Schr. Łódź : Basia w swoim troskliwym domku :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 02, 2008 15:01

mar9 pisze:
Etka pisze:sliczna myszka :)
Basia ma obserwatora na allegro, czy moze ktos sie Marysiu do Ciebie odezwal?

miałam telefon ale o Okruszka, który też ma Allegro.
Moje Allegro dla Basi skończyło się dzisiaj (bez ofert).
A Basieńka to anioł nie kot, strasznie ciężko będzie mi ją oddać (tak jak Bytunia) :cry:

ale Basia ma allegro
http://www.allegro.pl/item469357871_bas ... domek.html

i ma na nim obserwatora :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lis 02, 2008 15:07

Wiem, widziałam Twoje Allegro :lol: potrzymam kciuki za adopcję Basi, choć muszę Ci się przyznać, że coraz trudniej mi oddawać tymczasy do stałych domków. Chyba jestem nienormalna, bo choćby nie wiem co, ale ZAWSZE wydaje mi się, że u mnie maja najlepiej; wiem, wiem, że to bzdura, że lepiej kotkowi, który jest albo jedynakiem albo ma tylko jednego lub dwóch kolegów (a nie siedmiu np) ale co ja na to poradzę...buuuu
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie lis 02, 2008 15:10

ja tez zaczynam tak miec, ale sie pacam po tej glowie i mowie do siebie zmadrzej! ;)

:lol:

Etka

Post » Pon lis 03, 2008 10:20

Etka pisze:ja tez zaczynam tak miec, ale sie pacam po tej glowie i mowie do siebie zmadrzej! ;)

:lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 04, 2008 12:45

Szykuje się domek dla Basieńki.
Dzwoniła pani, która chciałaby wziąć Basieńkę dla swojej mamy.
Mama tej pani ma ok. 70 lat ale Pani zdaje sobie sprawę, że w razie czego, to jest w stanie zaopiekować się Basią, ew. Basia ma wrócić do mnie.
Wczoraj Basia była drugi raz zaszczepiona bo poprzednia kotka, która mieszkała z mamą tej pani umarła w maju br. i lekarz podejrzewał pp.
Pani została poinformowana, że w tej sytuacji mieszkanie MUSI być dokładnie zdezynfekowane Virkonem, Basia w związku z tym musiała być drugi raz zaszczepiona i po okresie ok dwóch tygodni może dopiero zamieszkać w nowym domku.
Łodzianki, jeżeli macie coś przeciwko temu domkowi to proszę napisać w wątku albo do mnie na pw.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 04, 2008 12:54

Mar9, jeśli ta pani robi na Tobie dobre wrażenie, "na rozum" i na intuicję czujesz, że Basi może być u tej starszej pani dobrze, to spróbuj.

Myślę, że warto byłoby skontaktować się z właściwym domkiem bezpośrednio, ja bym spróbowała porozmawiać z ową mamą. W krótkiej choćby telefonicznej rozmowie wyczujesz co to za osoba, tak dla własnego spokoju. Rozumiem, że Basię odwieziesz do pani osobiście, zobaczysz domek, uczulisz starszą panią na różne sprawy - np. związane z zabezpieczeniem okien czy karmą, ew. leczeniem itp.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lis 04, 2008 13:05

pisiokot pisze:Mar9, jeśli ta pani robi na Tobie dobre wrażenie, "na rozum" i na intuicję czujesz, że Basi może być u tej starszej pani dobrze, to spróbuj.

Myślę, że warto byłoby skontaktować się z właściwym domkiem bezpośrednio, ja bym spróbowała porozmawiać z ową mamą. W krótkiej choćby telefonicznej rozmowie wyczujesz co to za osoba, tak dla własnego spokoju. Rozumiem, że Basię odwieziesz do pani osobiście, zobaczysz domek, uczulisz starszą panią na różne sprawy - np. związane z zabezpieczeniem okien czy karmą, ew. leczeniem itp.

