Czy nadejdzie lepsze jutro? Maluszki mają DT Misia wypuszcz.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 31, 2010 20:15 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

O matko jedyna!
Ania, musi byc interwencja. Szkoda tych kotów.
A rozmawiałaś nimi o oddaniu tych kotów?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro mar 31, 2010 20:24 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Myślę że bez interwencji będzie ciężko, trzeba tym kotom pomóc, przynajmniej wysterylizować, jeśli nie TOZ to może fundacja? W Łodzi są teraz darmowe sterylki, jak coś mogę pomóc transportowo.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 31, 2010 20:37 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

sterylki i transport to najmniejszy problem.

problemem jest to, że kobieta nie chce wydać kotek na sterylizację.

Z interwencją sprawa skomplikowana, może i by poskutkowało, ale kobieta stara, schorowana, mogłoby się jej zaszkodzić.

Ania będzie rozmawiać z synem, który wydaje się ciut mądrzejszy.

Jak to nie poskutkuje, wtedy trzeba będzie poszukać innego sposobu.
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Śro mar 31, 2010 21:26 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

no ja przepraszam najmocniej, ale nie za bardzo by mnie obchodzilo ze Pani ma 70 lat i inne poglady. Wiem, jak jest na wsiach ale jesli nie zaczniemy tego zmieniac my- z 'nowszego' pokolenia, to tak bedzie juz ZAWSZE i juz. Nie powinnismy na takie rzeczy pozwalac i nie jest dla mnie argumentem,ze Pani moze nie wytrzymac nalotu TOZ skoro wytrzymuje masowe mordy bez mrugniecia okiem!

ladysuzi

Od: Sob mar 06, 2010 19:34

Post » Śro mar 31, 2010 21:36 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Zgodzę się poniekąd z Tobą...
Dla mnie to jest obca "baba" i też bym nie miała żadnych sentymentów :twisted:

Jednak Ani sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana...

Dlatego też nie będzie ładnie, jak się będę na ten temat wypowiadać.
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Śro mar 31, 2010 21:56 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

ja bym takich ludzi nie żałowała...
Aniu proponowałam że pojadę z tobą...mam mocniejsze nerwy i szerszą buzię :D najpierw grzecznie a jak się nie da to z gardłem. Jak się zdenerwuje i wyląduje w szpitalu...będzie łatwiej. Kurcze może by ich czymś przekupić, dać coś w zamian, no nie wiem. Musi być jakiś sposób na takich ludzi. Może worek karmy w zamian za zgodę na sterylki? Pojedźmy tam razem, może z obcym będą inaczej gadać? a jak nie to pod płotem będę warowała i czyhała na koty :twisted:

szlak mnie trafia jak tacy ludzie chodzą po świecie. :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Od: Pt cze 26, 2009 23:10

Post » Śro mar 31, 2010 22:01 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Aniu, a moze rzeczywiscie łapke próbować zastawiać i koty ta wyłapywać?
One są śliczne, myślę, ze szybko domki by się znalazły.

Kciuki ogromne :ok: :ok:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw kwi 01, 2010 9:59 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

:?: :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 01, 2010 12:32 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Rozumiem ze rozmowy o sterylizacji juz byly i ludzie sobie doskonale zdaja sprawe na czym to polega...? Ja zauwazylam ze czasem latwiej ludzi przekonac mowiac o sterylizacji jako o "podwiazaniu" lub "wyczyszczeniu" lub "zabezpieczeniu" samiczki a nie jak o kastracji, wycieciu macicy i jajnikow, ktory to termin, mimo ze prawidlowy kojarzy sie bardzo zle.

Jesli nic sie nie da zrobic i przekonac (zadne darmowe zabiegi, pomoc w przechowaniu tak ze kotka wraca np po 2 tyg juz wyleczona) to moze chociaz zastrzyki antykoncepcyjne? (Tak, wiem ze sa szkodliwe, na podawanie tabletek nie licze, zreszta tez sa szkodliwe) Lub w ostatecznosci staly monitoring i w razie kolejnych miotow albo szukanie domow kolejnym kociakom (eh... troche bez sensu biorac pod uwage wielka bezdomnosc) albo odbieranie slepych miotow do uspienia, zeby oszczedzic im jakiejs tragicznej smierci i zapewnic humanitarne odejscie. Kazde rozwiazanie to wybieranie miedzy innym odcieniem zla. Wiadomo ze sterylizacja bylaby najlepsza, tak dla kotow jak dla wlascicieli, o czym oni chyba nie wiedza.

