Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 18:41 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob wrz 17, 2011 9:20 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Dzień dobry i miłego weekendu! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob wrz 17, 2011 9:44 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Misiu, jak się masz? :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 19, 2011 9:08 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Dobrego, radosnego, spokojnego, zdrowego tygodnia :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon wrz 19, 2011 9:44 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Przepraszam, że nie pisałam ale rozchorowała się seniorka mojego stadka :( Bardzo trudno diagnozuje się wiekowego kota, w przypadku Kiki nawet nie ma szans na pobranie krwi ........... Na całe szczęście po kroplówce i antybiotyku Kika odzyskała apetyt i dużo zjadła :wink:

Wszystkie futra w domu są bardzo wyciszone - pewnie przez stan Kiki. Nie ma zabaw szaleńczych.

Misio chyba coraz lepiej się czuje w TDT - ale niestety socjalizacja z człekiem kiepsko wychodzi :roll: Dzisiaj pogłaskałam futerko jak jedzonko dawałam i skończyło się na pozycji pionowej Misia :( Na szczęście pionowanie Misiowi szybko przeszło, ale jednak było ..........

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon wrz 19, 2011 20:41 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Aleksandra59 pisze:
Wszystkie futra w domu są bardzo wyciszone - pewnie przez stan Kiki. Nie ma zabaw szaleńczych.

Misio chyba coraz lepiej się czuje w TDT - ale niestety socjalizacja z człekiem kiepsko wychodzi :roll: Dzisiaj pogłaskałam futerko jak jedzonko dawałam i skończyło się na pozycji pionowej Misia :( Na szczęście pionowanie Misiowi szybko przeszło, ale jednak było ..........

Aleksandra59 - i długo bedzie. I może nawet tak być, że pionowanie Misiowi nigdy nie przejdzie. Tak jak moja Nutka, która ma już ponad dwa lata i całe swoje życie jest u mnie, to na nagły ruch ręki ucieka ode mnie i już (jak była malutka to ją właśnie w taki okropny sposób wyciągałam spod wanny aby zrobić zastrzyk), podobnie Mika - mruczy, przyłazi do mnie, walczy z innymi kotami o to, aby być blisko mnie, ale na nagłe moje zbliżenie się do niej itp ucieka w popłochu.
To taka wyuczona reakcja, odruch na bodziec, a dopiero po przemyśleniu "no co ty, czego się boisz, przecież to swoj człowiek" jest inne zachowanie.
Ja uważam, że socjalizacja Misia idzie w dobrym kierunku, a że wolno to było do przewidzenia... choć uważam że i tak szybko mimo że może nie tak szybko jakbysmy chciały..

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon wrz 19, 2011 20:41 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Jak Kika? :roll: za kotunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto wrz 20, 2011 6:24 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Kciuki za seniorkę Kikę :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto wrz 20, 2011 7:54 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Bazyliszkowa pisze:Kciuki za seniorkę Kikę :ok:

cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro wrz 21, 2011 8:10 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Dzięki za kciuki za Kikę :1luvu: Kika dzięki fachowej opiece lecznicy ma się coraz lepiej i apetyt w miarę oki :D :D Niestety pewnych nieuniknionych rzeczy nie da się wyleczyć i cofnąć ..... Kikunia jest staruszką i jest jej coraz mniej .... Z postawnej kotki zmieniła się w kruszynkę z wielkimi oczydłami ... Te oczyska są przecudne :wink:

Natomiast niestety Misio czuje się przeze mnie opuszczony :oops: Wczoraj wieczorem na nic nie miałam siły - tylko jedzonko i sprzątanko klatki :? Natomiasy ewidentnie dzisiaj rano domagał się abym się nim zainteresowała 8O A jak się zainteresowałam to obsyczał mnie, ale nie pionował 8)

Z wcześniejszych obserwacji wychodzi mi na to, że albo pomimo fatalnego stanu pyszczydła (i usuniętych zębów) Misio jest w miarę młodym kotem - tak około 2 - 3 lat. Albo jest to kot w latach, ale z ewidentnie młodzieńczym charakterem :kotek:

Zabawy jakie Misio uskutecznia z kawałkami indyka, zabawkami i skarpetką, którą Misiowi do klatki chyba Aluś dostarczył :lol: to super widok - tylko smutno, że one w klatce są a nie na wolności ..............

Spadam - robota woła jeść, nie wiem czy wieczorem będę miała czas aby coś napisać. Bardziej pewne jest, że jutro rano - zanim praca da głos :wink:

Aleksandra59

Post » Śro wrz 21, 2011 9:45 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

super wiadomości :D :ok: :ok: :ok:

co do wieku to wg różnych osób będących w kontaklcie ze schronem Mis w schronie był min 3 lata, a niektóre panie twierdzą, że 5 a nawet 7 (mało prawdopodobne). Czyli to dorosłych kot o młodzieńczym charakterze pewnie :wink: co jest super bo lubimy "młodych duchem",
prawda? :wink:

Kikuniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt wrz 23, 2011 10:45 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Dawno nie pisałam (mam torpedy w domu) ale pamietam i wczoraj nawet fotki Misia pokazywałam i opowiadałam jego historię.

Za Kikę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Za Misia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt wrz 23, 2011 21:09 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

U Misia wszystko oki :wink: z wyjątkiem socjalizacji :?

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrasssssssssssz~````````````````````````````````````````````` - przepraszam, ale Kika postanowiła napisać cuś na wątku Misia :lol: :lol: Nie wiem co to znaczy, ale niestety Kika Misia nie bardzo kocha :?

Apetyt Misio ma, humor dobry tyż, ale nadal nie lubi mnie ten Misiu :oops:

Aleksandra59

Post » Sob wrz 24, 2011 7:59 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Marzenia11 pisze:Za Kikę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Za Misia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon wrz 26, 2011 22:42 Re: Mis&Marcel(*)s15 rozmruczany Miś uczy się człowieka..

Co u Was? :roll: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]