^JoKot^ cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 20:02 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Małe sprostowanie, Mój mąż zawożąc kociaki do lecznicy zostawił ich książeczki u weta więc lecznica posiada dowody szczepionek.
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Od: Sob lut 21, 2009 18:40

Post » Śro cze 16, 2010 21:53 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

danka05 pisze:
*anika* pisze:Czy ktoś coś wie KIEDY dokładnie były one (i czy na pewno były?) zaszczepione na grzyba? Pytam, bo po miesiącu podobno trzeba powtórzyć, tylko nie wiem kiedy ten miesiąc wypada.

Napewno były szczepione na grzyba. Pozakładałam im książeczki zdrowia i są wpisy. Szczepienia nie trzeba powtarzać bo dostały już drugą dawkę. Jak odzyskam swoje rzeczy to zawiozę je do lecznicy, narazie nie mam pojęcia w którym miejscu ich szukać więc proszę o cierpliwość. Może za dwa dni odzyskam kuchnię to troszkę odgruzuję resztki mebli i będę miała możliwość przeglądania dokumentów.

danka05 pisze:Małe sprostowanie, Mój mąż zawożąc kociaki do lecznicy zostawił ich książeczki u weta więc lecznica posiada dowody szczepionek.

Dzięki :1luvu:

Odbiorę w takim razie jutro książeczki obu kociaków (Białej i Mućki, która tymczasowo przyjęła imię Sonia, nadane jej przez moją mamę ;) ).

Tylko się chciałam upewnić: czy te drugie szczepienie to dostały jeszcze PRZY TOBIE, czy już w lecznicy? (bo jeśli w lecznicy w ciągu ostatniego tygodnia, to moje się oczywiście nie załapały.) Ale tak czy siak się jutro dowiem :)

A propos samych książeczek ;) - odbierając kociaki nic nikt nie wiedział, że jakieś książeczki przyjechały razem z nimi, ale może już się znalazły 8)

EDIT: w lecznicy będę jednak dopiero w piątek bo zapomniałam, że jutro się nie wyrobię (mam lekarza na Bródnie).
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw cze 17, 2010 10:47 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Rozmawiałam wczoraj z lecznicą. Biało-ruda koteczka jeszcze kilka dni na kroplówkach będzie, tylko doświadczony dom mógłby ją w tej chwili przejąć. :(

Kto może przewieźć biało-rudego kocurka do MałgosiB na Pragę? Prosimy bardzo o transport!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw cze 17, 2010 11:56 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Na pierwszej stronie wątku jest uaktualnione rozliczenie: wpłaty na konto Fundacji od grudnia 2009 do końca maja 2010 oraz wpłaty na konto "operacyjne" JoKota do 15 czerwca 2010.
Jeszcze raz ogromne podziękowania dla wszystkich pomagających nam pomagać. :1luvu:
Obrazek Obrazek

^JoKot^

Od: Sob gru 19, 2009 16:36

Post » Czw cze 17, 2010 22:26 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

piotr568 pisze:Zapraszam na bazarek dla Jokota :ok:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=112771

PODRZUCĘ DO GÓRY BAZAREK DLA JOKOTA :ok: FUNDUSZE PILNIE POTRZEBNE :!:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Pt cze 18, 2010 8:33 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Agneska pisze:Kto może przewieźć biało-rudego kocurka do MałgosiB na Pragę? Prosimy bardzo o transport!

pilna sprawa, na dzisiaj koniecznie :(
Obrazek

Agneska

Post » Pt cze 18, 2010 8:51 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Mam już biało rudego, przywiozła Kaprys, siedzi za łóżkiem.
Trzymajcie mocne kciuki za Kaprys, bardzo jej to potrzebne.

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pt cze 18, 2010 15:24 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Mówiłam i pisałam, że nie mogę mieć więcej tymczasów. :evil: Dwa FIVy plus trzy dorosłe mało chodliwe to wystarczy, nie? :evil:

Z wizyty u pani doktor (ludzkiej tym razem), przywiozłam sobie maleńkiego króweczka. Chyba chłopak i na moje oko z 5-tygodniowy. Jego czarne rodzeństwo uciekło wgłąb wraku na parkingu i dopiero jak dojechałam do domu to pan parkingowy zadzwonił, że kocio jest z powrotem w samochodzie na widoku. Jutro tam pojadę jeszcze raz, oby mamunia nie przeniosła do innego wraku. Mamunia przyszła jakiś czas temu na parking, powiedziała, że teraz to ona tutaj zamieszka, a panowie parkingowi dają jeść królewnie. Królewna człowieka nie lubi, syczy, ale jeść i mieszkać lubi. Trzeba będzie krolewnę złapać i pozbawić możliwości produkowania kolejnych maluszków.

I kolejny kociak, którego mam jutro odebrać od znajomej mojej znajomej znajomej :roll: . Jakieś 3 miesiące ma, tydzień temu pojawił się na schodach w czasie ulewy, jest czyściuteńki i grzeczny. Ale pan domu powiedział, że kot ma natychmiast zniknąć z jego domu i już. :evil:

No i co mam z tym towarzystwem zrobić. Łebków przecież nie poukręcam, bo już za duże. Na razie jedno maleństwo siedzi w wielgaśnym transporterze w sypialni z jedynaczką Ziutką. Takiego małego może zniesie, może będę miała nieobsikane miejsce do spania... Zaraz pójdę sprawdzić czy mleko i chrupki przyswaja samodzielnie...
Obrazek

Agneska

Post » Pt cze 18, 2010 15:50 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

fajnie masz Aga, tak jak moją chałupę widziała. Nasikane, niektóre nieadopcyjne, inne typowe jedynaki....... ale co robić. Kochasz, jak mokro kładziesz podwójny koc, moze nieprzemięknie, i przytulasz przytulaska, a jeszcze czasami pogadam przed snem z naokienną Disią i jest super, zwłaszcza jak któreś przylezie i pomruczy :kotek:

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pt cze 18, 2010 16:13 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Mały krówek nie chce pić z miseczki. :? Może jest młodszy niż myślałam? :roll:
Mam mlecznego convalescenca, czy mam próbować strzykawką? 8O
Obrazek

Agneska

Post » Pt cze 18, 2010 19:33 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

malgosiab pisze:Mam już biało rudego, przywiozła Kaprys, siedzi za łóżkiem.
Trzymajcie mocne kciuki za Kaprys, bardzo jej to potrzebne.

są mimo,ze sie pogubiłam już w wątku :ok: :ok: :ok:

Agneska relację znam telefoniczną. A teraz sobie poczytałam. To jutro białe spodnie odpadaja co nie :mrgreen: :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 18, 2010 19:47 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Agnes128 pisze:

Ten też można podrzucać ;)
Aleba pisze:Bazarek popełniłam: viewtopic.php?f=20&t=112699
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt cze 18, 2010 21:04 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Aska, spodnie biale mozesz zalozyc, fajnie slady zostaja. ;-) Poza tym ma padac wszystko, lacznie z gradem, to tez bedzie jak znalazl. :-)

Male krowiaste nie chce samo jesc, strzykawka jest grana. W przerwach male poplakuje a przytulone - usypia.
Obrazek

Agneska

Post » Pt cze 18, 2010 21:54 Re: JoKot cz. 2 - PILNIE! DT dla kociąt oraz DT/DS dla rudzielca

Aleba pisze:
Agnes128 pisze:

Ten też można podrzucać ;)
Aleba pisze:Bazarek popełniłam: viewtopic.php?f=20&t=112699

No to podrzucimy przed snem :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

[poprzednia][następna]