TYMCZASY U JOPOP V - zagadka kryminalna s.98 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 7:02 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

mogę dopiero koło pierwszego,po pensji.

Wielkie kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 24, 2011 7:26 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

taksówka zamówiona, będziemy po 9tej w Boliłapce.

ratutemy!
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Pt cze 24, 2011 7:39 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Dzień dobry!

Ja Wam chętnie pomogę z Allegro, ale z tego co wiem to jako osoba prywatna nie mogę robić zbiórek pieniędzy (niedawno chciałem umieścić w aukcjach ogłaszających koty do adopcji numer konta fundacji For Animals do wpłat na DT i podobno nie mogę). Ale spróbuję się szybko upewnić, może jak to byłaby tylko aukcja cegiełkowa i wprost na fundację to jest to traktowane inaczej. Inna sprawa, że ode mnie Allegro bierze prowizję od sprzedaży, a podobno od cegiełek fundacyjnych nie.

Jak się czegoś dowiem to napiszę.

Adam
aburacze

Post » Pt cze 24, 2011 8:24 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Dzień dobry ponownie!

No więc się dowiedziałem. Żeby dostać status uprawniający do aukcji charytatywnych trzeba poprosić Allegro o taki status a jak odpowiedzą - przesłać dokumenty że jest się OPP i zrobić stronę "o mnie" spełniającą odpowiednie wymogi (a wcześniej trzeba mieć zweryfikowane konto w Allegro oczywiście).

Po tej procedurze dostaje się na kwartał taki status i wówczas jest się zwolnionym od opłat za sprzedaż cegiełek i niektórych wyróżnień (zwolnienie polega na tym że najpierw oni tę opłatę naliczają a potem w ciągu 5 dni trzeba do nich napisać z prośbą o zwrot opłat). Co kwartał trzeba prosić o status ponownie.

Więc ja chyba odpadam :( Mogę Wam za to pomóc z np. przygotowaniem szablonu takiej aukcji czy coś.

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Pt cze 24, 2011 10:40 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Jesteśmy z powrotem w domku, dwa oddały krew, teraz leżą na Fatboy'u pod kocykiem i wyczekuje z bijącym sercem wybudzenia.

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogę.

Bardzo dziękuję za odwiezienie nas do domku, z nerwów nawet nie pamiętam jak tam urocza Pani mi się przedstawiała :/
Bardzo dziękuję za wsparcie w lecznicy.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pt cze 24, 2011 10:43 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

@Freak pisze:Jesteśmy z powrotem w domku, dwa oddały krew, teraz leżą na Fatboy'u pod kocykiem i wyczekuje z bijącym sercem wybudzenia.

Bardzo dziękuję za odwiezienie nas do domku, z nerwów nawet nie pamiętam jak tam urocza Pani mi się przedstawiała :/

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt cze 24, 2011 11:23 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

O rany, chwilę mnie nie było i takie straszne wieści :(
Bardzo współczujemy - kasą wspomogę po wypłacie, póki co nie mam jak....

U nas przynajmniej lepiej - Dewianci wyszli na prostą. Wreszcie udało się pozbyć biegunki u Debilki, zaczęły dobrze jeść i szaleć jak przystało na koty w ich wieku. Debilowi zeszła opuchlizna z łapy - widać była jakaś infekcja, która pięknie zeszła po antybiotyku.
Asiu bardzo nam przykro - gdyby można było jakoś pomóc, to dawaj znać.
Obrazek za TM [*]

Corse

Od: Śro sie 06, 2003 15:18

Post » Pt cze 24, 2011 11:29 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Dobrze, że przynajmniej Dewianci ok, bardzo się martwiłam co u Was.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt cze 24, 2011 11:40 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Olu, jeśli potrzeba to przekaż mi dokumentację do fundacyjnego konta allegro, to pociągnę dalej, gdybyś się nie obrabiała.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt cze 24, 2011 11:50 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Prywatna osoba może zrobić aukcję "cegiełkową" pod warunkiem, że nie użyje słowa "cegiełka". zazwyczaj przedmiotem aukcji jest dyplom, zdjęcie kota etc. Dowiem się czy ktoś nie mógłby zrobić takiej dla JoKota.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt cze 24, 2011 12:41 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

@Freak pisze:Jesteśmy z powrotem w domku, dwa oddały krew, teraz leżą na Fatboy'u pod kocykiem i wyczekuje z bijącym sercem wybudzenia.

Bardzo mi było miło Panią poznać i pogawędzić. Mam nadzieję , że te wszystkie zabiegi uratują parę kocich istnień..Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Rudego Krwiodawcę :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Afron1

Od: Czw gru 16, 2010 20:18

Post » Pt cze 24, 2011 12:59 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Afron1 pisze:

Bardzo mi było miło Panią poznać i pogawędzić. Mam nadzieję , że te wszystkie zabiegi uratują parę kocich istnień..Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Rudego Krwiodawcę :D :ok: :ok: :ok:

:D wybudzają się bardzo powolutku, Kolendra im pomaga kicając po nich, bo nareszcie może i żaden jej nie przegania ;)
Rudy Marian dużo gorzej się wybudza od Lusi, oby wszystko było dobrze.

Mam nadzieję, że starczy surowicy :/ tyle maleństw potrzebujących i ta kotka pod kroplówką :(((( dzidziuś w pudełku....
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pt cze 24, 2011 13:09 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

piotr568 pisze:Olu, jeśli potrzeba to przekaż mi dokumentację do fundacyjnego konta allegro, to pociągnę dalej, gdybyś się nie obrabiała.

Ja już teraz nie wiem co robić.
Moje konto jest nieaktywne, ale boję się wysłać prośbę o aktywowanie, bo taka już wczoraj poszła od Szalonego Kota i dopiero może się zrobić zamieszanie.
Wychodzi na to, że chyba trzeba dokończyć aktywowanie tamtego konta. Nie wiem tylko co z tą osobą obsługującą konto, czy to musi być ktoś oficjalnie "umocowany" w fundacji.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt cze 24, 2011 13:19 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Aleba pisze:
piotr568 pisze:Olu, jeśli potrzeba to przekaż mi dokumentację do fundacyjnego konta allegro, to pociągnę dalej, gdybyś się nie obrabiała.

Ja już teraz nie wiem co robić.
Moje konto jest nieaktywne, ale boję się wysłać prośbę o aktywowanie, bo taka już wczoraj poszła od Szalonego Kota i dopiero może się zrobić zamieszanie.
Wychodzi na to, że chyba trzeba dokończyć aktywowanie tamtego konta. Nie wiem tylko co z tą osobą obsługującą konto, czy to musi być ktoś oficjalnie "umocowany" w fundacji.

Niestety, nie znam się na allegro, ale może po prostu należy zastosować do nich ogólną zasadę - "w nawiązaniu do maila z dnia... przesłanego przez... w sprawie konta X", to chociaż będą wiedzieli, że to kontunuacja, a nie konkurencja.

Są jakieś aktualne wieści z pola boju? Nie chcę zawracać Jopop głowy smsami, a może przydałby jej się jakiś transport, czy coś.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

[poprzednia][następna]