CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (77) pilnie DT dla 13 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2010 11:51 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Dzwoniłam do weta- uważa, żeby nie panikować i nic nie podawać, jutrio jedziemy tylko na zastrzyk.... można dosłownie osiwieć chcąc zrobić wszystko jak najlepiej....
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Pon sty 25, 2010 15:07 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

wazne, zeby nie przedobrzyc ;)

Ja poprosze w punktach i chronologicznie ostatnie adopcje :twisted: A najlepiej w duzej ilosci :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon sty 25, 2010 15:14 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Mysza radość radością, ale jakoś to u nas wolno idzie :oops: Znowu -3+2+ czyli tak jak by była tylko jedna adopcja :wink:
Jednak dwa kolejne kociaki mają szansę. Rozmawiałam z Adrią i niestety mimo zapewnień, że kociaki nie maja biegunki okazało się, że oprócz kk jeszcze się z nich leje :evil: Ada ma po leki do weta jechać.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon sty 25, 2010 15:19 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Mnie kazda adopcja cieszy i marze po cichu, ze bedzie ich wiecej. Jak najwiecej. A przyjetych kotow mniej. Jak najmniej. A maluszkow mi szkoda :(

Myszka.xww

Post » Pon sty 25, 2010 15:30 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Pani Ala nie powinna w ogóle brać kociaków do domu. Nie ma warunków, żeby samej mieszkać, a co dopiero ze zwierzakami. Jednak kobieta ma bardzo dobre serce i nie umie przejść obojętnie koło kociej biedy. Pomaga jak potrafi i może, jednak sama też pomocy potrzebuje. Ma kilka kotów do adopcji, w tym śliczną mix MK-ę o przepięknym umaszczeniu. Tylko te koty musiały by najpierw trafić na tymczas do nas, żeby zrobić z nimi "porządek". Nie wiemy tak naprawdę w jakim są stanie zdrowia. Od Ali trudno się dowiedzieć :?

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon sty 25, 2010 16:01 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Coz, obawiam sie, ze sama nie wie :(

Myszka.xww

Post » Pon sty 25, 2010 17:46 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Powiadomienia z forum znów mi nie przychodzą i dopiero teraz doczytałam. :?
Zbulwersowana jestem sprawą 1%. JA chciałam pomóc kotom, albo psom, ale tym, które teraz potrzebują pomocy, a nie jakimś hipotetycznym za 3 lata... :evil:

Kciuki za Szansę! :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon sty 25, 2010 21:55 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Jesteśmy po wizycie z Szansą u najlepszego specjalisty od nerek, jakiego znaleźliśmy 8) na terenie Krakowa. Szansunia miała robione USG, bardzo jej się nie podobało golenie brzuszka, ale i tak była łagodna jak zwykle - tylko troszkę pyskowała do dr Kujawskiego o tym, co sądzi na temat oszpecania ślicznych kocich dziewczynek.

Najważniejsze dla mnie jest to, że nie ma mowy o eutanazji. Niestety nerki też nie są w dobrym stanie - przede wszystkim są malutkie. Kicia jest też nieco za szczupła, i to mimo ogromnego poświęcenia jej Pani, która codziennie poświęcała godzinę na karmienie Szansy - najpierw Szansunia jadła sama, później dostawała z ręki, a na koniec jedzonko było rzucane w ramach polowania 8) . Niestety Renal to nie jest coś, co koty lubią najbardziej.

Wet ustalił postępowanie dla koty: plan powtarzanych badań, obstawę lekową (leki kicia prawdopodobnie będzie brała dożywotnio), leczenie antybiotykowe, dietę.

Kicia po powrocie do mieszkania Stachurki była zdecydowanie w lepszym nastroju, niż przed wizytą u weterynarza - widocznie kocie towarzystwo w porównaniu z dr Kujawskim od razu wyglądało na sympatyczniejsze :twisted: , a jak przyszedł mój mąż, to już szalała z radości. Ona zawsze, zawsze zdecydowanie wolała facetów, no i dzisiaj zrobiła kokieteryjną pokazówkę, do mnie i Ani ledwie podchodziła, do Bartka pognała biegiem, wystawiła brzuszek do głaskania i ćwierkała do niego, mrucząc zalotnie.

Bardzo dziękujemy za kciuki - i bardzo prosimy o jeszcze :1luvu: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon sty 25, 2010 22:11 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Popatrz, a Kujawski to facet :twisted:

Myszka.xww

Post » Pon sty 25, 2010 23:39 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Uff... Wielkie kciuki za Szansę!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto sty 26, 2010 9:04 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Myszka.xww pisze:Popatrz, a Kujawski to facet :twisted:

Faceci w kitlach i z golarkami do kocich brzuszków się nie liczą :mrgreen:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto sty 26, 2010 10:03 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Kciuki Szansunia ma u nas też dożywotnio :1luvu:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Wto sty 26, 2010 22:24 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Jutro Hetman jedzie na kastrację, a w czwartek najprawdopodobniej zostanie adoptowany. Jak wszystko dobrze pójdzie to trafi do domku, który adoptował już od nas kotkę. Bardzo się z tego cieszę ponieważ kocurek mimo swoich potężnych rozmiarów jest bardzo wystraszony i ciapowaty. Absolutnie nie nadaje się do życia na kociarni. Buruś się bardzo rozkokosił i ostatnio zaczął obsikiwać nawet odwiedzających. W niedzielę przyozdobił spodnie Chotesi :) a dzisiaj pana zainteresowanego Hetmanem. Na szczęście Pan był bardziej rozbawiony tym faktem niż zły.

A z racji adopcji Hokusa Papugi ze Stroszka proszą o adopcję wirtualną Olgi ( nowej koteczki, którą przyniosłam) Jej zdjęcia zaraz powklejam.
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Wto sty 26, 2010 22:31 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Za adopcje Hetmanka :ok:

i sprawne odjajczenie :ok:

Myszka.xww

Post » Wto sty 26, 2010 22:34 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (79) pomoc w ogłoszeniach potrzebna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

obsikaniec :evil:

Obrazek
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

[poprzednia][następna]