TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2011 22:41 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

KotkaWodna pisze:

chrr, chrr, chrrr.... 8)
niedobra Martula zrobiła czym prędzej printskrinika, ze szczególną dbałością o to, żeby było widać datę i godzinę wykonania, a zatem datę i godzinę, w której to info wisiało na stronie KM ;P

Czy może datę i godzinę ustawioną w lokalnym systemie w momencie wykonywania zrzutu? Można ustawic dowolną.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie kwi 03, 2011 22:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

słuszna uwaga. jest to godzina i data, jaką podawał w tej konkretnej chwili mój lapek.
KotkaWodna

Post » Nie kwi 03, 2011 22:53 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Sorry, że się wcinam, ale śledzę wątek od dawna i zdecydowanie nie pochwalam sposobu rozwiązywania kocich problemów przez KM. Ale jeśli już ktoś cytuje lub opisuje czyjeś poczynania, to róbmy to rzetelnie. Wpis na stronie KM brzmi:

"Moja znajomość z Izą Milińską rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy w ramach prezentu imieninowego dostałam kotkę Milkę, która jak się okazało później była z "wkładką". Tak więc po pewnym czasie miałam trzy maluchy biegające po domu.
Dyzio, jeden z kociaków, został z nami, a rodzeństwu znaleźliśmy super opiekunów z pomocą Izy." i niestety nie wynika z niego, że ta kotka była zabrana z KM :(

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pon kwi 04, 2011 7:01 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

osspdg pisze:Sorry, że się wcinam, ale śledzę wątek od dawna i zdecydowanie nie pochwalam sposobu rozwiązywania kocich problemów przez KM. Ale jeśli już ktoś cytuje lub opisuje czyjeś poczynania, to róbmy to rzetelnie. Wpis na stronie KM brzmi:

"Moja znajomość z Izą Milińską rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy w ramach prezentu imieninowego dostałam kotkę Milkę, która jak się okazało później była z "wkładką". Tak więc po pewnym czasie miałam trzy maluchy biegające po domu.
Dyzio, jeden z kociaków, został z nami, a rodzeństwu znaleźliśmy super opiekunów z pomocą Izy." i niestety nie wynika z niego, że ta kotka była zabrana z KM :(

Istotnie - wynika, że dystrybucja maluchów była przy pomocy KM.

PcimOlki

Post » Pon kwi 04, 2011 7:08 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Chciałam zwrócić uwagę na to samo. Być może Femka ma coś więcej, bo usilnie linkowała gmaila zanim podała link do strony KM, niemniej ze wskazanego wpisu nie wynika, że zaciążona kotka była od KM. Powiem więcej, w kontekście fundacji (pomijam w tej chwili to co wiem o KM) moje skojarzenia poszłyby w taką stronę, że kotkę z "wkładką" podarował ktoś, a pani zwróciła się o pomoc / radę do KM i tak rozpoczęła się znajomość :?
Ale to tylko skojarzenia, bo tam nie jest napisane wprost od kogo była kotka ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon kwi 04, 2011 8:48 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Dziewczyny, która ma konto na FB to proszę tam pisać a która nie ma to załozyć - to naprawdę proste. Im więcej nas tam pisze tym lepiej. A tutaj nie piszmy żadnych istotnych informacji bo dwór królowej czuwa :mrgreen:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon kwi 04, 2011 9:23 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ewan pisze:Dziewczyny, która ma konto na FB to proszę tam pisać a która nie ma to załozyć - to naprawdę proste. Im więcej nas tam pisze tym lepiej. A tutaj nie piszmy żadnych istotnych informacji bo dwór królowej czuwa :mrgreen:

Jaka różnica gdzie jest napisane?

PcimOlki

Post » Pon kwi 04, 2011 22:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Dość zasadnicza.
Na FB czujemy się nieco osamotnione, wypowiada się tam mała grupka osób. Piszę "mała", bo ten wątek czytany jest przez bardzo wiele osób kibicujących niegdyś Tice, a teraz obserwujących dalsze wydarzenia. Byłoby miło czuć i wiedzieć, że ma się wsparcie i pokazać na FB, że jest nas trochę.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto kwi 05, 2011 6:24 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ewan pisze:....A tutaj nie piszmy żadnych istotnych informacji bo dwór królowej czuwa :mrgreen:

Femka - wyjaśniasz dlaczego "tam piszmy", nie wyjaśniasz dlaczego "tutaj nie piszmy"? Głównie tego nie rozumiem, bo czuję się odcinany od informacji.
Konta na FB nie mam i mieć obecnie nie zamierzam - uwierz, że nie za przyczyną trudnosci technicznych.

EDIT: Drobna deredykalizacja. :)
Ostatnio edytowano Wto kwi 05, 2011 7:09 przez PcimOlki, łącznie edytowano 1 raz

PcimOlki

Post » Wto kwi 05, 2011 7:00 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Postaram się wpisywać przynajmniej raz dziennie :) Dziś już :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Wto kwi 05, 2011 10:41 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

PcimOlki pisze:
ewan pisze:....A tutaj nie piszmy żadnych istotnych informacji bo dwór królowej czuwa :mrgreen:

Femka - wyjaśniasz dlaczego "tam piszmy", nie wyjaśniasz dlaczego "tutaj nie piszmy"? Głównie tego nie rozumiem, bo czuję się odcinany od informacji.
Konta na FB nie mam i mieć obecnie nie zamierzam - uwierz, że nie za przyczyną trudnosci technicznych.

Chodzi mi o to aby nie podawać tutaj żadnych ważnych informacji bo "licho nie śpi" na FB też nic ważnego nie piszemy tylko na priv. A poza tym chodziło mi o to, aby więcej osób z miau przeniosło się na FB, to tam wchodzą ludzie z całej Polski a tutaj jest nas jednak wąska grupa
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto kwi 05, 2011 10:48 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

PcimOlki pisze:

ok, sorki, że tak Cię potraktowałam. Wieczorem zdam Ci relację z FB, ok? Może faktycznie powinniśmy tu relacjonować dla osób spoza FB, do niedawna sama nie umiałam tam niczego pisać. Ale cóż, człowiek szybko zapomina o własnych niedoróbkach :oops: :wink:
Obrazek

Femka

Post » Wto kwi 05, 2011 10:49 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ewan pisze:
PcimOlki pisze:

Chodzi mi o to aby nie podawać tutaj żadnych ważnych informacji bo "licho nie śpi" na FB też nic ważnego nie piszemy tylko na priv. A poza tym chodziło mi o to, aby więcej osób z miau przeniosło się na FB, to tam wchodzą ludzie z całej Polski a tutaj jest nas jednak wąska grupa

o, właśnie o to mi chodziło, tylko nie wyszło z pisaniem :twisted:
Obrazek

Femka

Post » Wto kwi 05, 2011 10:59 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

Femka - jak pisał PcimOlki to nie kwestia "nieumienia" ;) raczej "umienia" właśnie a co za tym idzie zdawania sobie sprawy z tego co takie konto na FB "może". Z jednej strony fajne jest, z drugiej, wierz mi nie bardzo. Ja nie mam np. konta internetowego, mój chłop też choć oboje jesteśmy z "branży" IT - i właśnie dlatego nie mamy :mrgreen: i bronimy się przed tym rękami i nogami ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto kwi 05, 2011 11:02 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ. TIKO wybacz.

ok, ja wiem, że wiele osób nie ma konta, bo nie chce. Ja pisałam o sobie, że dla mnie było potężnym wysiłkiem intelektualnym naumienie się jako tako poruszać się w tym portalu. I jestem z siebie dumna :mrgreen:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]