KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 17:11 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

gosiakot pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:
Lidka pisze:A macie może takie kuwetki z podwójnym dnem?

Kurcze a jak są takie kuwetki to może kupić do KC, a i DT by mogły pożyczać.:mrgreen:

Trzeba kupić taką kuwetkę albo spróbowć samemu zrobić - bo biedni jesteśmy. Możnaby np. włożyć jedną kuwetę w drugą ( kuwety mogą być przecież używane , z tych co mamy) tylko ta wierzchnia musiałaby mieć trochę większe dno żeby nie wchodziła do końca albo możnaby włożyć miedzy nie coś do podparcia ( klocki plastikowe np) a w kuwecie górnej wywiercilibyśmy małe dziurki dość gęsto - i " sikołapka" gotowa :)
Ogłaszam konkurs na dalsze apetyczne określenia - mamy już kultowy " zeszyt kup" to może będziemy mieć też "sikołapkę" :ryk:

Dawno temu kupowałam po 20 zł.
Teraz znalazłam taka kuwetę z podwójnym dnem tu
http://animalia.pl/produkt,5914,Savic_K ... wowym.html
Ja raczej nie wypywałam tam żwirku, bo to musiałby byc bardzo drobny. Dawałam ja Bondziowi, bo on miał zwyczaj sikać obok kuwety jak była bardzo pokopana.
Myślę, że taka kuwetka byłaby też dobra do boksu matkii maluchów, gdzie boicie sie dać kuwetę ze żwirkiem. Jakby pod kratke dać trochę zasikanego piasku to kotka załapie.
Znajoma kładła na kratke ręczniki papierowe.

Na odsmradzanie nieodmiennie polecam biostalfris. Wychodzi najtaniej mimo pierwszego znacznego zakupu. Wychodzi 5 razy taniej niż vitopar. I najlepiej kupić dużą porcję i porozlewać.
Mam lejka w domu więc znam problem od tzw podszewki:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 05, 2011 17:17 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

A ja dzisiaj zrobiwszy 350 km w towarzystwie malusiej Koci. Kocia dziarsko używała w kontenerku w trakcie jazdy mikrokuwetki :mrgreen: A po przyjeździe - pożarła samiuteńka pół 8O słoiczka gerberka :mrgreen:
Oczka mają znacznie ładniejsze- już rano nie są takie zaklajstrowane ropą :mrgreen: a i świerzba mamy mniej :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto lip 05, 2011 17:23 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

felinae pisze:JAK NIE MA CHĘTNYCH TO JA czwartek rano

Dziękuję Monika :D już uzupełniam na 1 stronie,

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lip 05, 2011 17:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Odebrałam Nelkę po zabiegu czyszczenia zębów - dwa zostały usunięte, mimo że kicia młoda zęby miała w fatalnym stanie. Nelkę umieściłam w boksie po Lei. Przykryłam kicię kocykiem bo się cała telepotała. Dziś dostała tylko picie.
Ranny dyżur jutrzejszy może jej dać spokojnie już mokre suchego raczej nie dawać. I można jej ściągnąć plaster z łapki.
Przy boksie są przypiete zastrzyki (antybiotyk) dla Neli - musi brać od jutra 06.07.- do niedzieli 10.07. włącznie - niestety nie zdążyłąm napisać tego w grafiku.
Próbowałam podać tabletkę na odrobaczenie Miodkowi - ale niestety to nie Miodek tylko mały szatan (pół tabletki zmarnowałam :( ) może Mara po południu będzie miała szczęście.
Lea na zdrowej ok siedziała sobie na półeczce w koszyczku na samej górze, książeczkę Lei włożyłąm do korytka na kwarantannie.
Zabrałą faktury do opłacenia, Beatko dla Ciebie faktury w szufladzie.

terenia1

Post » Wto lip 05, 2011 17:50 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

majencja pisze:A ja dzisiaj zrobiwszy 350 km w towarzystwie malusiej Koci. Kocia dziarsko używała w kontenerku w trakcie jazdy mikrokuwetki :mrgreen: A po przyjeździe - pożarła samiuteńka pół 8O słoiczka gerberka :mrgreen:
Oczka mają znacznie ładniejsze- już rano nie są takie zaklajstrowane ropą :mrgreen: a i świerzba mamy mniej :mrgreen:

a to grzeczna dziewczynka, że je samodzielnie, nauka nie idzie w las :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lip 05, 2011 21:19 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Więc tak:
Lea w miarę jako tako ale wydaje się dość wycofana i nie chciała mokrego jeść.
Ines znów (jak wczoraj) nie jadła mokrego a za to chętnie lizała worek ze śmieciami.
Gremliny mają coraz brzydsze oczka odkąd nie używają czerwonych kropli.
Nela nadal się telepała pod wieczór - przykrywałam ją wielokrotnie ale.... najbardziej to chciała wyjść z boksu.
Klimkowi ropa leci z jednego oka.
Miodkowi podałam tę połowę tabletki na odrobaczenie i (za drugim razem) połknął.
Mamuśka pitła i zaatakowała Smołę ale krótko to trwało bo nie przegryzła rękawicy spawalniczej :D
Przyjechały 4 żwirki - 2 są w przedsionku kwarantanny, 1 został od razu wsypany na zdrowej do kubła, 1 stoi w przedsionku zdrowej i tam też jest jeszcze piąty ale nie do KCh tylko dla MartynyP. Rachunek za te 4 jest w szufladzie z fakturami w kopercie opisanej Teresa.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lip 05, 2011 21:34 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

a pamięta ktoś jak sie nazywaly te krople? jak nie to zadzwonie do Lupusa i zapytam jutro

