SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 30, 2010 11:27 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:mnie coś po wczorajszej akcji deszczu zbiera, jakieś przeziebienie :evil:
wszystkie koty wylądowały w małej kociarni, ale i tak tam niedawno były a pomieszczenie było wczoraj zdezynfekowane. Tylko przydałaby by się jakieś budki na zewnątrz - małe psie budy - dwie? moze ktos ma do pożyczenia?

a zdechlaczek mały pregusek Brus (od Bruce Willis - bo twardziel i się nie poddaje) jest ze mną w pracy i spi na elektrycznej ciepłej podusi grzecznie. cos tam skubie z jedzenia i dalej podsypia. Straszna bida - kolanka ma łyse i otarte do krwi, dwa strupy na nich :(

ha ha to i ty się dorobiła ś jak Majencja podopiecznego w pracy.
Witaj kocia mamuśko :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sie 30, 2010 11:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:I dobre wieści :D dziś w schronisku rozpoczął się remont pierwszej budy-kociarni :) w przyszłości niedalekiej będzie tam kwarantanna, i w tej samej budzie z osobnym wejściem tam gdzie teraz wszystkie rupiecie są przechowywane będzie miejce dla maluszków, albo mini szpitalik.

Ewa a jest to jakoś konsultowane z nami - uwzględnią nasze sugestie.
I czy znaczy to że podali jakiś termin coby Paweł się szykował z boksami?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sie 30, 2010 11:35 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:Tylko przydałaby by się jakieś budki na zewnątrz - małe psie budy - dwie? moze ktos ma do pożyczenia?
a zdechlaczek mały pregusek Brus (od Bruce Willis - bo twardziel i się nie poddaje) jest ze mną w pracy i spi na elektrycznej ciepłej podusi grzecznie. cos tam skubie z jedzenia i dalej podsypia. Straszna bida - kolanka ma łyse i otarte do krwi, dwa strupy na nich :(

Normalnie z budą mnie olsniło u mnie na tarasie stoi full wypas buda dla kota, przyjechała do mnie 4 lata z Filipem, drewniana pomalowana z zewnatrz farbą olejną, ocieplana styropianem i wyłozona w srodku dywanową wykładziną :mrgreen: moje koty czasami z niej korzystają, będzie pasowała postaram się dziś lub jutro podrzucić ją do schroniska.
A za Brusa kciukas :ok: matko jak go wczoraj wyciągnęłam z klatki to dosłownie trząsł się jak galareta :( nózki jak patyczki calusieńkie mokre :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 30, 2010 12:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Co z resztą rodzeństwa moich rozdartków??
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon sie 30, 2010 13:14 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Tereniu dzięki za podwózkę, a parasol odbiorę przy następnym spotkaniu :ok:

Nakarmiione maluchy, dostały leki na biegunkę.
Wszystkie koty zostały przeniesione na małą kociarnię, dorosłe i Speedy luzem, reszta w klatkach, jeden maluch z 2 ( nie wiem czy nowy, taki czarno biały) ma poważną ranę na karku.
Czarny kot, który wcześniej zwiał z klatki, siedzi w kontenerku i ma tam na razie siedzieć.
Niestety ta klatka metalowa ma za duże otwory i one wyłażą gorą.
Stan kotów się nie zmienił, oprócz tego z raną i czarnego, wszystko po staremu.

Był sajgon bo 2 pracowników wylewało beton an dużej kociarni ( na zapleczu też) i trzeba było wszystko stamtąd przenieść ( łącznie z meblami)
Została sama Ola, więc ja i Iwona zabrałyśmy się do roboty.
Wszystkie szmatki, kołdry, wór z karmą, meble ( oprócz jednej półki), kuwety, kontenerki, trociny, drapak i koszyki, zostały przeniesione- jednym słowem wszystkie graty są teraz w magazynie.
Część jest na kociarni małej, w tym jedna kuweta luzem, żeby dorosłe i Speedy mogły korzystać, zostawiliśmy im też puszki i takie rzeczy najpotrzebniejsze jak leki, oraz kilka koszyków do spania.

Na razie nie robiłam ewidencji, bo przecież było tyle do zrobienia, że zapomniałam.

Ściany w kociarni, nie nadają się do pomalowania farbą olejną, tam najlepiej kafelki, albo plastikowe panele ta ściana się sypie.

Ewa tam na razie nie ma jak się obrócić, mają koszyki do spania więc myślę, że na razie im starczy, możemy poczekać do końca remontu?

Dziś pogoda znowu piękna i zabawy w deszczu był ciąg dalszy, ale nie było tak źle, szybko się uwinęliśmy, mam nadzieję, że niedługo będzie można znowu przenosić klamoty :)
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Pon sie 30, 2010 13:26 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:Tereniu dzięki za podwózkę, a parasol odbiorę przy następnym spotkaniu :ok:

Nakarmiione maluchy, dostały leki na biegunkę.
Wszystkie koty zostały przeniesione na małą kociarnię, dorosłe i Speedy luzem, reszta w klatkach, jeden maluch z 2 ( nie wiem czy nowy, taki czarno biały) ma poważną ranę na karku.
Czarny kot, który wcześniej zwiał z klatki, siedzi w kontenerku i ma tam na razie siedzieć.
Niestety ta klatka metalowa ma za duże otwory i one wyłażą gorą.
Stan kotów się nie zmienił, oprócz tego z raną i czarnego, wszystko po staremu.

