[Białystok]morze kociaków, dwa odeszły :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2007 23:21

Dziewczyny, chylę czoło i zamiatam grzywą normalnie :) Podziwiam i jeszcze raz podziwiam. O ! :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto lis 06, 2007 23:25

AniHili- Dobra dobra. Jakby nie patrzeć masz spory udział w tym co się dzieje :wink:
Jakbyś złowiła czarną maupę to jutro po 15 jadę karmić moje dzikawki działkowe. Ale nie zmuszam, coś mi sie widzi, że bardziej humanitarnie będzie odwieźć ją wiosną 8)

A wszystkich, którzy chcą zobaczyć jak pięknie to wszytko wygląda zapraszam do podsumowania na 1 stronę

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto lis 06, 2007 23:31

Aga, a jak jej nie oddam wcale? :wink: Dobrze jej, spasła się i spaceruje z Demonem. Więc jeśli już złapię to na wiosnę (a w praktyce pewnie nigdy) :P
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lis 07, 2007 7:22

Aga dla tych dużych kotów będzie bardzo ciężko znaleść domki wiem coś o tym ponieważ sama szukam dla 2 letnich kiciów dobrych domków. Zawsze ludziom powtarzam, że małe jest fajne ale wyrośnie i nie będzie już takie fajne więc lepiej znaleść dom dla maleństwa, które szybko zaskarbi sobie łaski niż dla dorosłego kota. A ta Pani nie mogła zadzwonić jak one jeszcze były małe ?? :wink:
Choć jak już pisałam wcześniej udało mi się znaleść jeden dobek dla dwu latka dziś jedzie do nowych pańciów zaraz po kastracji a drugi pojechał jakiś czas temu do Wawki do DT może tam szybciej coś znajdzie :P
Został y nam panienki: tricolorka Poopcia, bura z białymi skarpetkami i krawatem Skarpetka, prawie srebrna Klara ( podobna do tej z reklamy ) kocur Murzynek taki czarny z przebłyskami rdzawego, bury Kropka i cały czarny bez imienia i zdjęć :lol:
Także 7 dorosłych kotów, rany to jest wyzwanie 8O

Ja tak się denerwuję przed tym zabiegiem u bezoczka jakbym to ja miała mieć tę operację :lol:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro lis 07, 2007 11:21

Zobaczcie jak się zadomowiłam :lol:
Kwiatek z podwórka musi zimować w domku ale łodygi ma dość twarde
ciekawe czy uda mi się na nie wspiąć:

Obrazek

monia3a

Post » Śro lis 07, 2007 18:01

niestety pod blokiem nic nie znalazłam :x choć jedzenia najpierw jeszcze nie było, to jak przyszłam po 10 minutach to już zostały same resztki. a po kotach ani śladu.
ale jest i dobra wiadomość - mogę kilka dni przechować tego maluszka. jak coś to dzwońcie lub piszcie

justine_z

Od: Wto maja 29, 2007 18:31

Post » Śro lis 07, 2007 20:50

Tak czekam i czekam na wieści... zaglądam i nic :( co z koteńkami? jak Szaraczek? Jak Bezoczka zniosła operację? Jak pozostałe koteńki?

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro lis 07, 2007 21:02

Bezoczka już po operacji, narazie cały czas otępiała i to jest najgorsze, narkoza pomału ustępuje a ona chodzi jak pijana a jak ją zamknę to piszczy, noc zapowiada się ciekawie :wink:
Kawaler zza mego okna pojechał dziś do nowego domu ale o tym to więcej napiszę Aga.
Ja jedynie go wzięłam do domu, wykąpałam poodklejałam poprzylepianą gumę i leczę teraz ręce, kot nie przyzwyczajony do pieszczot na każdy dotyk albo gryzie albo drapie.

monia3a

Post » Śro lis 07, 2007 21:22

Oj, to smutny widok taki kotek po narkozie, wiem. Ale jutro już będzie, mam nadzieję, kicia jak nowa. Biedeczka maleńka. No a kotek z okienka to chyba miał szczęście że tak szybko znalazł lokum ;) No dobra, poczekam jeszcze na wieści od Agi. I fajnie że napisałaś o koteńce :)

