FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 13:46 Re: Łódź 812+200 = 1012 - tysiąc przeleciał - podziękowania

pisiokot pisze:Z całym przekonaniem podpisuję się pod tymi słowami:
Femka pisze:a ja dziękuję annskr i wszystkim współpracującym z FFA/Łódź osobom za to, że mimo zalewającego mnie ostatnio dziadostwa ciągle mogę z całym przekonaniem powiedzieć, że istnieją fundacje kryształowe, w których zamiast etatów, walki o kasę itp jest modelowa walka o każdego narodzonego kota i o to, żeby żaden nienarodzony nie narodził się nigdy.

i pod tymi ...
piotr568 pisze:... życzę jeszcze wielu tysięcy sterylek i wielu tysięcy na koncie fundacji. No i wytrwałości w tej wspaniałej robocie Obyśmy doczekali czasów kiedy kot będzie "dobrem luksusowym" i w chętnych domkach będzie się przebierać jak w ulęgałkach
.

Ja również :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto maja 24, 2011 14:47 Re: Łódź 812+200 = 1012 - tysiąc przeleciał - podziękowania

same wariatki ;) ... cały wolny czas... komfort swojego życia i swoje życie podporządkowywyjecie sierściuchom z ulicy ...brak słów podziwu i szacunku dla waszego oddania :) w głowie się nie mieści skąd wy jeszcze te kociuchy powyciągacie, bo doba "polowania" dla was to mało :) szok jak czytam wasze historie... ja póki co jedynie kibicuję, parę sztuk anonimowo ale niestatystycznie dokładam przez UMŁ ale nadejdzie taki moment że i ja się dołączę do tych polowań tylko sytuacja życiowa musi mi na to pozwolić i się zmienić... pozdrawiam i ściskam was wszystkie ... same wariatki:) pozytywne
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro maja 25, 2011 15:57 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

Przeczytałam z mocnym zażenowaniem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: . Dziękujemy - ale chyba zbyt wiele miłych słów :oops: :oops:

Osesek - znaleziony na Al.Włókniarzy, drugi rozszarpany... Zabrała do pani z Teofilowa, wraz z córeczką szukały dla maluszka ratunku, trafiły do Montes, która pchnęła temat dalej, a na szybko zaleciła maleństwo ogrzewać i nakarmić choćby ludzkim mlekiem w proszku. Na szczęście właśnie wróciła z sanatorium Abrakadabr@, i postanowiła spróbować, wieczorem kocię trafiło do niej z puszką mixolu - prezentem od pani z Teofilowa.
Już jest wygrzane, najedzone, siusia chętnie i obficie, kupki nie było - pewnie dlatego, ze nie było z czego wyprodukować.
Kciuki na pewno bardzo potrzebne - maluszek ma dopiero szanse, czy uda się ją wykorzystać?

Światowid - zabraliśmy stamtąd całą piątkę kociąt, w lecznicy jest jeszcze kocurek po amputacji oczka, wkrótce wróci. Dziś dzwoniły panie z pytaniem, kiedy kocięta wrócą, bo kotka chodzi i płacze, im pękają serca, i tak smutno bez kociąt... Spytałam o zeszłoroczne, te, które widziałam w październiku, było 7, zostały 3 (jedno panie wyadoptowały), w tym ten jednooczek w lecznicy. Czy nie żal było trójki, która gdzieś zniknęła, pewnie chorowały na kk? Jednooczka, któremu kk zjadał oko? Tej czarnej ze zgruchotana łapką?

Ech....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro maja 25, 2011 16:05 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

jeszcze zapomniałam dodać:
:king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king:
ponieważ annskr tak lubi :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw maja 26, 2011 1:20 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

dołączam - z okazji tego tysiączka :ok:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw maja 26, 2011 7:54 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

to taka tysiącznica :D
ANNSKR JEST WIELKA I MA BARDZO POJEMNY MÓZG, WSZYSCY DO NIEJ WALĄ Z KAŻDYM PROBLEMEM A ONA TO OGARNIA, PRZETWARZA I ZNAJDUJE ROZWIĄZANIE, NORMALNIE PEŁEN PODZIW
:1luvu:
ja na samej retkini nie daje rady, a jak rozdzwaniaja sie telefony ze skumulowanymi problemami to mam ochote wymordowac karmicielki
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Czw maja 26, 2011 8:17 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

Zapraszam na ziemię :D

Osesek je, je, je, i pięknie siusia - wg Abrakadabr@ będzie wielki. Wczoraj wymasowała z niego 28 (!!!) mysich bobków, musiał mieć biedaczek ciężkie zatwardzenie... W nocy kupki nie było..

Telefon ze sklepu za skarbonką - staruszka sunia z ropomaciczem, leczona, pani już nie ma pieniędzy, pomóżcie. Dzięki CC sunia dziś będzie wystrylizowana, zapłacimy za zabieg wsplónie z opiekunką.

