Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 21, 2009 15:57 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

iza71koty pisze:A dzisiaj udało mi się zdobyć trochę ryby dla kociaczkow. Reszte dokupiłam korpusów, bo trzeba ta rybę oszczędzac. Ide porcjować Dziewczyny :)

Rybka pewnie już po porcjowana :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob lis 21, 2009 16:43 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Jasne, że pomogę :)
Zakotwiczę dziś około ósmej i już będę w domu :)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 21, 2009 18:49 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

iza71koty pisze:
Ja-Ba pisze:Witam :D
Iza odpoczęłaś troszkę? mam nadzieję że tak.
Wióra - napisz co z kicią. Po tej no-spie powinno jej być lżej. Dobrze że idziecie dzisiaj do weta. Udały się siuśki zlapać?

Własciwie to niewiele odpoczęłam bo sie trochę wczoraj wystraszyłam. Zadzwonil do mnie jakis człowiek ze Moj Maż miał kolizję. Sama nie mogłam sie ani dodzwonić ani nie odpowiadał wczoraj na moje sms-y.Dziś dopiero złapałam z Nim kontakt.

Iza ,z mężem wszystko w porządku?

Iweta

Post » Sob lis 21, 2009 20:11 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

p.Izo co z mezem?

ja juz po wizycie u weta
Ninia zostala uspiona i cewnikowana
wetka jak zobaczyla krople moczu ktora jej przywiozlam to sie wystraszyla :(
ogolnie mocz jest bardzo gesty i zawiera bialko,jednak na szczescie dla nas nie ma krwi :)
dostala 4 zastrzyki z antybiotykiem i przeciwbolowy a ja zestaw tabletek na caly tydzien.
jesli nie bedzie poprawy w ciagu 3 dni musze nzow z nia jechac i dostanie silniejszy antybiotyk a mocz pojedzie do analizy :(
mam nadzieje ze jej to przejdzie jak najszybciej
narazie siedzi i sie kolysze w prawo i lewo
troche mnie ten jej wyglad poraza(nigdy nie widzialam kota po narkozie)zal mi jej bardzo choc nie bylo innego wyjscia.
wetka tez mowila ze mam kupic czysta witamine C i podawac jej 1/4 tabletki aby zakwasic mocz :roll: :roll: czy ktos z was juz takie cos robil :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob lis 21, 2009 20:52 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Nasze koty, po stracie dwóch z powodu nerek jedzą wyłącznie purinę urinary i - odpukać - wygląda na to, że nerki w porządku, nawet u naszego szesnastolatka. To są suche granule, więc chyba akurat dla Niuni, skoro tak lubi. Oczywiście, jak już się wyleczy.
Izo, co z mężem???

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob lis 21, 2009 21:02 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Megana ja jej daje od jakiegos pol roku sanabele urinary i tez sikala jak fontanna
wetka powiedziala ze niekoniecznie musi to byc choroba spowodowane bo wyniki krwi miala wporzadku i ogolnie jest zdrowym kotem i ze to raczej po prostu przeziebienie :roll:
fakt ostatnio pogoda u nas nie najlepsza a i dom ciezko ogrzac i nie powiem bywa zimno tzn mi jest zimno caly czas bo jestem okropnym zmarzluchem
w przyszlym tygodniu niby wlasicielka ma byc -zobaczymy co z tym fantem zrobi :roll:

(mocz jest bardzo gesty,a to prawdopodobnie jest spowodowane tym ze je tylko suche,nie chce generalizowac i mowic ze to napewno od tego,ale raczej wprowadze zmiany w zywieniu Niuni :roll: )

wiora

Post » Sob lis 21, 2009 23:13 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

No nie wiem, cała nasza piątka całe życie je wyłącznie suche i nic. Dopiero odkąd Funiek stracił zęby, blenduję mu zupki na mokro.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lis 22, 2009 9:03 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

witam sie z rana :wink:

dzis pierwszy dzien podawania tabletek :roll:

wiora

Post » Nie lis 22, 2009 9:38 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

wiora pisze:witam sie z rana :wink:

dzis pierwszy dzien podawania tabletek :roll:

Dzięń dobry wszystkim :D

Nie cierpie podawać tabletek :evil:

Iweta

Post » Nie lis 22, 2009 10:05 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

U mnie podawanie tabletek, obcinanie pazurków, zakrapianie oczu, wszystko to jest jedna wielka katastrofa :roll:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie lis 22, 2009 11:00 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

u mnie tez dlatego wczoraj przy okazji nieprzytomnosci Niuni miala obciete pazury i wyczyszczone uszy :D
niestety z tabletkami musze sobie sama poradzic,a to juz bedzie katorga :roll: (dobrze ze choc te pazury ma ukrocone :lol: )

wiora

Post » Nie lis 22, 2009 12:22 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Witam Serdecznie Dziewczyny.Nie było mnie wczoraj, bo Maż pozno wrócił. Jest cały i dzięki Bogu, kolizja nie była bardzo powazna.Mielismy wieczorem troche spraw do obgadania. Cóz, widzimy się bardzo rzadko. Dzis postaram sie nadrobic zaległosci, wstawie zdjecia i zajmę się mailmi do Naszych opiekunów Wirtualnych w Vivie.Pozdrawiam Was Serdecznie i Pieknie dziekuję za Obecnosć i Opiekę nad Watkiem. :D
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie lis 22, 2009 12:31 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:Zapomniałam Wam wczoraj wstawić Dziewczyny zdjeć WIELKIEGO KOTA.To tez kocurek z moich działek. Znamy sie juz trzy lata. Jest wielki, masywny wielkościa jak Patryk lub Maciuś. :D I chyba mnie lubi :D

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Proszę o imię dla kotka. Iwetko może pokochasz??? :)

Cieszę sie ze Pokochałaś Iwetko.Widziałam Twojego Teodorka. Cudny jest :1luvu: I bardzo, bardzo podobny do Dużego z działek. Niech zatem będzie Teodorek. :D

iza71koty

Post » Nie lis 22, 2009 12:33 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Afatima pisze:Teodorek!! Teodorek!!
Pamiętacie Pszczółkę Maję? Tam był Teodor, taki żuk grubiutki, a Teodorka Iwety uwielbiam, może to imię przyniesie szczęście kocurkowi z działek :)

Zacytowałam sobie Olę, bo choć rzadko sie smieję ostatnio, to jak zobaczyłam ten post, nie mogłam sie powstrzymać :D
Jasne ze pamietamy Teodorka z Pszczółki Maji.Kto by nie pamietał? :D

iza71koty

Post » Nie lis 22, 2009 12:37 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Wiora jak Niunia dzisiaj?

iza71koty

[poprzednia][następna]