Był sajgon bo 2 pracowników wylewało beton an dużej kociarni ( na zapleczu też) i trzeba było wszystko stamtąd przenieść ( łącznie z meblami)
Została sama Ola, więc ja i Iwona zabrałyśmy się do roboty.
Wszystkie szmatki, kołdry, wór z karmą, meble ( oprócz jednej półki), kuwety, kontenerki, trociny, drapak i koszyki, zostały przeniesione- jednym słowem wszystkie graty są teraz w magazynie.
Część jest na kociarni małej, w tym jedna kuweta luzem, żeby dorosłe i Speedy mogły korzystać, zostawiliśmy im też puszki i takie rzeczy najpotrzebniejsze jak leki, oraz kilka koszyków do spania.

Na razie nie robiłam ewidencji, bo przecież było tyle do zrobienia, że zapomniałam.

Ściany w kociarni, nie nadają się do pomalowania farbą olejną, tam najlepiej kafelki, albo plastikowe panele ta ściana się sypie.

Ewa tam na razie nie ma jak się obrócić, mają koszyki do spania więc myślę, że na razie im starczy, możemy poczekać do końca remontu?

Dziś pogoda znowu piękna i zabawy w deszczu był ciąg dalszy, ale nie było tak źle, szybko się uwinęliśmy, mam nadzieję, że niedługo będzie można znowu przenosić klamoty :)

Dziewczyny, używajcie tego OLEJKU Z DZIURAWCA , który Wam dałam, to na prawdę super lek , szczególnie na rany. Jesli chcecie wkleje jego właściwości, bo wiem, ze nie wszyscy znaja.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sie 30, 2010 13:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

czy tą ranę na głowie trzeba szyć? Tam w lekach jest ALIVIN czyli balsam Szostakowskiego, mozna mu głowe posmarować - Tereniu jakbyś jutro była z tym domkiem, mozesz go obrobić tym balsamem?
Kto w tym tygodniu dałby radę podjechac do schronu ? Musze zapytać Alienor, Dorotka mówiła o środzie ja w czwartek - moze piątek i weekend ktoś ? ja odpadam bo Heniuś przyjeżdza :1luvu:
szczególnie teraz jak tam tak ciasno trzeba patrzec co się dzieje z tym biedakami :(
Ostatnio edytowano Pon sie 30, 2010 13:38 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon sie 30, 2010 13:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

..

Filomen

Post » Pon sie 30, 2010 13:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

On miał straszną opuchliznę, nie wiem czy nie wdało się zakażenie, a weta dzisiaj niestety nie było.
A ten olejek z dziurawca to w takiej butelce jak syrop w kartonowym opakowaniu?
Ewa przecież ja jestem w piątek- a co?

On nie ma rany na głowie a na karku, ta rana bardziej szarpana, malutka, ale jest opuchlizna, nie do szycia.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Pon sie 30, 2010 13:41 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ewa jutro po pracy postram się podjechać, potem nie dam rady wyjeżdżam na delegację, zobaczę ranę tego biedaka, to jeśli dobrze kojarzę to taki czarno-biały kotek już taki większy ok 3-4 miesięcy, kupię też mleczka dla maluszków bo one to tej wody chyba nie piją za bardzo.
Kurcze oby ten remont poszedł maxymalnie sprawnie :ok:
Iwetko a ten olej to chyba jest u Marty? jak coś to podjadę po niego.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 30, 2010 13:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Tereniu wszystkie leki są w koszyku na półce na małej kociarni po lewej zaraz, tam są wpakowane wszystkie najpilniejsze rzeczy, jakby Ci się suche skończyło, albo materiały, to one sa na zapleczu tam na magazynie za kociarnią. :roll:
A ten malec z rozwalonym karkiem jest w klatce numer 2, czy on był wczoraj i czy był w takim stanie?

Rybka_39

Post » Pon sie 30, 2010 14:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:Ewa jutro po pracy postram się podjechać, potem nie dam rady wyjeżdżam na delegację, zobaczę ranę tego biedaka, to jeśli dobrze kojarzę to taki czarno-biały kotek już taki większy ok 3-4 miesięcy, kupię też mleczka dla maluszków bo one to tej wody chyba nie piją za bardzo.
Kurcze oby ten remont poszedł maxymalnie sprawnie :ok:
Iwetko a ten olej to chyba jest u Marty? jak coś to podjadę po niego.

Zostawiłam u Marty ale moze jest w Kociej Chatce? Nie wiem, ale na prawde warto zacząć go uzywać, niejednego kota z potwornymi ranami postawił na nogi
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sie 30, 2010 15:27 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia jak twoje kociaki???
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 30, 2010 15:41 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

wczoraj nie widziałam żadnej rany, ale też był sajgon bo było pełno roboty z przenoszeniem klat, moze nam umknęło? Taka butelka jak po syropie i pisze Alivin - tłuste cholerstwo - ale świetnie goi.

mam nadzieję, ze Pawełek działa - może w przysżłym tygodniu już bedzie podłoga i ściany pomalowane

Filomen

Post » Pon sie 30, 2010 16:03 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ściany chcecie malować farbą olejną?
Tzn w tej małej kociarni?
Bo tam tynk odpada i to chyba nie zda egzaminu.
Ale ja się nie wtrącam, tak tylko mówię :oops:
W zapleczu dużej kociarni sa panele plastikowe, jak myślicie czy mają zostać?
W zasadzie chyba nie sa takie złe?

Rybka_39

[poprzednia][następna]