K-ów, Miko ze złamanym kręgosłupem - upiorny dług :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 13:00 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

solangelica pisze:
Agata&Alex pisze:Drodzy Krakowianie,

Witam Was serdecznie,

mamy wielki problem :( :( :( :(

najprawdopodobniej kociaki u Kingi W. z tego wątku

viewtopic.php?f=1&t=102887&start=690

załapały PP :( :( :( :(

Poszukujemy krwi ozdrowieńca z okolic Krakowa.

błagamy o pomoc :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Jednak pp... o rany biedna kinga :(
Mam nadzieje ze Pierrocik tez da rady on jest taki slabiutki :(

już go nie ma :( i kolejnego kociaka też :(
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw lis 12, 2009 13:04 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

solangelica pisze:
lutra pisze:Angela, czy ok. 19 mogę wziąć Triszkę?

Elou
mysle ze tak ale zanim podjedziesz do nas po Triszke to zadzwon bo zeby ktos byl w domu
oboje dzis mamy rajd po miescie
:/

Triszka kaszle, krzusi sie przy jedzeniu, pokichuje, tak jakby ja zatykalo.
Ma trudnosci z jedzeniem, ale ma apetyt - malo je przez co schudla :/
ale ma chec do zycia bo lazi za mna i syczy na koty i psa.

podejrzewam ze ja zawialo jak zwiala pod wanne po przenosinach do wspolnego pokoju... siedziala tam dosc dlugo a bylo oziebienie :(
kurrr...... czuje sie winna :(

ale jak Lutra nadrabia drogi po to aby wyręczyć Was w zabraniu kota do weta to już może niech ktoś będzie w domu o tej porze, o której chce jechać

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 12, 2009 13:15 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Dzisiaj nie było nikogo rano na Kocimskiej. W pokoju Kredek nawet ziarenka suchego nie było. Czarne zawodziły pod drzwiami. Wpadłam na 5 minut pod budkę. Przepraszam, że zostawiłam trochę bałaganu, ale zdążyłam posprzątać tylko klatkę Ivanki i dac kotom jesć i pić. Więcej nie dałam rady. Kredki przestraszone, 2 czarnuchy terroryzuja towarzystwo. Wezmę jutro aparat rano i porobię nowym rezydentom zdjęcia. Na allegro z nimi.

W pokoju Kredek duchota i ciepło. Można zrobić jeszcze jedną ramę z siatką i otworzyć drughie okno? Tam sie nie da żyć.

Ivanka spragniona człowieka. Uciekła mi, dobrze że wpadł Wiślackikot :-) i pomógł złapać. Dziękuję
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw lis 12, 2009 13:33 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Akima pisze:Dzisiaj nie było nikogo rano na Kocimskiej. W pokoju Kredek nawet ziarenka suchego nie było. Czarne zawodziły pod drzwiami. Wpadłam na 5 minut pod budkę. Przepraszam, że zostawiłam trochę bałaganu, ale zdążyłam posprzątać tylko klatkę Ivanki i dac kotom jesć i pić. Więcej nie dałam rady. Kredki przestraszone, 2 czarnuchy terroryzuja towarzystwo. Wezmę jutro aparat rano i porobię nowym rezydentom zdjęcia. Na allegro z nimi.

W pokoju Kredek duchota i ciepło. Można zrobić jeszcze jedną ramę z siatką i otworzyć drughie okno? Tam sie nie da żyć.

Ivanka spragniona człowieka. Uciekła mi, dobrze że wpadł Wiślackikot :-) i pomógł złapać. Dziękuję

o, to czarnuchy pójdą do klatki jak się będą tak zachowywać albo do Kłaja :twisted:

Tweety

Post » Czw lis 12, 2009 13:43 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Akima pisze:Dzisiaj nie było nikogo rano na Kocimskiej.

8O 8O 8O

Akima pisze:Przepraszam, że zostawiłam trochę bałaganu, ale zdążyłam posprzątać tylko klatkę Ivanki i dac kotom jesć i pić. Więcej nie dałam rady.