Interwencja SdZ w mundurze - mogloby podzialac, ale najlepiej byloby zeby inspektor ktory pojedzie byl przyjazny, nie na zasadzie ataku tylko milej rozmowy (szczegolnie jesli ma to zaszkodzic komus o slabym zdrowiu, badzmy ludzmi, zycia kotow bronicie a ludzkiego zdrowia nie szanujecie), uswiadomienia obowiazkow, powiedzenia o mozliwosci pomocy finansowej i organizacyjnej, zapowiedzenie kolejnej wizyty. Tak po przyjazni, ale w mundurze. Bo wiadomo jak to jest z mundurami 8)

Zaznaczam, ze przeczytalam kilka ostatnich stron, nie calosc watku, wiec jesli walnelam jakies faux pas lub kogos powielilam to przepraszam.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Czw kwi 01, 2010 12:41 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Ostatni dzień na podpisanie petycji w sprawie przetargu na sterylki we Wrocławiu. Prosimy o podpisy:
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5089

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw kwi 01, 2010 14:06 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Doczytałam 2 ostatnie strony i :strach:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw kwi 01, 2010 14:24 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Bardzo ładnie Lena napisałaś, bo ja też uważam, że życie ludzkie jest sprawą nadrzędną, czy nam się ktoś podoba czy nie i co o nim myślimy.
Tak jak już było napisane, że kobieta ma 73 lata i prawie co miesiąc chodzi do szpitala. Ja nie chcę jej życia mieć na sumieniu.

Co do brania maluszków to zdecydowałam się na to po raz pierwszy. Nie mogę już wysłuchiwać, co się z nimi dzieje, jak już przyjdą na świat.
Nie wezmę ja, to zostaną jako kolejne do rozmnażania.

Na razie jest malutki postęp, bo zdecydowała dać do sterylizacji tą biało-rudą kotkę, matkę tych maluszków.
Przebąkiwała też coś o sterylce tej długowłosej tri kolorki, bo była zła, że ona rodzi po 3 razy w roku.

Wykradzenie chyba nie ma sensu, bo weźmie inne, lub ktoś podrzuci, jak czarnuszka i tą co jest tylko w stodole, bo się boi z niej wyjść.

Wykraść ostatecznie można, ale dopiero jak kotki porodzą i zabiorę maluszki, coby sobie żadnego nie zostawiła po stracie jakiegoś kota.

Po Świętach, tak jak to napisałam, będę rozmawiała z jej synem i czy on będzie mógł nam pomóc w zrobieniu tam''porządku''.

Dopiero w sytuacji, gdy nasze starania spełzną na niczym, to można by podstępem wysłać tam odpowiednich ludzi.
Ale to bym widziała, że inspektorzy to niby sprawdzają w wytypowanych miejscach na wsiach przez lekarza który szczepi psy.

Tak jak napisała Lena
Interwencja SdZ w mundurze - mogloby podzialac, ale najlepiej byloby zeby inspektor ktory pojedzie byl przyjazny, nie na zasadzie ataku tylko milej rozmowy (szczegolnie jesli ma to zaszkodzic komus o slabym zdrowiu, badzmy ludzmi, zycia kotow bronicie a ludzkiego zdrowia nie szanujecie), uswiadomienia obowiazkow, powiedzenia o mozliwosci pomocy finansowej i organizacyjnej, zapowiedzenie kolejnej wizyty. Tak po przyjazni, ale w mundurze. Bo wiadomo jak to jest z mundurami 8)

Brzmi bardzo logicznie i sensownie.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 01, 2010 15:18 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

Aniu, trzymam mocne kciuki za interwencję :ok: Oby była skuteczna a zarazem nikomu nie zaszkodziła :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw kwi 01, 2010 15:50 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

I daj znać co i jak :ok: Może jakaś pomoc byłaby potrzebna, to napisz. Zawsze się coś zorganizuje jak będzie trzeba :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw kwi 01, 2010 18:37 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro? Kasia i Rudzia szukają DS

kasia86 pisze: Po Świętach, tak jak to napisałam, będę rozmawiała z jej synem i czy on będzie mógł nam pomóc w zrobieniu tam''porządku''.

Aniu, może w rozmowie z tym panem użyj delikatnie argumentu, że jak mamy zabraknie to on będzie miał te koty na głowie. Rozmnażające się itp. Więc chyba lepiej dla niego, żeby sprawy kocie uporządkować. Chyba, że pan z tych, co po śmierci mamy odda koty do schroniska albo i wywali - to tu już faktycznie trudno o argumenty :roll:. Ale może coś do niego dotrze.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]