Ja nie jestem zmotoryzowana, w zw. z tym ta pani przyjedzie po Basię i po wstępnej rozmowie mam obiecane, że to ona zajmie się sprawą zapewnienia bezpieczeństwa Basi, opieki weterynaryjnej, jedzeniem, żwirkiem itd.
Z rozmowy wioskuje, że pani jest osobą odpowiedzialną (w końcu nie musiała mówić o tym pp) a rodzina jest bardzo zwierzolubna.
Poza tym Basieńka tak lubi być nakolankowym kotkiem a mama tej pani będzie jej mogła dać duuuużooo nakolankowego czasu.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 04, 2008 13:05

Trzymam kciuki za basieńkę, a moje futra pazurki:)

kasia.grecja22

Od: Pt wrz 26, 2008 15:56

Post » Wto lis 04, 2008 13:10

mar9 pisze: mam obiecane, że to ona zajmie się sprawą zapewnienia bezpieczeństwa Basi, opieki weterynaryjnej, jedzeniem, żwirkiem itd.
Z rozmowy wioskuje, że pani jest osobą odpowiedzialną (w końcu nie musiała mówić o tym pp) a rodzina jest bardzo zwierzolubna.
Poza tym Basieńka tak lubi być nakolankowym kotkiem a mama tej pani będzie jej mogła dać duuuużooo nakolankowego czasu.

wygląda to obiecująco, warto spróbować :D

gdyby coś (odpukać) to Basia ma gdzie wrócić
Obrazek

pisiokot

Post » Wto lis 04, 2008 13:12

wow domek sie dla Basi szykuje.
Ale szczerze to widz ja w rodzinie - mama, tata kolo 50-tki i do tego dorosle dzieci i wszyscy Basie tula i pieszcza ;)

ale sobie wymarzylam co?

Etka

Post » Wto lis 04, 2008 13:22

Etka pisze:wow domek sie dla Basi szykuje.
Ale szczerze to widz ja w rodzinie - mama, tata kolo 50-tki i do tego dorosle dzieci i wszyscy Basie tula i pieszcza ;)

Dorosła mama, tata i dorosłe dzieci idą do pracy albo do szkoły czy na inne zajęcia i kocio co najmniej pół dnia siedzi sam :wink: a tutaj jedna para rąk, ale 24h/dobę :D to niezła opcja :wink:
Obrazek

pisiokot

Post » Wto lis 04, 2008 13:26

Basia jest najszczęśliwsza, jak w domu jest cicho i spokojnie, więc myślałam, że najlepszy dla nie byłby właśnie taki dom, w którym jest starsza pani, która już nie pracuje, jest w domu praktycznie cały dzień, lubi zwierzęta i może im dać dużo czasu i pieszczot.
Basia jeszcze jest u mnie, więc mogę powiedzieć tej pani, ze Basia potrzebuje innego domku.
Basieńka to takie słodkie kociątko, że opieka nad nią to sama przyjemność, więc może u mnie być aż znajdziemy jej idealny dom.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 04, 2008 14:08

Marysiu, jesli ta Pani jest fajna osoba to nie zastanawiaj sie.
Najwazniejsze ze nawet jesli kiedys Pani odejdzie to ktos sie Basienka zaopiekuje a to bardzo wazne ze ludzie sa odpowiedzialni.
Najwazniejsze sa Twoje odczucia czy to jest ten dom. Jesli czujesz ze tak to Basia ma swoj dom :)

nasze odczucia na odleglosc to takie blu ble bli gadanie ;)

Etka

Post » Wto lis 04, 2008 14:24

Etka pisze:Marysiu, jesli ta Pani jest fajna osoba to nie zastanawiaj sie.
Najwazniejsze ze nawet jesli kiedys Pani odejdzie to ktos sie Basienka zaopiekuje a to bardzo wazne ze ludzie sa odpowiedzialni.
Najwazniejsze sa Twoje odczucia czy to jest ten dom. Jesli czujesz ze tak to Basia ma swoj dom :)

Po wstępnej rozmowie telefonicznej myślę, że domek bedzie dobry, a poza tym czeka nas przeciez bezpośrednia rozmowa, więc...
W każdym bądź razie dobro Basi leży mi na sercu i zrobię wszystko aby znaleźć dom, w którym będzie jej dobrze.
Poza tym jakoś tak wewnętrznie czuję, że Basia potrzebuje domku baaardzo spokojnego a dom ze starszą panią taki własnie jest.
Basia będzie miała swoje kolanka do ugniatania, ręce do głaskania a pani będzie miała słodko mruczącą przytulankę.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 04, 2008 14:41

Etka pisze: Najwazniejsze sa Twoje odczucia czy to jest ten dom. Jesli czujesz ze tak to Basia ma swoj dom :)

Dokładnie.
Z tego co piszesz, domek tej pani wygląda na idealny dla Basi.
Spokojny, czuły, cichy. Pani cały dzień ktoś będzie w domu, myślę, że Basi się to spodoba :D
Powinno być dobrze :ok:
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]