Nie ma sprawy posprzątam. A Borki to potworki :evil:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lis 12, 2009 13:48 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

miszelina pisze:
Akima pisze:Dzisiaj nie było nikogo rano na Kocimskiej.

8O 8O 8O

Akima pisze:Przepraszam, że zostawiłam trochę bałaganu, ale zdążyłam posprzątać tylko klatkę Ivanki i dac kotom jesć i pić. Więcej nie dałam rady.

Nie ma sprawy posprzątam. A Borki to potworki :evil:

Wyrywały Kredkom kabanosy, ale co się dziwić. Wszystkie miski były puściuchne! Ani ziarenka 8O
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw lis 12, 2009 14:11 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

odrabiam zaległości w pisaniu :wink:

Miszelina, oczywiście mamy polisę OC, w razie gdyby co.

Anna09, foteczki Pumce-grubej dyni zrobiłaś? futerko pewnie tez ma takie wypastowane teraz :wink:

Akima, tak, został tylko Czako-męczydusza, on się nawet musi malować ze mną maczając łapy w pudrze a jak odstawiam go na podłogę to i tak wspina się po nogach, upierdliwość kosmiczna :twisted:

Lutra, wislackikot pojechał z Fionka od Zosi do Arwetu więc zabierze tę wymęczoną bidę do utylizacji, bo tam na miejscu cena kosmiczna. Przy okazji sprawdzi ten dom pod Wieliczką dla Czupy, czy jest tam sens wieźć kota.

Chciałam zapytać przy okazji: kto pożyczał mój parasol z Kocimskiej,? bo nie było go ponad tydzień i nagle wczoraj znalazł się, leżał na wierzchu :roll: Oczywiście można było jak była taka potrzeba tylko może trzeba było powiedzieć, bo szłam już do sklepu kupić następny, na szczęście nie zdążyłam ...

Tweety

Post » Czw lis 12, 2009 14:15 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Bardzo dziękujemy Wszystkim za włączenie się do pomocy Kindze :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lis 12, 2009 14:16 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

kussad pisze:Bardzo dziękujemy Wszystkim za włączenie się do pomocy Kindze :1luvu:

jest już odpowiednia ilość dawców?

Tweety

Post » Czw lis 12, 2009 14:31 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Nie wiem - zaraz przekopiuję to pytanie na wątku Kingi. Nie wiem ilu dawców trzeba i nie wiem co wynika z korespondencji na PW.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw lis 12, 2009 14:35 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

podałam numery telefonów do Kingi, te które dostałam na pw w sumie od dwóch osób. wiem, że Kinia miała dzwonić. Gdy się tylko coś wyjaśni będę informowała.
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw lis 12, 2009 14:37 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Kinga właśnie napisała"
"Dzwoniłam do Krakvetu, podejmą się przygotowania surowicy i podania jej maluchom, także podania dużym Caniserinu (dla wszystkich jeden dawca nie wystarczy), muszę skołować dojazd... To wszystko na cito ma być. Agata!

Nie, dalej szukamy. I to by na dziś do Krakvetu trzeba było."

I kolejny post Kingi:

pliiisss...
Mam dograny Krak vet na dziś, dojadę z maluchami, tylko dawcy... To trzy maluchy więc nie może być to jeden dawca.
Ostatnio edytowano Czw lis 12, 2009 15:01 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw lis 12, 2009 14:57 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Prosimy o dawców :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw lis 12, 2009 15:04 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

bardzo prosimy - dajmy życie :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw lis 12, 2009 15:09 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Wiemy już coś więcej od Kingi:

"Dzwoniłam - dwóch dawców jest gotowych, w odwodzie jest trzeci ale ze wzgl na niego lepiej żeby nie musiał."

Nadal potrzebny dawca "rezerwowy" - czasem mimo pozornego zdrowia kot nie może oddać krwi, bądź po prostu sobie nie pozwoli pobrać.
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]