Maszeńka - piękna roczna szylkretka - pojechała...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 16:06 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

sliczna z niej kotenka.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie maja 30, 2010 17:14 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Pięęęęęknaaaaa..... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z lewego profilu wygląda praktycznie jak moja Pestka :D
Zaczęłam się rozglądać po mieszkaniu czy mi kici ktoś nie podprowadził :)

Kocie cudo :love: :love: :love: :love: :love:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie maja 30, 2010 18:45 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

oby ktoś ją pokochał prawdziwie......
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie maja 30, 2010 19:28 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Maszko - cudnej urody kiciu - za Twój nowy PRAWDZIWY domek :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon maja 31, 2010 8:18 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Maszeńka jest naprawdę zjawiskową kotką :love: :love: :love:
Madziu, napisałaś piękne ogłoszenie, mam nadzieję, że wkrótce przyniesie Maszy domek - bardzo, bardzo dobry domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 01, 2010 9:23 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Maszeńka już zaszczepiona.
Ogłoszenia wiszą.
Uszy jeszcze się leczą.
Obrazek

magdaradek

Post » Wto cze 01, 2010 9:27 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Pięęękna dziewczynka :1luvu:

A czym szczepiłaś? Bo ja w najbliższym czasie musze też swoje stado szcvzepnąć i tak zbieram informacje czym szczepią inni, bo u mnie do tej pory Fel-o-vax III był w użyciu, ale słyszałam, że są już lepsze :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto cze 01, 2010 9:38 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Madziu, szykuj się na "urwanie telefonu" 8) Sądzę, że Maszeńka będzie miala wielu starających :wink:
Trzymam kciuki za uszka, a przede wszystkim za wymarzony, własny domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 01, 2010 9:39 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

AgaPap pisze:Pięęękna dziewczynka :1luvu:

A czym szczepiłaś? Bo ja w najbliższym czasie musze też swoje stado szczepnąć i tak zbieram informacje czym szczepią inni, bo u mnie do tej pory Fel-o-vax III był w użyciu, ale słyszałam, że są już lepsze :roll:

Moja Sibel była szczepiona 2 razy FOV - pierwszy raz III potem IV, a Mietek jako że był duży i miał ujemne testy białaczkowe był szczepiony Purvaxem - ponoć lepszy. Poza odczynem który się dość szybko wchłonął (też do końca nie wiadomo czy od białaczkowego składnika czy wściekliznowego, bo był szczepiony potem jeszcze) to ie było rewelacji. Sibel po FOV III rzygała a po FOV IV rzygała i miała dreszcze :roll: nie wspominam tego najlepiej. Mój nowy wet który szczepił Miecia mówił, że oni już FOV nie kupują, bo sami ludzie nie chcą tym szczepić, a i po co skoro Purevax jest nowszej generacji i te antyciała są robione na jakąś nowoczesną metodą komórkową chyba czy jakoś tak nie pamiętam a FOV jest robiony na jajku kurzym i stąd te rewelacja po szczepieniu.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto cze 01, 2010 9:42 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

AgaPap nasi lekarze szczepią Nobivac Tricat. Nie ma po nim takich sensacji jak po Fel-O-Vax, czyli osowiałości, obolałości itd.
Po Nobivacu kotki czują się wyśmienicie.

Co do ogłoszeń, to nie wiem. Oglądalność Masza ma bardzo dużą z tego co widziałam, ale w tytule mam tylko, że młodziutka, że śliczna szylkretka. Później ludzie widzą brak oczka i ........ pewnie dlatego cisza...
ale przecież ogłoszenia wystawione dopiero co, więc spoko - czekamy cierpliwie :D
Obrazek

magdaradek

Post » Wto cze 01, 2010 9:49 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

U nas w tej dziurze to jednak dalej najpopularniejsza jest FOV ale mój wet powiedział, że ściagnie mi to co będe chciała :D I właściwie o tym Trikacie to słyszałam dobre rzeczy, bo dla mojej młodzieży to będzie pierwszy raz, starsze były FOV szczepione już. Ale i tak nigdy nie wiadomo czy przy następnym nie będzie jakis ubocznych sensacji.
Chyba pozbieram nazwy szczepionek, którymi się szczepi na forum, napiszę je mojemu wetowi i poroszę go, żeby sam dobrał :wink:
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Wto cze 01, 2010 9:57 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Osobiście FOVa odradzam wszystkim. Tricata nie próbwałam i w najbliższym czasie raczej nie będę miała okazji ;) Doszczepiać pewnie będziemy Purevaxem IV obydwa sierściuchy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto cze 01, 2010 9:59 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

Gibutkowa pisze:Osobiście FOVa odradzam wszystkim. Tricata nie próbwałam i w najbliższym czasie raczej nie będę miała okazji ;) Doszczepiać pewnie będziemy Purevaxem IV obydwa sierściuchy.

Ja po tym co poczytałam na forum odnosnie FOVa też już nim nei będę szczepić - na pewno :evil:

AgaPap

Post » Wto cze 01, 2010 10:09 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

O :!: Cioteczki znów mądre rzeczy wypisują to poszperałam w kocich książeczkach i wyszło, że Zulciu jest po Nobivacu Tricacie i Forkacie a Nikita po Fel-O-Vax IV... Już sobie w książeczkach zapisałam, że polecacie Nobivac i Purvax...

W temacie szczepień...czy wy też szczepicie co 1,5 roku? jak to jest? Bo niby zalecane jest co rok, na innym forum ostro to krytykują piszą, że to napędzanie kabzy bo skuteczność szczepionki jest dłuższa... :?: Już sama nie wiem...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto cze 01, 2010 10:12 Re: Maszeńka - piękna roczna szylkretka - fotki str. 38!!!!

z tego co ja wiem, to zasada jest taka, że u kociaka szczepi się 2 razy w odstępie miesiąca a później za rok. A później co 2 lub 3 lata - co zależy od szczepionki :ok:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]