PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 12, 2010 21:07 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Zrobione!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon kwi 12, 2010 21:30 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:Zrobione!

Dzięki, może pomoże ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon kwi 12, 2010 21:38 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Przeczytałam, że ciało Pierwszej Damy rozpoznano po obrączce z wygrawerowanym napisem...

Spojrzałam na pełną ciepła, uśmiechniętą twarz - tą fotografią zilustrowano ostatni wywiad opublikowany przez "Wprost"... i ostatnie zdanie wywiadu: "Ja w każdym razie zawsze byłam sobą."

Pamiętam wywiady, w których broniła doliny Rospudy... odważnie wypowiadała się o in vitro...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon kwi 12, 2010 21:40 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ja niestety poznaję ich dopiero teraz. Jako LUDZI.
Ale słów nienawiści nie mogę zapomnieć. I ciągłych przepychanek, kto ważniejszy. Szkoda, że to przesłoniło osobowość Lecha Kaczyńskiego. :(
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon kwi 12, 2010 21:42 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:Ja niestety poznaję ich dopiero teraz. Jako LUDZI.
Ale słów nienawiści nie mogę zapomnieć. I ciągłych przepychanek, kto ważniejszy. Szkoda, że to przesłoniło osobowość Lecha Kaczyńskiego. :(

Dlatego wcześniej napisałam, że On absolutnie nie był moim prezydentem. Ona natomiast - wzbudzała we mnie dużo sympatii.

vega013

Post » Pon kwi 12, 2010 21:47 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

A ja byłam do niej uprzedzona. Ot tak, bo tak. Dziś widzę, że bezzasadnie. Teraz mi wstyd. :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon kwi 12, 2010 21:48 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Ja generalnie polityki strzegłam się jak ognia na zasadzie "nie dotykać tego bagna, nie interesować się, bo wszyscy politycy to k*** i złodzieje..." :oops: Kompletnie nie postrzegałam ich jako ludzi i chyba nawet nie chciałam tak na nich spojrzeć :( A to było głupie, bo przede wszystkim byli ludźmi. Wstyd.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon kwi 12, 2010 22:01 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

AniHili pisze:Kompletnie nie postrzegałam ich jako ludzi i chyba nawet nie chciałam tak na nich spojrzeć :( A to było głupie, bo przede wszystkim byli ludźmi. Wstyd.

Nie, nie wstyd. Nie wszyscy przecież dali się poznać jako ludzie...

vega013

Post » Pon kwi 12, 2010 22:12 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Gosiewski i Wasserman... :roll:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon kwi 12, 2010 22:16 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

vega36 pisze:
AniHili pisze:Kompletnie nie postrzegałam ich jako ludzi i chyba nawet nie chciałam tak na nich spojrzeć :( A to było głupie, bo przede wszystkim byli ludźmi. Wstyd.

Nie, nie wstyd. Nie wszyscy przecież dali się poznać jako ludzie...

Cóż, mi wystarczyło, że nie byli z mojej opcji politycznej. I nic więcej nie chciałam wiedzieć, po prostu od razu ustawiłam się na "NIE" i ładnie :roll: zaszufladkowałam, nie przyznając prawa do najmniejszego błędu i jednocześnie czyhając na potknięcia.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Wto kwi 13, 2010 0:40 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Obrazek Miłych snów Wam życzę :lol:

Kliknij miniaturkę

vega013

Post » Wto kwi 13, 2010 6:11 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

villemo5 pisze:Ja niestety poznaję ich dopiero teraz. Jako LUDZI.

Niestety, tak było :(
Dobrze, że chociaż teraz to się zaczęło zmieniać.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto kwi 13, 2010 6:34 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Siostry, nie popadajmy ze skrajności w skrajność, nawet w obliczu tragedii ...
To, co się stało jest straszne; szkoda każdego z tych prawie 100 ludzi, ale tragiczna śmierć nie przekreśla czynów dokonanych za życia a niekiedy popełnionych - mało świetlanych. Może nie godzi się obrzucać błotem zmarłych, ale też nie ma sensu Ich gloryfikować tylko dlatego, że zginęli.
Nie możemy sobie robić wyrzutów, że tak a nie inaczej oceniałyśmy postępowanie niektórych polityków, skoro nie zawsze było ono właściwe. Dobrze by było, żeby żal i współczucie nie zaćmiły zdrowego osądu sytuacji - w nadchodzącej kampanii wyborczej na pewno znajdą się hieny, które będą to chciały wykorzystać, niestety.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto kwi 13, 2010 6:41 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

alix76 pisze:Siostry, nie popadajmy ze skrajności w skrajność, nawet w obliczu tragedii ...
To, co się stało jest straszne; szkoda każdego z tych prawie 100 ludzi, ale tragiczna śmierć nie przekreśla czynów dokonanych za życia a niekiedy popełnionych - mało świetlanych. Może nie godzi się obrzucać błotem zmarłych, ale też nie ma sensu Ich gloryfikować tylko dlatego, że zginęli.
Nie możemy sobie robić wyrzutów, że tak a nie inaczej oceniałyśmy postępowanie niektórych polityków, skoro nie zawsze było ono właściwe. Dobrze by było, żeby żal i współczucie nie zaćmiły zdrowego osądu sytuacji - w nadchodzącej kampanii wyborczej na pewno znajdą się hieny, które będą to chciały wykorzystać, niestety.

Eee, z mojej strony to tylko taka refleksja na zasadzie "mniej uprzedzeń, więcej rozsądku" ;-) Gloryfikować nikogo nie zamierzam, bez obaw.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Wto kwi 13, 2010 6:43 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

W nawiązaniu do mniejszych uprzedzeń - ciekawy tekst o Prezydencie:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... aczor.html

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]