Poprawiłam trochę treść ogłoszenia...

Bura Niki, mini kotek szuka ludzi z wieeelkiem serduchem!
Gdybym miała napisać kilka słów o koteczce Niki, to nie starczyłoby mi kartek. Bo Niki to kot wyjątkowy! można o niej pisać i pisać, to bure futerko, "nasączone" dziesiątkami plamek, cętek i pasków, zielone oczy które oczarują swoim spojrzeniem nie jednego człowieka, ceglany nosek i chudziutki ogonek! to wszystko w rozmiarze mini-mini. Czyli cała Niki. Po prostu mini kotek. Ale zatrzymaj się na chwilę, usiądź i posłuchaj, może to właśnie na twoich kolanach Niki będzie spędzała wieczory. Czasami usiądzie na laptopową klawiaturę, domagając się pieszczot i uwagi, albo wgramoli się na biórko, i będzie mruczeć cudowne, kocie piosenki. Może właśnie na twoich...? pomyśl... Niki nie zajmie dużo miejsca w twoim domu, kolana to jej ulubione miejsce do spania, przygotuj się na to, że każdego wieczora, ten bury okruszek wejdzie, rozgości się i zostanie, gruchając, mrucząc, lub wystawiając swój cętkowany brzusio do miziania. To cała Niki! panna Niki... niegdyś dziki, nieufny i płochliwy kot z Łódzkiego schroniska, kompletnie niezauważalny przez innych ludzi. A Niki też chciała mieć swój domek... ręce do głaskania, kolana do siedzenia, pełną miseczkę... ale nikt jej go nie dał... nikt nie chciał dać jej nawet szansy. A szkoda, bo wtedy domek zyskał by super kota, rozdającego buziaki czy strzelającego baranki. Przed Niki stała wizja spędzenia całego życia za murami schroniska. A to nie jest miejsce dla takich kocich dam jak ona! Bo tak jak napisałam. Niki to wyjątkowy kot, kochany, magiczny... nie zasłużyła sobie na taki los, ale któregoś dnia, Niki dostała szansę. Trafiła do domku, co prawda tymczasowego ale... zrozumiała... że człowiek nie jest zły, że głaszcze i przytula a nie tylko łapie i daje zastrzyki. Że nie należy przed nim uciekać. Niki to teraz w 100% oswojony, kanapowiec, smakosz dobrego jedzonka i wielbicielka nowoczesnej technologii, nie pogardzi też miękkimi poduszkami i wygodnym łóżkiem. Jest zaszczepiona, kuwetkowa i odrobaczona, ma ujemne testy, czeka ją sterylka i może jechać do domku, cierpliwego i wyrozumiałego, który nie skrzywdzi i nie porzuci... Nikita to młody kotek, jeśli chcesz jej dać domek... napisz.