Wczoraj pojechałam po samochód do warsztatu, za płotem kręciła się coś za gruba czarna kotka - podeszlam, nie uciekła, zwabiłam na puszkę, zapakowałam do kontenera. Do resztek puszki przylecialy trzy kociaki - jednego pogłaskałm delikatnie, wygiął grzebicik, spojrzal na mnie, i prysnął. Kotka już w lecznicy, kociaki mają panowie dziś łapać - dzięki, CC :1luvu: .

Wieczorem podjechalam z Dobra Panią na Pomorską, na chwilkę, zrobić rozeznanie, męczyła mnie o to od dawna. Pokazaly się koty, chyba 5, mocno zainteresowane nami. No to rozstawiłyśmy klatki. Zabrałyśmy 4, bo sprzętu zabrakł (2 łapki i 2 kontenery). Dobra Pani w międzyczasie wypatrzyła dwa kolejne miejsca do łapania :?

Karmicielka ze Srebrzyńskiej złapała dwa koty na szczęście na sterylki talonowe. Wydawało siię jej, że koty są trzy, jest wiecej, ile - nie wiadomo. Ma łapać, bardzo konkretna pani :ok:

Przed chwilą telefon z Zachodniej od zaprzyjaźnionego gospodarza domu - kotka i male, więcej nie wiem, Dziś tam nie podjadę, nie dam rady.

Statystyka - jak się koty płciowo ujawnią :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw maja 26, 2011 9:44 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

I zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=128139&p=7511194#p7511194

Wielkie dzięki, Montes :1luvu:

kalewala

Post » Czw maja 26, 2011 10:11 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

ło matko :strach: i znowu mnóstwo roboty!!!
Ania Ty w ogóle jeszcze mieszkasz u siebie w domu???? :wink:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw maja 26, 2011 12:27 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

magdaradek pisze:Ania Ty w ogóle jeszcze mieszkasz u siebie w domu???? :wink:
Z rzadka :cry:

kalewala

Post » Czw maja 26, 2011 12:51 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

Myślę, że to może się komuś przydać
http://www.groupon.pl/oferty/lodz/podzl ... odz/409721
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw maja 26, 2011 14:44 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

Osesek ma biegunkę i gazy, kupsko żółte, rzadkie i śmierdzące, siuski tez śmierdzące. ...
Na pewno dostanie espumisan, i do lecznicy zadzwonię ..

kalewala

Post » Czw maja 26, 2011 14:46 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

o bidulek.. kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw maja 26, 2011 20:16 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

Ale mam zaległości...Ech te egzaminy...
Bardzo proszę dopisać do licznika:
sterylkę mojej tymczaski Siwuchy
sterylkę mojej tymczaski Kapuchy
sterylkę Mamy Tepsi
sterylkę czarnej ciężarnej z Dworca Fabrycznego
kastrację burego Smierdziela też z Dworca Fabrycznego.

Zacznijmy i skończmy drugiego tysiaka jak najszybciej.
Czego Kotom i sobie życzę :D

A - jak się zbiorę, będzie opowieść o "łydkach". Kurzęczych :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt maja 27, 2011 7:54 Re: Łódź 812+200 = 1012 - osesek. I dziwne pytania.

Uzupełnię, na pewno - i dzięki za te sterylki :1luvu: :king:
I ciechocińskie dopiszę.

Kociaków i tak dostatek - wczoraj panowie warsztatowcy z poświęceniem - pokazywali pogryzione ręce, jakoś nic nie widzialam :wink: - zlapali trójkę kociaków, dołożyli czekoladę :ryk:. Przyjęła je nieoceniona i jak zwykle niezawodna CC.

Bordo dziś prawie całą noc czekala na nielapalną od kilku lat kotkę - tę, która rozwaliła kiedyś klatkę łapkę i uciekła. Próbowała ją zlapać na kociaka - bezskutecznie. Dzisiejsza noc przed nią - kciuki bardo potrzebne..

A ja jutro rankiem lecę w te dwa miejsca, z których sygnalizowano kociaki - Pomorska i Zachodnia. I nie wiem, co z nimi zrobię - miejsca i pomysłów brak kompletnie. A zostawić, tzn za kilka miesięcy łapać podrostki na sterylki, albo znów odrodzi się stadko kotów, potem trucie, awantury, łapanki i da capo al fine :roll:

I mamy bardzo poważny problem - staruszka sunia Misia, znaleziona jakeś dwa miesiące temu, musi zostać zabrana z dt, w ktróym obecnie jest. Miala tam być kilka tygodni, kilka kryzysów udało się zażegnać, a tej chwili sprawa stoi na ostrzu noża z przyczyn niezależnych od dt. Sunia ma z 10 lat, waży nie więcej niż 10kg, jest w dobrej kondycji, lubi koty, lub siedzieć na kolankach, spać w łóżku, chodzić na spacerki - ale musi chodzić tylko na smyczy bo jest głucha, podrepcze gdzieś i nie wróci na wołanie. Prawie nie szczeka, nie psoci, bardzo miła i spokojna. Młodzi ludzie przyprowadzili ją do lecznicy i chcieli uśpić, lekarz odmówił, więc porzucili psinkę na ruchliwej ulicy...
Oto ona - na zdjęciach wydaje się większa, niż jest w rzeczywistości

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kalewala

[poprzednia][następna]