Wczoraj wyadoptowałam Tristana i Karmelka wraz z Pepe
Jako, że zwolniło się miejsce, postanowiłam przynieść do domu 3 kociaki ze Żbikowa. Mamusię zawiozłam na sterylkę.
Do mnie trafiły 3 dziewczynki. Wiek ok. 6 tyg. Zdrowe, oswojone i piękne kluski.
- dymna
- dymna szylkretka
- szylkretka tygrysia
Adopcje ruszyły i zaczynam widzieć światełko w tunelu...
21:45 - telefon. Dzwoni koleżanka, że jest na drodze pomiędzy Pruszkowem i Brwinowem i właśnie o mało nie przejechała kociaka, który wybiegł na ulicę.Wysiadła złapała go i okazało sie, że w rowie przy ulicy jest jeszcze 4 kociaki i czy mogłabym pomóc złapać, bo ona nie ma przy sobie nawet transporterka i latarki, a kociaki są w krzakach i w wysokiej trawie....
Oczywiście pojechałam....
Złapałyśmy pozostałe kociaki, a potem musiałyśmy jeszcze odnaleźć pierwszego złapanego, który ukrył sie w zakamarkach jej bagażnika...
Mąż koleżanki ma mega alergię na koty (co już wcześniej zostało sprawdzone), więc wylądowałam w domu z kolejnymi 5 kociakami...
Wyglada na to, że są to dwa mioty: 3 rudo-biali chłopcy wygladaja na jakieś 4-5 tygodni, a dwie dzieczynki - tricolorka i biało-bura na ok. 6-7 tygodni...
Kociaki zdrowe i nawet pchełek nie mają

Ręcznie łapane, więc nawet nie dzikie, za to były umazane w błocie i koszmarnie głodne... Na wejściu wcięły 3 saszetki RC i szklankę Babycata...
Tak więc, mam w domu 12 kotów....
Awanturę miałam wczoraj po powrocie męża
Dziś był fotograf i porobił zdjęcia, ale tymczasem moje wypociny...
Biało bura dziewczynka. Najbardziej nieśmiała i włażąca w kąty
Dymna dziewczynka
Dymna szylkretka. Najodważniejsza i piskiem domagająca się brania na kolana i głaskania
Szylkretka tygrysia (z tyłu). Spokojniejsza od dymnej, ale też ostro protestuje jak sie ją z kolan zdejmuje
Tricolorka tyłem. Spokojna i delikatna dziewczynka z pięknym czarnym wzorkiem w kształcie serca na czole
No i 3 biało rudych panów. Mają różny układ rudych plamek i są strasznymi wiercipiętami przez co wyszło tylko zdjęcie jednego...
Wszystkie kociaki pięknie wcinają i od razu zakumały do czego jest kuweta.
Może ktoś chętny by wziąć na tymczas?
Od razu można ogłaszać i oddawać. Nawet profesjonalne zdjęcia będą wieczorem.
Przyznam, że sytuacja w domu jest oględnie rzecz ujmując mocno napięta i chętnie (choć z bólem serca) bym je komuś przekazała...