Info dla casica, Maria_D i ich fanek - to taki żarcik, nie bierzcie poważnie.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agn pisze:casica pisze:A propos edit. Tak sobie pomyślałam, że w domu powieszonego nie wypada mówić o sznurku. Tak więc zwracając się do Ciebie nie chciałam używać określenia "schizofreniczny". No ale jak się okazało, zbytek to był delikatności
Użyłabym mojego ulubionego komentarza, zwykle zarezerwowanego na takie przypadki, czyli: 'yyy???'
Ale tym razem pozwolę sobie na inny: 'a w domu wszyscy trzeźwi?'
Agn pisze:casica pisze:Agn pisze:No. Właśnie.
I tylko do odczytania się to wszystko sprowadza, bo wiedzy o faktach nie masz żadnej.
Po co w takim razie prowadzić wątek wprowadzający w błąd czytelnika?
Cokolwiek to paranoiczne
Paranoiczne jest Twoje odczytanie tego, co w wątku publicznym napisano.
Jak widać choćby po odczytaniu pwpw - można to samo odczytać zupełnie inaczej niż Ty.
Edit: w tym kontekście lepiej by było użyć słowa 'schizofreniczne' ale niech tam.
Gutek pisze:(....) ale widzę, że u złotoustej casicy logiczne myślenie... No cóż, może wiek, a może za dużo czasu w kuchennych oparach...
pwpw pisze:casica pisze:Oczywiście, że pwpw odczyta niekonkretną informację zupełnie inaczej. Nihil novi![]()
Casica
Obawiam się, że tylko Ty tak odczytałaś tamtą informacje, inaczej nagonka na Mirkę w sprawie antybiotyku trwałaby 31.03![]()
Nie wiedziałaś, a napisałaś, że kot antybiotyku nie dostał - od takie małe niedopatrzenie Casica![]()
Nihil novi sub sole
Agn pisze:casica pisze:A propos edit. Tak sobie pomyślałam, że w domu powieszonego nie wypada mówić o sznurku. Tak więc zwracając się do Ciebie nie chciałam używać określenia "schizofreniczny". No ale jak się okazało, zbytek to był delikatności
Użyłabym mojego ulubionego komentarza, zwykle zarezerwowanego na takie przypadki, czyli: 'yyy???'
Ale tym razem pozwolę sobie na inny: 'a w domu wszyscy trzeźwi?'
dalia pisze:nie tylko Casica
jeszcze ja odczytałam ta informację inaczej - inaczej niż Ty i inaczej niż Casica
ale jak pisałam wyżej jeśli informacja nie jest podana wprost każdy kto ją odczyta zinterpretuje ją po swojemu
i absolutnie nie należy za to winić czytających tylko tego kto w taki a nie inny sposób informacji udzielił
warto byłoby o tym pamiętać na przyszłość
pwpw pisze:dalia pisze:nie tylko Casica
jeszcze ja odczytałam ta informację inaczej - inaczej niż Ty i inaczej niż Casica
ale jak pisałam wyżej jeśli informacja nie jest podana wprost każdy kto ją odczyta zinterpretuje ją po swojemu
i absolutnie nie należy za to winić czytających tylko tego kto w taki a nie inny sposób informacji udzielił
warto byłoby o tym pamiętać na przyszłość
Dalia
Nie żartujNie mogła zapytać, zanim rzuciła oskarżenie ?
Podkreślenie moje , bo jednak uważam, że nie atakowany na ślepo, powinien się bronić, tylko osoba oskarżająca powinna najpierw sprawdzić o co oskarża i czy ma o co![]()
Naprawdę trzeba to wyjaśniaćOdczytać mogła jak chciała, ale nie dało to jej prawa do takich oskarżeń.
Szkoda wątku na takie tłumaczeniaMógł być o kotach i dla osób chcących im pomóc
![]()
A może: Non, si male nunc, et olim sic erit
dalia pisze:natomiast mirka_t mogla napisać wprost, ale tego nie zrobiła
casica pisze:A ja pozwolę sobie zacytować jedno z Twoich inteligentniejszych pytań:
Yyyy?
dalia pisze:Agn Ty na pewno tez jesteś dumna z tak błyskotliwego i na wysokim poziomie komentarza
dalia pisze:Agn nie uwierzę ze nie masz pojęcia o tym, że informacja podana w sposób niejasny albo nie wprost może być odebrana przez każdego kto ją przeczyta inaczej.
nie rozumiem więc po co piszesz takie posty jak ten powyżej, i co one mają udowodnić poza tym, że jesteś stronnicza
pwpw pisze:(....)Nic prostszego - mogłaś spytać. Ja tak bym zrobiła.
(...)
Właśnie dlatego, że wiele osób jest tu bardziej zainteresowanych kłótnią, niż wyjaśnieniem czegokolwiek, ten watek tak wygląda i nic nie zapowiada jakiejkolwiek zmiany na korzyść
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości