Wątek tymczasów. Iskierka s.7. w DS s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 24, 2009 15:49 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Nowe tymczasy. PP

Staś 1 był milusim kocurkiem. Urodził się w IV/V. Podbiegał do karmicielki na powitanie z podniesionym ogonkiem, miział się.
Wraz z dwoma braćmi mieszkał pod krzakami, świerkami.
Nie było tam dla nich miejsca. Zabrałam dwa z nich. Trzeci dziki, nieufny, ostrożny nie dał się złapać. Po cichutku, w kąciczku został mu postawiony maleńki domeczek, tak, aby był możliwie niewidoczny. Nie wiem jak długo tam przetrwa. Samego kociaka prawie nie widuję, zawsze się chowa gdzieś, ucieka, gdy słyszy najmniejszy szmer. Pułapki, nawet mercedesa omija łukiem. Po prostu musi tam zostać. Może uda mu się przeżyć zimę. Na pewno będzie regularnie i dobrze karmiony.
Dwa Stasie zabrałam w złej chwili. Wykastrowałam, zamiast najpierw zaszczepić.
To był błąd, za który kociak zapłacił życiem.

Teraz drugi Staś walczy o życie. I trzeci, który jest jakimś ich kuzynem, bo tu wszystkie koty pochodzą od jednej Ewy.
Ale te kociaki są silniejsze, one później zareagowały. Mają większe szanse wyjść z choróbska obronną ręką.
Ostatnio edytowano Wto paź 27, 2009 2:58 przez delfinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob paź 24, 2009 16:08 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Nowe tymczasy. PP

Delfinku... tak mi smutno...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 24, 2009 16:25 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

mnie też Haniu, tak bardzo wierzyłam w słowo PRZESILENIE CHOROBY
Dziś jestem już na skraju wyczerpania po ostatnich dniach i ostatniej nocy.
Idę sobie popłakać..

Niestety właściwie wyczerpałam już niemal do dna możliwości finansowe walki z chorobą, a czekają mnie jeszcze wydatki związane z konieczną dezynfekcją mieszkania. I utrzymanie stada.
Muszę podjąć okrutną decyzję: jeśli dzień jutrzejszy nie przyniesie gwarancji wyleczenia pozostałych Stasiów, będę musiała zrezygnować. Myślałam o pożyczce, ale staram się unikać takich rozwiązań ze względu na nieduże źródło utrzymania.
Nie mogę wystawiać rzeczy na bazarku, bo są skażone, praktycznie wszystko do spalenia.
Zresztą i tak nie mam kiedy pilnować bazarków.
Jedynie to co już jest wystawione znajdowało się w innym bezpiecznym pomieszczeniu (przywiezione ze sklepu od przyjaciół od razu tam trafiło, uf), razem ze zdrowymi kotami.

Proszę więc o mocne, bardzo mocne kciuki i dużo pozytywnej energii za pozostałe kocurki Obrazek
MUSZĄ WYZDROWIEĆ I TO SZYBKO!!!
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob paź 24, 2009 16:32 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

dellfin612 pisze:mnie też Haniu, tak bardzo wierzyłam w słowo PRZESILENIE CHOROBY
Dziś jestem już na skraju wyczerpania po ostatnich dniach i ostatniej nocy.
Idę sobie popłakać..

Niestety właściwie wyczerpałam już niemal do dna możliwości finansowe walki z chorobą, a czekają mnie jeszcze wydatki związane z konieczną dezynfekcją mieszkania. I utrzymanie stada.
Muszę podjąć okrutną decyzję: jeśli dzień jutrzejszy nie przyniesie gwarancji wyleczenia pozostałych Stasiów, będę musiała zrezygnować. Myślałam o pożyczce, ale staram się unikać takich rozwiązań ze względu na nieduże źródło utrzymania.
Nie mogę wystawiać rzeczy na bazarku, bo są skażone, praktycznie wszystko do spalenia.
Zresztą i tak nie mam kiedy pilnować bazarków.
Jedynie to co już jest wystawione znajdowało się w innym bezpiecznym pomieszczeniu (przywiezione ze sklepu od przyjaciół od razu tam trafiło, uf), razem ze zdrowymi kotami.

Proszę więc o mocne, bardzo mocne kciuki i dużo pozytywnej energii za pozostałe kocurki Obrazek
MUSZĄ WYZDROWIEĆ I TO SZYBKO!!!

Rozumiem Cię. W tym miesiącu wydaliśmy na diagnozowanie i leczenie Lili, Bokirkowe dziąsełka i astmę Oliwki ponad 1200 zł, a to nie koniec wydatków. Musieliśmy wziąć kredyt...

vega013

Post » Sob paź 24, 2009 16:34 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Kciuki i pozytywna energia są - w ilościach nieograniczonych.
Musi się udać, musi być dobrze, musi się udać, musi być dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob paź 24, 2009 16:37 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Bazyliszkowa pisze:Kciuki i pozytywna energia są - w ilościach nieograniczonych.
Musi się udać, musi być dobrze, musi się udać, musi być dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Po prostu musi, no musi i koniec! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Post » Sob paź 24, 2009 16:51 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

jeśli dzień jutrzejszy nie przyniesie gwarancji wyleczenia pozostałych Stasiów, będę musiała zrezygnować.

Basiu, lecz Stasiów. Ja zapłacę za leczenie. Podaj mi numer konta, przeleję coś na początek. Mój Maksio zdrowieje, dzięki Bogu, dziś wzięłam leki "na wynos", część mam z pracy. Na razie mam pieniądze.
AnielkaG

Post » Sob paź 24, 2009 20:10 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

dellfin612 pisze: Niestety właściwie wyczerpałam już niemal do dna możliwości finansowe walki z chorobą, a czekają mnie jeszcze wydatki związane z konieczną dezynfekcją mieszkania. I utrzymanie stada. [/b]

Poproszę o numer konta na PW. Powalczymy jeszcze trochę.

TotemPotem

Od: Pt paź 23, 2009 10:33

Post » Sob paź 24, 2009 22:18 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

[*]
:ok: :ok: :ok: za pozostałe kocurki
Ostatnio edytowano Sob paź 24, 2009 22:30 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob paź 24, 2009 22:27 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

[']

:cry: :cry: :cry:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie paź 25, 2009 2:49 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

TotemPotem pisze:
dellfin612 pisze: Niestety właściwie wyczerpałam już niemal do dna możliwości finansowe walki z chorobą, a czekają mnie jeszcze wydatki związane z konieczną dezynfekcją mieszkania. I utrzymanie stada. [/b]

Poproszę o numer konta na PW. Powalczymy jeszcze trochę.

Walczmy wszyscy :!: Lili też walczy :!: Tak wyglądała, kiedy była zdrowa Obrazek
Kliknij miniaturkę

Basieńko, trzymam kciuki za pozostałych Stasiów, a piątka demolek mocno zaciska pazurki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Post » Nie paź 25, 2009 10:14 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Aż się boję spytać, jak Staśki...?

Bazyliszkowa

Post » Nie paź 25, 2009 22:58 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

jak?
tez sie boje...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie paź 25, 2009 23:05 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Staśki trochę lepiej, ale kciuki nadal potrzebne. Pomoc finansowa również
Basiu, prosimy o numer konta na PW !!
AnielkaG

Post » Pon paź 26, 2009 7:44 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. PP-potrzebne wsparcie, post 2

Kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]