POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 09, 2010 19:53 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Gibutkowa pisze:
sylwia1982 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=I1qHVVbYG8Y

Kocham ten filmik! :1luvu: mój ulubiony z serii - szczególnie że identyczna scenkę miałam z moją Sibel - włącznie z nakazem reanimacji zamemłanej muchy :D

ja za każdym razem jak oglądam te filmiki z serii Simon Cat to ryczę ze śmiechu :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw wrz 09, 2010 20:43 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

W Tychach mieszka 72-u letnia Pani, która wraz z mężem opiekuje się 37-mioma kotami i 6-ścioma psami.
Osoby te są niezaradne życiowo i nieumiejętnie opiekują się grupą zwierząt.
Niestety obcy ludzie chętnie im podrzucają niechciane zwierzęta, a oni bezwarunkowo je przyjmują.

viewtopic.php?f=1&t=101510
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw wrz 09, 2010 20:49 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

sylwia1982 pisze:W Tychach mieszka 72-u letnia Pani, która wraz z mężem opiekuje się 37-mioma kotami i 6-ścioma psami.
Niestety obcy ludzie chętnie im podrzucają niechciane zwierzęta, a oni bezwarunkowo je przyjmują.

viewtopic.php?f=1&t=101510

Chyba już widziałam wcześniej ten wątek. Czy tam nie było jakieś rozwiązanie już? Muszę doczytać :oops:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 10, 2010 9:01 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

:crying: O Boze drogi, masakra. Tyle biedy, tyle potrzeby... Trudno mi jest lzy powstrzymac.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt wrz 10, 2010 16:47 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

moimi kandydatami do pomocy we wrześniu są koty i psy z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=101510

W Tychach mieszka 72-u letnia Pani, która wraz z mężem opiekuje się 37-mioma kotami i 6-ścioma psami.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt wrz 10, 2010 23:40 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

sylwia1982 pisze:moimi kandydatami do pomocy we wrześniu są koty i psy z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=101510

Musze tam doczytać. Kurcze wydawało mi się że tam sytuacja opanowana. Jutro doczytam co tam się dzieje :roll:
Sylwia a czy kty są stamtąd zabierane?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 11, 2010 11:06 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Gibutkowa pisze:
sylwia1982 pisze:moimi kandydatami do pomocy we wrześniu są koty i psy z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=101510

Musze tam doczytać. Kurcze wydawało mi się że tam sytuacja opanowana. Jutro doczytam co tam się dzieje :roll:
Sylwia a czy kty są stamtąd zabierane?

sytuacja kotów i psów u tej 72-letniej Pani, na dzień dzisiejszy jest beznadziejna, właśnie doczytałam do końca wątek, z tego co do tej pory jest napisane na tym wątku, wynika, ze ta pani nie wpuszcza nikogo po tym jak zaginęły jej 4 koty (stało się to jak ta pani kolekcjonerka kotów znalazła się w szpitalu a jej mąż być może przez przypadek wypuścił te cztery koty), jak ta pani wróciła że szpitala oskarżyła osoby pomagające jej w kastrowaniu, szczepieniu i leczeniu kotów i psów o kradzież tych 4 kotów, ta kobieta nie rozumie, że robi więcej krzywdy niż dobrego tym kotom, o zabraniu któregokolwiek zwierzaka od niej nie ma mowy
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 11, 2010 11:15 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

sylwia1982 pisze:
sytuacja kotów i psów u tej 72-letniej Pani, na dzień dzisiejszy jest beznadziejna, właśnie doczytałam do końca wątek, z tego co do tej pory jest napisane na tym wątku, wynika, ze ta pani nie wpuszcza nikogo po tym jak zaginęły jej 4 koty (stało się to jak ta pani kolekcjonerka kotów znalazła się w szpitalu a jej mąż być może przez przypadek wypuścił te cztery koty), jak ta pani wróciła że szpitala oskarżyła osoby pomagające jej w kastrowaniu, szczepieniu i leczeniu kotów i psów o kradzież tych 4 kotów, ta kobieta nie rozumie, że robi więcej krzywdy niż dobrego tym kotom, o zabraniu któregokolwiek zwierzaka od niej nie ma mowy

Sorki że tak wypytuję ale sprawa jest dość skomplikowana. Do kogo trafiłby pieniążki? Czy jest sens wspierać nielegalne i bezmyślnie prowadzone "przytulisko" gdzie nie kastruje się kotów? Czy tym tylko nie napędzimy "koniunktury"? :roll: Gdyby te koty trafiły do jakiegoś schroniska, profesjonalnego przytuliska to jak najbardziej. Tu powinien zadziałać TOZ i to jak najszybciej, przeprowadzić interwencję, tak nie może być że ona "nie wyda" a koty się będą mnożyły, bo to tak jak sama napisałaś większa krzywda dla kotów. Tym bardziej że to ludzie niezaradni życiowo... Podsyłając im kasę tylko utwierdzamy ich w tym co robią - fakt kotom trzeba pomóc bo to one cierpią ale chyba na początek w trochę inny sposób. Ja uważam że tam musi być najpierw przeprowadzona interwencja, a kasę możemy np. zadeklarować dla osób które przejmą koty (schroniska, TOZ, DT). Ale niech się wypowiedzą dziewczyny z TOZu też, one się lepiej na tych sprawach znają.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 11, 2010 11:54 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Gibutkowa pisze:
sylwia1982 pisze:

Sorki że tak wypytuję ale sprawa jest dość skomplikowana. Do kogo trafiłby pieniążki? Czy jest sens wspierać nielegalne i bezmyślnie prowadzone "przytulisko" gdzie nie kastruje się kotów? Czy tym tylko nie napędzimy "koniunktury"? :roll: Gdyby te koty trafiły do jakiegoś schroniska, profesjonalnego przytuliska to jak najbardziej. Tu powinien zadziałać TOZ i to jak najszybciej, przeprowadzić interwencję, tak nie może być że ona "nie wyda" a koty się będą mnożyły, bo to tak jak sama napisałaś większa krzywda dla kotów. Tym bardziej że to ludzie niezaradni życiowo... Podsyłając im kasę tylko utwierdzamy ich w tym co robią - fakt kotom trzeba pomóc bo to one cierpią ale chyba na początek w trochę inny sposób. Ja uważam że tam musi być najpierw przeprowadzona interwencja, a kasę możemy np. zadeklarować dla osób które przejmą koty (schroniska, TOZ, DT). Ale niech się wypowiedzą dziewczyny z TOZu też, one się lepiej na tych sprawach znają.

ja oczywiście nie jestem za tym by wspierać nielegalne i bezmyślnie prowadzone "przytulisko", osoby które jeździły z karmą do tych kotów, jednocześnie prowadziły rozmowy z tą 72-letnią panią by oddała koty do adopcji, ale nic nie przemawiało do tej pani, w chwili obecnej moim zdaniem chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zorganizować interwencję ale gdzie umieścić tyle zwierząt od razu? znowu z drugiej strony tej sprawy nie można tak zostawić bo te zwierzęta tam cierpią :cry: :cry:, aż strach pomyśleć co będzie z tymi zwierzakami jak ta kobieta umrze
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 11, 2010 14:00 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

sylwia1982 pisze:ja oczywiście nie jestem za tym by wspierać nielegalne i bezmyślnie prowadzone "przytulisko", osoby które jeździły z karmą do tych kotów, jednocześnie prowadziły rozmowy z tą 72-letnią panią by oddała koty do adopcji, ale nic nie przemawiało do tej pani, w chwili obecnej moim zdaniem chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zorganizować interwencję ale gdzie umieścić tyle zwierząt od razu? znowu z drugiej strony tej sprawy nie można tak zostawić bo te zwierzęta tam cierpią :cry: :cry:, aż strach pomyśleć co będzie z tymi zwierzakami jak ta kobieta umrze

strach pomyśleć, bo jeśli tej sprawy się wcześniej nie rozwiąże to będzie kompletna du..a - nie wyobrażam sobie zaopiekowania takiego stada w przeciągu kilku dni. Tym bardziej powinien tam być TOZ nawet z opieką społeczną i policją, bo trzeba pomóc nie tylko zwierzakom ale i tym ludziom - ewidentnie tam jest coś "nie halo". Nie wiem czemu do tej pory kobieciną nie zajęła się opieka.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 11, 2010 15:34 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Ze tak glupio powiem, jak by tej pani nie bylo, to jej maz jest rozumniejszy? By oddal koty, zeby im pomoc?

SecretFire

Post » Sob wrz 11, 2010 16:09 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

przeszkodą w udzieleniu pomocy i adopcji tych kotów i psów (tam jest jeszcze 6 psów) jest ta ich "opiekunka", mąż tej kobiety jest podobno bardziej reformowalny, podejrzewam, że bez interwencji TOZ-u i policji te zwierzęta będą dalej cierpieć
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 11, 2010 16:46 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Tak. A ze cierpia, to widac niestety, chociaz ktos z Was ich tam odwiedza.

SecretFire

Post » Sob wrz 11, 2010 16:58 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

na dzień dzisiejszy to chyba nikt do tych kotów nie zagląda z pomocą, bo ta kobieta ich "opiekunka", nikogo nie wpuszcza, proszę przeczytać wątek do końca viewtopic.php?f=1&t=101510
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob wrz 11, 2010 17:42 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

No fakt, powinnam. Ale dopiero doszlam do strony 4 i nie wiem, czy w ogule mi sie uda do konca doczytac.

SecretFire

[poprzednia][następna]