= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2011 8:59 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Kurcze, taka już była bezpieczna.. :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 29, 2011 21:42 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Piętka potrzebuje domu!!!!!!!
zrobiliśmy już tak wiele...dzieci Piętki są już w nowych domkach...Piętka zabrana z koszmaru, wysterylizwana , cudownego charakteru.....i nie ma co z nią zrobić... :( nie taki koniec miał być....w takich chwilach wątpię w celowość tego co się robi..
Proszę o dom tymczasowy dla kociny...
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro cze 29, 2011 22:12 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Taka śliczna, słodka kicia musi mieć domek! :ok: :ok: :ok: Choćby tymczasowy. :kotek:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 30, 2011 20:16 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Mei Li[*] się nie udało , to żeby chociaż Piętce udało się pomóc. :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw cze 30, 2011 20:31 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Piętka potrzebuje tymczasu.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

cypisek

Post » Pt lip 01, 2011 17:24 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Dziewczyny, czy Basia w TDT była z innym kotem?
Mam z nią ogromny problem, rzuca się na moje koty, one są przyjazne do wszystkich i nie potrafią się bronić, Baśka poraniła Kurczaka i Ptacha a Fionka ze strachu znów się cofnęła i boi się wyjść z kuchni :( Musiałam Basię znów zamknąć w łazience, ale to nie jest miejsce dla kota na dłuższa metę, łazienka jest bez dostępu światła.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt lip 01, 2011 17:47 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

o matko 8O iwcia ona żyła w stadzie na TDT była jakiś czas z Mei Li potem była sama może to stres
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pt lip 01, 2011 18:28 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Z kotami moimi zapoznaje się powoli, znaczy próbujemy ją zapoznać, najpierw wymienialiśmy zapachy, później drzwi były dłużej otwarte przy wchodzeniu i wychodzeniu od niej, za każdym razem jak widziała moje koty to warczała zjeżona, ale nie ruszała się z posłanka. Dziś rano zostawiłam jej otwarte drzwi, siedziała najeżona i warcząca, Kurczak z Ptachem polecieli wsadzić nosy do łazienki, aby sprawdzić, kto to a Basia wystartowała do nich, chłopcy uciekli, zamknęłam ją jak szłam do pracy.
Teraz wróciłam i wchodząc do łazienki miałam za nogami ciekawskich chłopaków, jak tylko szerzej otworzyłam drzwi Baśka wystartowała i z dzikim wrzaskiem rzuciła się na chłopców, dopadła ich w kuchni.
Nie mogę jej rozgryźć ona się nie boi, ona się zachowuje jak agresor, przypomina mi z zachowania Przytulinkę, która z zazdrości o nas atakowała nasze koty, miała ksywkę pitbull i siedziała zamknięta w kuchni, ale teraz w kuchni jest kicia, która była bita przez poprzednich opiekunów z trudem ją wyprowadzamy na prostą a po dzisiejszej akcji siedzi wciśnięta w kąt pod szafką i się trzęsie :(
Żal mi też Basi, bo w tej sytuacji będzie musiała siedzieć w łazience, przy świetle sztucznym, niestety szukanie jej domu może potrwać dłużej, Basia to bezzębna, nie młoda, bura i złośliwa stara panna ;)

Może feliway tak na nią podziałał, mamy go włączonego w całym domu ze względu na Fionkę
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt lip 01, 2011 18:38 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

iwcia, przeczytałam i oniemiałam. Balbina vel Basia w DT, zachowywała się poprawnie,była z Mei Li i innymi 2 kotkami.Cholercia moze jak była sama te 3 tyg...to jej coś ,,szurło,,. Może Felivay by coś pomógł..heh szczerbata i starawa to i zołza...stra panna/coś w tym jest/. A tak serio to trzymam kciuki ,aby coś Baśce się poprawiło w tej głowie.. :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pt lip 01, 2011 20:55 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Strasznie mi przykro, że Baśka takie głupoty wyprawia i skazuje się na łazienkę :( Ona u mnie rzeczywiście kilka dni mieszkała z Mei Lee a potem to już tylko sama. Czasami przez otwarte drzwi widziała mojego pieska, raczej ją onieśmielał, agresji nie zarejestrowałam. Ona u mnie taka przyjacielska i zrelaksowana pod koniec się zrobiła, szukała kontaktu :( Raz tylko moje dziecko złapała za rękę ale z tego co pamiętam to nie był to atak tylko sobie po prostu czegoś tam nie życzyła.
Trzymam za nią wielki kciuki. Może jej się spodobało bycie jedynaczką i cisza, spokój.

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Pt lip 01, 2011 22:49 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Spokojnie, Frania też przy sztucznym świetle i jak na razie jest do przodu a nie do tyłu. Wypuszczaj ją co jakiś czas na chwilę, a swoje wtedy zamykaj na chwilę, tyle co złapie słonka to jej starczy, a światło sztuczne jest całkiem dobre do podtrzymania prawidłowego stanu psychicznego (nawet dla ludzi). Pamiętaj że koty nie widzą w pełnych barwach i nie jest to do końca takie natężenie światła jak dla nas. Spróbuj Feliwaya a jak to nie pomoże to polecam krople Bacha (dobiera forumowa ryśka, jej storna to http://www.czarny-kot.pl/index.php?opti ... &Itemid=39 )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 02, 2011 19:53 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

:ok: Oby było tylko lepiej....czy ona ma ogłoszenia??
Obrazek

cypisek

Post » Nie lip 03, 2011 19:07 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Hator hator hator !!!!!!!!! Buh bara buh ...... I rum tum bym truch !!!!! Apach ....... Moje czary
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Nie lip 03, 2011 20:42 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

cypisek pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Nie lip 03, 2011 20:47 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

cypisek pisze::ok: Oby było tylko lepiej....czy ona ma ogłoszenia??

Dziewczyny feliway mam włączony w kuchni i w przedpokoju ze względu na Fionke i coś mi się wydaje, że dla Baśki to może być za dużo.
Wczoraj wyłączyłam ten w przedpokoju, Fionka ma u siebie w kuchni, ale drzwi są zamknięte, zobaczymy czy to coś da.
Basia jeszcze nie ma ogłoszeń, nie mam, kiedy jej zrobić, jak wygospodaruję wolną kasę to zamówię jej pakiet ogłoszeń u CatAngel.

iwcia

[poprzednia][następna]