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro lis 07, 2007 21:47

Już piszę, piszę :)

Po pracy zawiozłam dziś szaraczka od nowego pana na zastrzyki. Jak zajechałam do pana to kić traktował go jako drapak :) Łaził po nim, tulił się-widać, ze się lubią 8)
W lecznicy nie było tempertaturki ale nosek trochę zaflukany więc kić ponownie dostał 5 zastrzyków. Bossz jak mi go szkoda było-po pierszych trzech rzucił się na mnie, wtulił i prosił żeby już go nie kłuć. I te igły były na moje oko jakies takie podejrzanie grube :(
Zawiozłam go potem na konsultację do moich wetów. Powiedziałam, ze w trosce o kocią psychikę nie chce go maltretować (maluch siedział w tym czasie wtulony we mnie i płakał) Dostał prochy do ryjka na wynos, dokupiłam mu też jeszcze Scannomune. NOwy Pan dokładnie wysłuchal instrukcji, ma wszystko zapisane. Jakby kić poczuł się gorzej to pojedzie ponownie na zastrzyki...
I teraz proszę o radę-bo troche mnie opadły wątpliwości- jak myślicie-czy powinnam go jeszcze jutro zawieźć na zastrzyk? Czy prochy do ryja? Bo to również jest antybiotyk,ale ponieważ nie ma zamiennika tego z zastrzyku to jest zmiana leku. Nie chcę mu zaszkodzić, ale też nie chciałabym go maltretować.
A jeszcze dodam, że jak go odwiozłam, to uciekł do swojego Pana i się skarżył na mnie :(

aga&2

Post » Śro lis 07, 2007 22:04

Po oddaniu kicia byłam na działce na karmieniu dziczków.
Justine_Z-kotka Ala pozdrawia. Ma takie grube futro, że jej nawet pozazdrościłam :wink:
Spróbuj coś złapać u siebie pod blokiem. W ciągu kilku dni powinien znaleźć się domek. Może poprosić karmicielkę, żeby spróbowała? Jeśli Ci sie nie uda to ja pójdę łapać na Jurowiecką w niedzielę (do niedzieli jestem niestety uziemiona-do 15-16 zajęcia, potem w piątek zawiezienie kicia od pani z TOZ do nowego domku i nakarmienie dziczków działkowych...
Może jakaś mała brygada ma możliwość złapać tego spryciarza wcześniej?
Jest też zamówienie na małą czarną kotkę (2 chętne domy)

Wieczorkiem natomiast zawiozłam bialego kicia od Monia3a do nowego domku. Monia go wypucowała, podrasowała, że wyglądał prześlicznie.
Pan wywarł dobre wrażenie, kić pojedzie do jego rodziców pod Białystok. Pan sam wspomniał o kastracji, więc nie musiałam się nawet produkować :wink: Cieszę się, że już kiciowi w pupkę ciepło. :P

aga&2

Post » Śro lis 07, 2007 22:11

Ja dziś widziałam w przelocie jakieś kociaki na trawniku między Branickiego a Białką. Takie raczej podrośnięte. Jakieś czarne coś chyba też było.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lis 07, 2007 22:20

W którym miejscu? TU bliżej ronda przy Pałcowej? BO jeśli tak to dzwoniłam do ich karmiciela i ma łowić, ale to dzicz straszna :roll:

aga&2

Post » Śro lis 07, 2007 22:25

Ponoć u mnie na osiedlu pojawiła się kicia nieduża, ale szara. Jeszcze nie widziałam ale jest pod dobrą opieką, więc może któryś z domków potencjalnych się zdecyduje.
I wyobraźcie sobie- 2 karmicielki zdecydowały się przetrzymać "na spółkę" kicie po sterylizacji - tez osiedlową, mamę kiciów szaro-zielonych. Mam nadzieję, że się im spodoba, to może na przyszłość byłby jeszcze awaryjny domek...
Ech, rozmarzyłam się....

aga&2

Post » Śro lis 07, 2007 22:34

Tak, przy samym rondzie. Jakieś zboczenie już mam, bo ile razy gdzieś jadę to lookam czy kotów nie ma żadnych :roll:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

[poprzednia][następna]