ja - ale one mają 2 tygodnie i bez matki nie przeżyją. P. dr -o cholercia to jeszcze za małe, ale może ta kobieta weźmie je na dt razem z kotką? Tak wyglądała nasza rozmowa.
Ten przypuszczalny dt ma być na wsi i już wyobrażam sobie je w komórce lub w stodole. Proszę pomóżcie w poszukiwaniu prawdziwego, odpowiedzialnego dt .

Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto wrz 04, 2012 11:22 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Hanulka pisze:Dusia to młodziutka bo ok. 7-8 mieś. koteczka przyniesiona przez dwóch nastolatków. Kotka przewracała się na ulicy, ale nikt inny nie zareagował. Dopiero wnuczek mojej znajomej zadzwonił do mnie, opisał mi
ją i przywiózł z kolegą. Dusia praktycznie nie chodzi, ma zmienione krzywiczo przednie łapki, tylne nienaturalnie długie, chude, brzuszek rozdęty, ropiejące oczka. Kotka je na leżąco, kiedy ją podnoszę to tylko wstaje na chwilę, nie potrafi na nic wskoczyć, jeśli idzie to z trudnością. Śmiesznie siedzi na pupie, wyciągając do przodu tylne zbyt długie nóżki. Wygląda wtedy jak kangurek. Ma cudowny charakter, jest mrucząca nawet wtedy, kiedy na nią tylko patrzę. Sierść ma buro-beżowo-miodową, oczka bursztynowe. Kocha opiekuna całym swoim ciałkiem, które musi powoli do siebie dojść. Boję się tylko, aby nie była w ciąży, bo może tego nie przetrzymać, zwłaszcza sterylki. Dusia jest na razie leczona, odrobaczona i odpchlona. Kuwetkowa.
Obrazek Obrazek

Dusia w dalszym ciągu ma trudności z chodzeniem. Kiedy postawiłam ją na podłodze to uszła tylko dwa kroczki do ściany i usiadła na pupie przywierając wręcz do ściany. Za żadne skarby nie chciała się ruszyć. Idzie jak na protezach dostawiając raz jedną raz drugą nóżkę. Pomimo tego jej zachowanie to samo szczęście,że ma co jeść i ma ją kto pomiziać.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Śro wrz 05, 2012 15:16 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Figa pojechała do ds :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro wrz 05, 2012 20:20 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

cieszę się!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro wrz 05, 2012 21:28 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 06, 2012 7:13 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Dag :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt wrz 07, 2012 8:06 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

:D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob wrz 08, 2012 8:37 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

:ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon wrz 10, 2012 8:40 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Jędruś to ok. 3-4 letni kocurek. W ub. roku na jedzonko pod blokiem zaczął przychodzić biało- cz. kocurek. Była już późna jesień, a kociak siedział nawet po jedzeniu do bardzo późnych godzin nocnych koło drzwi klatki schodowej przeganiany przez niektórych kołtunów. Zabrałam go więc i ulokowałam w piwnicy, aby przetrwał w niej zimę. W tym czasie odrobaczyłam go, odpchliłam i wykastrowałam. Odżywiony, zdrowy ale chyba trochę zły /na początku/, że go zamknęłam. Przebył całą zimę z kilkoma innymi kotami w ciepełku przy grzejniku. Kiedy przyszła wiosna wypuściłam go na wolność. Przychodził nie wiadomo skąd wieczorem na jedzenie i odchodził. Miesiąc temu kiedy szłam do kociarni, zobaczyłam
go śpiącego w opuszczonym ogrodzie. Tak bardzo się ucieszył na mój widok, że podszedł pod płot i zaczął przeraźliwie miauczeć. Dałam mu jeść i poszłam do kociarni. Kiedy wracałam czekał na mnie i przyszedł za mną już na stałe pod blok. Jest kochany, miziasty, mruczący. Niestety przeszkadza pani z parteru, która wylewa na niego wodę, rzuca ziemniakami. Biedak marznie w chłodne noce w krzakach, bo boi się być w piwnicy. Jędruś będzie wspaniałym kocurkiem w domu wychodzącym i z
innymi kotkami. Tutaj także ma cudowną przyjaciółkę buro- miodową Anulkę.
Obrazek Obrazek

Anulka to ok. 3- 4 letnia kotka, która miała już swój dom, ale po przyjściu do niego dwóch psów kotka zaczęła coraz częściej z niego znikać /parter w bloku/ aż wreszcie dotarła na stałe pod mój blok i zaczęła się tutaj stołować. Pani podobno " bardzo ją szukała i chciała odzyskać ", ale jakoś jej się nie udawało. Raz nawet kotkę złapałam do kontenerka i powiadomiłam panią,że może ją zabrać. Przyszła z oporami, zabrała ją , ale po kilku godzinach kotka była już u mnie.
Pani już jej nie chce, bo ma drugą. Anula jest wysterylizowana, odrobaczona odpchlona. Bardzo grzeczna, spokojna, zaprzyjaźniła się ostatnio z Jędrusiem.
Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon wrz 10, 2012 18:52 Re: POMÓŻ KOTOM KAN! PRZYŁĄCZ SIĘ DO SKARBONKI im. KOTKI MIL

Pragnę z całego serca podziękować Marivel za pomoc w opłaceniu 2 miesięcy czynszu za lokal KAN - będzie trochę wytchnienia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

[poprzednia][następna]