Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 10, 2010 10:27 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

na razie poległam ze zmniejszaniem zdjęć :mrgreen:

dla zainteresowanych tu jest album Amelki http://picasaweb.google.com/gkamari/Amelka?feat=directlink

A wracając do konfrontacji - już po wszystkim :D Amelka została przyjęta do wspólnej zabawy :ryk:
Bardzo pomocny był pomponik, ulubiona zabawka moich futrzaków. Zwykły pomponik z pasmanterii, łatwo się go bierze w pyszczek i chodu :mrgreen:
Później wstawię nowe zdjęcia :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro lis 10, 2010 10:39 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

strasznie się cieszę, że dogadała się z rezydentami!!!! :piwa:

zdjęcia obejrzałam - najcudowniej Amelka wygląda rozciągnięta jak kotnametry na tej kremowej narzucie... :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lis 10, 2010 16:20 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Jak widzę nie tylko Amelka dopieszczona, ale i jej wielbiciele, tyle pięknych zdjęć. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Śro lis 10, 2010 20:48 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Cóż za wspaniałe cieszące oczy fotki :1luvu: prześliczna Amelka :1luvu:
i taki wspaniały domek jej się trafił... :1luvu:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Czw lis 11, 2010 10:16 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Obrazek

Amelka jest strasznie szybka i trudno jej zrobić zdjęcie przy zabawie :D
Dzisiaj już w pełnej komitywie ze stadem :ryk:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw lis 11, 2010 10:56 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

joluka pisze:zdjęcia obejrzałam - najcudowniej Amelka wygląda rozciągnięta jak kotnametry na tej kremowej narzucie... :1luvu:

Zdjęcia Amelki są wspaniałe!
Równie piękna i dowcipna relacja o nowym etapie jej życia :1luvu:

Cudownie czytać takie wiadomości i oglądać tak szczęśliwego naszego Skarba :kotek:

Dziękuję i pozdrawiam :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Czw lis 11, 2010 11:20 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Od początku po cichutku kibicuję maleńkiej. Tak się cieszę z cudownego końca :1luvu:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw lis 11, 2010 20:31 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Witajcie

Amelia się zaadaptowała w nowym domu, stała się częścią stada i wraca do zdrowia. Jeszcze czeka ją tylko amputacja ogonka - z tego co obserwuję ułatwi jej to życie, bo bezwładny przeszkadza jej w bieganiu i skokach.

Teraz z innej beczki. Nie da się nie pamiętać, co ją spotkało. Nie zamierzam sprawy zostawić bez echa, im więcej będziemy mówić o maltretowaniu zwierząt, tym większa szansa, że ktoś się tym przejmie.
Na razie zamieściłam historię Amelki na swoim blogu, sporo osób go czyta i mam nadzieję, że zrobi im się tak samo niedobrze, jak i mnie po lekturze wątku. Będę też rozmawiać z babką z działu o zwierzętach w regionalnej telewizji. Już raz pokazała reportaż o jednym z moich kotów, którego w centrum miasta ktoś postrzelił z wiatrówki.
Nie wolno nie mówić o krzywdach wyrządzanych słabym i bezbronnym istotom i nie ma znaczenia, czy chodzi o zwierzę czy dziecko.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw lis 11, 2010 20:36 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Święte słowa, Kamari. Tym, którzy mówią "phi, to tylko zwierzę" odpowiadam, że zaczyna się od kota, a kończy na staruszkach.
Podczytuję wątek od początku, w końcu mieszkam po sąsiedzku z Joluką. Cieszę się, że mała będzie zdrowa. Powodzenia, kochane.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lis 11, 2010 21:28 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

kamari pisze:Witajcie

Amelia się zaadaptowała w nowym domu, stała się częścią stada i wraca do zdrowia. Jeszcze czeka ją tylko amputacja ogonka - z tego co obserwuję ułatwi jej to życie, bo bezwładny przeszkadza jej w bieganiu i skokach.

Teraz z innej beczki. Nie da się nie pamiętać, co ją spotkało. Nie zamierzam sprawy zostawić bez echa, im więcej będziemy mówić o maltretowaniu zwierząt, tym większa szansa, że ktoś się tym przejmie.
Na razie zamieściłam historię Amelki na swoim blogu, sporo osób go czyta i mam nadzieję, że zrobi im się tak samo niedobrze, jak i mnie po lekturze wątku. Będę też rozmawiać z babką z działu o zwierzętach w regionalnej telewizji. Już raz pokazała reportaż o jednym z moich kotów, którego w centrum miasta ktoś postrzelił z wiatrówki.
Nie wolno nie mówić o krzywdach wyrządzanych słabym i bezbronnym istotom i nie ma znaczenia, czy chodzi o zwierzę czy dziecko.

Masz absolutną rację, Mario :!:

Nie wolno nam pozostawać obojętnymi na krzywdę bezbronnych istot.
Nasze milczenie staje się dla oprawców przyzwoleniem, a na to nie wolno nam się godzić.

Liczę, ze nagłaśnianie takich historii i społeczne potępienie dla ich sprawców, zmieni coś wreszcie w polskim prawie.
Marzę też, aby sformułowanie 'znikoma szkodliwość społeczna czynu' :evil: przestało być w końcu używane w kontekście
maltretowania czy zabijania zwierząt...

Mario, pozdrawiam najserdeczniej :1luvu:

Wymiziaj całą swoją kocią rodzinkę :1luvu: :kotek: :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Czw lis 11, 2010 21:48 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Mario, a mogłabyś wrzucić link do Twojego blogu? Chętnie poczytam i pewnie nie tylko ja.
Całusy dla Amelki
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lis 11, 2010 21:52 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Bianka 4 pisze:Mario, a mogłabyś wrzucić link do Twojego blogu? Chętnie poczytam i pewnie nie tylko ja.
Całusy dla Amelki

Dołączam się do prośby :)
do całusków, głasków i utuleń dla Amelki również :)

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Czw lis 11, 2010 22:52 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

LSVC pisze:
Bianka 4 pisze:Mario, a mogłabyś wrzucić link do Twojego blogu? Chętnie poczytam i pewnie nie tylko ja.
Całusy dla Amelki

Dołączam się do prośby :)
do całusków, głasków i utuleń dla Amelki również :)

caluski glaski i mizianko przytulanki ode mnie rowniez :)

jak ja sie ciesze, ze ma sie kicia tak dobrze :) :1luvu:

kotnametry :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: swietne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lis 12, 2010 9:24 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

kibicuję maleńkiej :1luvu: :1luvu:
i jej Dużej :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt lis 12, 2010 11:33 Re: Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Moje życie, praca i koty są ściśle zintegrowane :mrgreen: więc żeby nie robić tu spamu czy innej kryptoreklamy wyślę link do bloga na pw.

Nasza współpraca z Amelką jest już usystematyzowana, dwa razy dziennie przelecieć się z mopem, raz dziennie pozbierać bobki, raz dziennie kąpiel ze świetlikiem i parę razy dziennie podnoszenie przewróconych mebli :D
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]