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lip 05, 2011 21:47 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara dizeki-czyli ja kase przelac tobie,do sklepu czy na konto stowarzyszenia

wezne dyzur w niedziele wieczorem
zabiore zwirek i Zenka ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto lip 05, 2011 22:15 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:a pamięta ktoś jak sie nazywaly te krople? jak nie to zadzwonie do Lupusa i zapytam jutro

Ewa chodzi Ci o te krople co braly Gremliny? jesli tak to Lacrimal - Tylko nie mam pojecia czemu one os samego poczatku byly czerwone, ja mam Lacrimal i jest bialy przezroczysty.
Byc moze jeszce cos bylo do nich dodane bo i tak bywa ze do orginalnego op. domieszaja jakis inny lek to by trzeba zapytac.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto lip 05, 2011 22:24 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Taka kuwetka jak dala namiary Lidka jest najlepszym rozwiazaniem do zlapania moczu od kota jesli to sie nie da w inny sposob.
Jest do nabycia w kazdym wiekszym zoologu za pare zlotych.
Ma taki wlad w dziurki i siki przeleca do spodniej czesci. Moze sie uda cos przelac do pojemnika.
A ogolnie to jest jako przesiewowa normalnie sypie sie zwirek a potem przesiewa jak przez sito zeby sie nie grzebac w tych kupach i sikach.
Moze i fajna mialam swego czasu taka ale jednak nie zdawala mi egzaminu i wywalilam.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro lip 06, 2011 6:55 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Czasami czytam Wasz wątek i jestem pełen uznania dla Was. A czy nie próbowaliście zainteresować Władze Miasta Sosnowiec (Prezydenta, Radnych) uruchomieniem akcji bezpłatnej sterylizacji kotów wolno żyjących. Wiele miast takie programy już uruchomiło, np. mieszkańcy Rudy Śląskiej, Chorzowa, Świętochłowic, Tychów, Katowic, a ostatnio Dąbrowy Górniczej mogą liczyć na wsparcie Miasta w ograniczaniu bezdomności zwierząt poprzez sterylizację i kastarcję kotów wolno żyjących w miejscach w których zwiększania ich populacji mieszkańcy sobie nie życzą.

Jako, że Dąbrowa Górnicza dołączyła w czerwcu br. do grona miast, które w sposób odpowiedzialny podchodzą do kwestii obecności kotów miejskich na swoim terenie ( czyli jest "beniaminkiem" w tej grupie) załączam link do uchwały Rady Miasta Dąbrowy Górniczej http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/BIP.aspx?Sel=11510&ident=50063.

Może przykład Dąbrowy Górniczej zachęci Władze Sosnowca do zainteresowania sprawą, czego sosnowieckim kotom i kamicielom należy życzyć. Zaangażowanie Miasta w uruchomienie takiego programu to nie tylko wsparcie materialne akcji, ale również psychologiczne tych karmicieli, którzy do opieki nad kotami podchodzą w sposób odpowiedzialny tzn. nie tylko karmią, ale również dbają o utrzymanie stadka na racjonalnym poziomie. Karmiciele zyskają przekonanie, że nie są już sami, a to co robią jest pozytywnie postrzegane przez Władze Miasta.
Twój głos może zmienić sytuację wielu zwierzaków w Polsce, wspólnie jako świadomi swoich praw obywatele możemy tego dokonać.
http://www.koalicja.org.pl # http://zespoldlazwierzat.pl ^Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt -informacja ze strony sejmowej

Bożenowe Tymczasy :)

miluś

Od: Nie wrz 14, 2008 8:43

Post » Śro lip 06, 2011 8:21 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

MartynaP pisze:Mara dizeki-czyli ja kase przelac tobie,do sklepu czy na konto stowarzyszenia

Martyna pieniadze wpłać na konto Stowarzyszenia z dopiskeim wpłata na cele statutowe stowarzyszenia, ja zapłacę całą fakturę.
Zenek czeka :D
Dzięki za dyżur już zmieniam.

terenia1

Post » Śro lip 06, 2011 8:26 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziś Wiesiu zabierze Ines do Almavetu zostanie tam do jutra i Pani Doktor pobierze kre i mocz do badania, jutro trezba ją będzie odebrać.
Do Almavetu podjedzie też dziczka z działek - tam zostanie do jutra i Pani ją sobie odbierze i wypuści w jej miejsce bytowania.
W czwartek trafi na kociarnię kotka z piwnicy po sterylce aborcyjnej.

terenia1

Post » Śro lip 06, 2011 8:28 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:Mara dizeki-czyli ja kase przelac tobie,do sklepu czy na konto stowarzyszenia

Martyna pieniadze wpłać na konto Stowarzyszenia z dopiskeim wpłata na cele statutowe stowarzyszenia, ja zapłacę całą fakturę.

Nie :!: - bo na rachunku są tylko nasze 4 żwirki, żwirek dla MartynyP jest zupełnie osobno i już jej wspominałam by przelała kasę wprost na sklep

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lip 06, 2011 8:35 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:
terenia1 pisze:

Nie :!: - bo na rachunku są tylko nasze 4 żwirki, żwirek dla MartynyP jest zupełnie osobno i już jej wspominałam by przelała kasę wprost na sklep

A no to ok chyba nie doczytałam wcześniej.

terenia1

[poprzednia][następna]