Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 8:32 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon lis 07, 2011 9:36 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

ssb pisze:O, zapomniałem o Zającu u Kaleido, w sumie w DT jest 5. Ja mam taką prośbę żebyście wsparły Anię w wyadoptowaniu Zająca, kalece jest dużo trudniej znaleźć dom.

Btw1, mamy dość skomplikowany problem adopcyjny ;) tzn. za 7-10 dni mamy dostarczyć ZDROWĄ, miziastą kotkę, w wieku do 3 lat (najlepiej ok roczną). Wysterylizowaną. Kot ma iść do dużego domu z gromadką dzieci. Kotka ma być nagrodą za dobre oceny dla najstarszego "dziecka" (w okolicy pełnoletności), tzn. dziewcze od dawna chce kota ale musiała "zasłużyć" :roll: . Będzie bardziej domowa niż wychodząca. To jest dom za miastem, mieli już koty. W domu jest niemowlę więc zaczynam myśleć czy żeby nie było lipy zrobić badanie na toxo.

Problem polega na tym że chyba wybraliśmy złą kotkę na tymczas i możemy nie zdążyć oswoić jej na tyle żeby wytrzymywała w większej grupie ludzi. W razie czego zastanawiam się nad wymianą tzn. dostali by kotkę z któregoś Waszego DT, a my na jej miejsce dali byśmy do owego DT naszą jak już będzie "gotowa" ?

Mam taką cudna trikolorkę, wychowaną z dziećmi !!! Kotka wysterylizowana, super-miziasta!!! Właśnie szukam dla niej domu za miastem :)
Obrazek
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon lis 07, 2011 11:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Przepraszam,że trochę z inne beczki. Może już na to trafiłyście-ja się dowiedziałam dopiero teraz :cry: :

http://prawoslawnypartyzant.wordpress.c ... ie-ludzmi/

Na dole tego materiału jest czerwony link do petycji- jest po angielsku, ale łatwo się domyślić jak złożyć podpis.
.........................
brak słów
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pon lis 07, 2011 11:19 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

@Maria, dzięki za info, zobaczymy czy zgodzą się na przesunięcie terminu, nasza kotka jest całkowicie nieagresywana, ale oswajanie jeszcze trochę potrwa. Jeśli to będzie się przedłużać to się do Ciebie odezwę. Póki co będziemy próbować zmieścić się z naszą w czasie, Aśka specjalnie wzięła wolne...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lis 07, 2011 11:58 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Izzi pisze:Przepraszam,że trochę z inne beczki. Może już na to trafiłyście-ja się dowiedziałam dopiero teraz :cry: :

http://prawoslawnypartyzant.wordpress.c ... ie-ludzmi/

Na dole tego materiału jest czerwony link do petycji- jest po angielsku, ale łatwo się domyślić jak złożyć podpis.
.........................
brak słów

wiesz, ja mam zablokowana te stroneteraz, ale jezeli to jest petycja po angielsku z takim licznikiem u gory ze wymagane chyba 500 000 podpisow i ze niby trafi do premiera czy prezydenta, to z ta petycja jest cos nei tak, bo jak ja podpisalam to tzreba bylo miec iles tam tysiecy glosow i jak juz pulap zostal osiagniety to raptem podskoczyli o 100.000 glosw wiecej wymaganych, potem na konto przyszedl mi spam, musialam jakos usuwac konto z tego petycyjnego portalu.. wiec to chyba jakas lipna petycja,natomiast jest gdzies w siedi petycja do polskiego rzadu o pomoc w tej sprawie.

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Pon lis 07, 2011 12:34 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

To faktycznie może lepiej niech nikt jej nie podpisuje. Pogrzebię i poszukam tej "naszej". Jakbyś na nią trafiła to wrzuć link plis. Dzięki za informacje.
Obrazek

Izzi

Post » Pon lis 07, 2011 12:41 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Potrzebuje zdjec kotów do plakatow, koty na plakacie muszą być smutne! Wstawiajcie tu na forum!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon lis 07, 2011 12:50 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Bardzo Ci dziękuję. Podpiszę jeszcze tą polską petycję. I przepraszam raz jeszcze za "zaśmiecanie" wątku, ale nie każdy ma FB, a tu sporo osób wchodzi.
Obrazek

Izzi

Post » Pon lis 07, 2011 13:25 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

KaleidoStar wstaw też jakieś zdjęcia z imprezy, które robiłaś :D

Przypominam, że mamy jeszcze 3 dni do zamknięcia spisu tymczasów, każdego kto jeszcze nie wysłał spisu, bardzo proszę o dosłanie.

Proszę też o przesyłanie listy artykułów do zamówienia Krakvetu najpóźniej do środy, bo będziemy czekać na to do połowy grudnia :wink:
Podejrzewam, że w Krakvecie też to trochę potrwa zanim skompletują takie duże zamówienie i zanim nam je doślą i potem zanim my to rozwieziemy po wszystkich bo można zamówić tylko na 3 adresy. Więc najdalej w czwartek będziemy wysyłać zamówienie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lis 07, 2011 14:46 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

maria_z pisze:
ssb pisze:O, zapomniałem o Zającu u Kaleido, w sumie w DT jest 5. Ja mam taką prośbę żebyście wsparły Anię w wyadoptowaniu Zająca, kalece jest dużo trudniej znaleźć dom.

Btw1, mamy dość skomplikowany problem adopcyjny ;) tzn. za 7-10 dni mamy dostarczyć ZDROWĄ, miziastą kotkę, w wieku do 3 lat (najlepiej ok roczną). Wysterylizowaną. Kot ma iść do dużego domu z gromadką dzieci. Kotka ma być nagrodą za dobre oceny dla najstarszego "dziecka" (w okolicy pełnoletności), tzn. dziewcze od dawna chce kota ale musiała "zasłużyć" :roll: . Będzie bardziej domowa niż wychodząca. To jest dom za miastem, mieli już koty. W domu jest niemowlę więc zaczynam myśleć czy żeby nie było lipy zrobić badanie na toxo.

Problem polega na tym że chyba wybraliśmy złą kotkę na tymczas i możemy nie zdążyć oswoić jej na tyle żeby wytrzymywała w większej grupie ludzi. W razie czego zastanawiam się nad wymianą tzn. dostali by kotkę z któregoś Waszego DT, a my na jej miejsce dali byśmy do owego DT naszą jak już będzie "gotowa" ?

Mam taką cudna trikolorkę, wychowaną z dziećmi !!! Kotka wysterylizowana, super-miziasta!!! Właśnie szukam dla niej domu za miastem :)
Obrazek

śliczna - wyglada jakby miała na główce kapelusik :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon lis 07, 2011 14:54 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon, ja mogę spróbować przerobić zwykłe koty na smutne koty, tak jak przerobiłam tego tutaj:

http://pkdt.pl/images/plakaty/2011-09-07-apel.jpg

w razie czego musisz dać znać na pw bo jestem chora, mam mętlik w pracy i mogę przeoczyc
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pon lis 07, 2011 15:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

dziś przyuważyłem nowego kociaka na lisiarni, bardzo smutny, ok 4mies. Zrobić mu zdjęcie ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lis 07, 2011 15:29 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dzwoniła do mnie pani, chciała Tolę: Pszczółki, dom wychodzący, chce koniecznie koteczkę - samiczkę, koniecznie malutką, nie chce kotki sterylizować - argumentuje, że straszny jest widok zwierzaka po zabiegu :roll: , że będzie dawać tabletki.
Proponowałam pani, że mamy koteczki 4-5 mies. już wysterylizowane, ale pani mówi, że to za duże, bo ona chce małą aby "pies ją wychował" :roll:
Tak, że uważajcie bo może już kłamać, że wysterylizuje a nie wiadomo jak będzie.
tel. tej pani - 508 134 569
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lis 07, 2011 15:51 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:Potrzebuje zdjec kotów do plakatow, koty na plakacie muszą być smutne! Wstawiajcie tu na forum!

Może z tego coś obrobić:
Obrazek
Obrazek
albo cmentarne kotki (zdj. doro27):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mój były tymczas Smoku przejmująco wyszedł na zdjęciu:
Obrazek

A jaki plakat robisz?
www.kotangens.org