po raz kolejny - rasowy tylko z rodowodem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 24, 2006 21:48

KociaCiocia pisze:
TŻ Oberhexe pisze:Gdzie? W którym miejscu padły konkrety?

Sorki, nie mam czasu ani ochoty przeglądać ponownie tego kilometrowego wątku w poszukiwaniu konkretów. Ale ewidentnie jeżeli one nie były wystarczające zeby cię do tego przekonać... moje też nie będą... więc jaki jest sens ich powtarzania.

O ile można powtarzać coś, co nie zostało w ogóle napisane...
Nie padł ani jeden argument wyjaśniający w jaki sposób wprowadzenie metryk utrudni życie pseudohodowcom.
Daruj sobie takie wykrętne odpowiedzi, po prostu obrażasz rozmówców...
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro maja 24, 2006 21:50

A jaka jest roznica miedzy kciakami po rodzicach z rodowodem a kociakami po rodzicach z metryka? 8O 8O 8O 8O

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Śro maja 24, 2006 21:53

KociaCiocia pisze:Tego nie musiałyscie łopatologicznie pisać, bo zdaje sobie z tego sprawe, że nic oprócz wczesnej kastracji nie powstrzyma pseudohodowli, ale jeżeli chociaż 5% osób zauważy tak jak ja różnice w "kocie po rodzicach z rodowodem" a "rodzicach z metryczką" to moim zdaniem już jest pewien sukces.

Przepraszam, ale dla rozmnażacza nie ma różnicy.
Dla klienteli rozmnażaczy też nie.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro maja 24, 2006 21:55

he, doczytalam, niezle !!!
A przy okazji Kociaciociu, gdzie w moich wypowiedziach odnioslam sie do jakiejs konkretnej hodowli? 8O
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro maja 24, 2006 21:55

TŻ Oberhexe pisze:Daruj sobie takie wykrętne odpowiedzi, po prostu obrażasz rozmówców...

8O

Padły konkrety które mnie zadawalały, jak widac ciebie nie jeżeli wciąż zadajesz to samo pytanie. Daruje sobie więc... Dobranoc
Obrazek

KociaCiocia

Od: Wto lis 23, 2004 14:50

Post » Śro maja 24, 2006 21:57

KociaCiocia pisze:
TŻ Oberhexe pisze:Daruj sobie takie wykrętne odpowiedzi, po prostu obrażasz rozmówców...

8O

Padły konkrety które mnie zadawalały, jak widac ciebie nie jeżeli wciąż zadajesz to samo pytanie. Daruje sobie więc... Dobranoc

Jezu, gdzie? Gdzie byly te konkrety? Ten belkot o rejestrowaniu kotow rasowych jako domowe, bo hodowca ma zwidy?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Śro maja 24, 2006 21:59

Jowita pisze:
KociaCiocia pisze:

8O

Jezu, gdzie? Gdzie byly te konkrety? Ten belkot o rejestrowaniu kotow rasowych jako domowe, bo hodowca ma zwidy?

Oj, bedziesz musiala przepraszac :mrgreen:

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Śro maja 24, 2006 22:00

enigma pisze:
Jowita pisze:
KociaCiocia pisze:

8O

:ryk:
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Śro maja 24, 2006 22:00

enigma pisze:
Jowita pisze:
KociaCiocia pisze:

8O

Oj, raczej nie :lol:
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Śro maja 24, 2006 22:07

Tak sobie myślę, po co właściwie hodowca ma się tłumaczyć z wprowadzenia metryk. Bo komuś to nie odpowiada? To niech ci, którym to nie odpowiada postarają się uniemożliwić wystawianie metryk. Niech zmienią przepisy. Na razie hodowca miał prawo je wprowadzić a co one mu dadzą i czy będą uzasadnione czas pokaże. Nie zmienia to faktu, że osoby negatywnie nastawione do metryk nie mają prawa negować legalności hodowli ani rasowości kotów z niej pochodzących. Ja osobiście jestem już zmęczona tą sprawą. Muszę zająć się moimi nierasowymi kotami.
Ostatnio edytowano Śro maja 24, 2006 22:18 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro maja 24, 2006 22:12

mirka_t pisze:Nie zmienia to faktu, że osoby negatywnie nastawione do metryk nie mają prawa negować legalności hodowli ani rasowości kotów z niej pochodzących. Ja osobiście jestem już zmęczona tą sprawą. Muszę zająć się moimi nierasowymi kotami.

Też mam nierasowe koty, Mirko - jak wiele osób wypowiadających się w tym wątku :lol:
A co do negatywnego nastawienia, napisałam wcześniej:
Beliowen pisze:Nikt tu nie kwestionuje że koty mają rodowody, że są rasowe - ja przynajmniej kwestionuję tylko sens wydawania metryczek.
Bo że nie powstrzyma to przed rozmnażaniem na lewo to już i ja i Jowita napisałyśmy łopatologicznie.
A budzi niesmak - bo hodowca traktuje wszystkich nabywców jak potencjalnych złodziei :(
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Śro maja 24, 2006 22:17

mirka_t pisze:Na razie hodowca miał prawo je wprowadzić a co one mu dadzą i czy będą uzasadnione czas pokarze.

Podobno miały być biczem na pseudohodowców...
Widzę, że „rura zmiękła” i w tej chwili jest „czas pokaże”. Przepraszam, ale co pokaże? Zrobicie badania statystyczne dotyczące pseudohodowli w Żorach i okolicach? :roll:
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro maja 24, 2006 22:19

TŻ Oberhexe pisze:
mirka_t pisze:Na razie hodowca miał prawo je wprowadzić a co one mu dadzą i czy będą uzasadnione czas pokarze.

Widzę, że „rura zmiękła” i w tej chwili jest „czas pokaże”. Przepraszam, ale co pokaże? Zrobicie badania statystyczne dotyczące pseudohodowli w Żorach i okolicach? :roll:

Boskie te badania statystyczne, cudowny pomysł Wojtku.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Śro maja 24, 2006 22:23

Enya pisze:
TŻ Oberhexe pisze:

Widzę, że �rura zmiękła� i w tej chwili jest �czas pokaże�. Przepraszam, ale co pokaże? Zrobicie badania statystyczne dotyczące pseudohodowli w Żorach i okolicach? :roll:

Boskie te badania statystyczne, cudowny pomysł Wojtku.

Swoją drogą, mogłoby to być bardzo kształcące.
Dla innych klubów - bo jeśli to rewelacja, niech idzie w eter.
A jeśli się okaże porażką, też warto wyniki puścić w świat jako ostrzeżenie.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Śro maja 24, 2006 22:23

TŻ Oberhexe pisze:

TŻ Oberhexe zrobienie badań statystycznych dotyczących pseudohodowli byłoby trudne. Zbyt wiele kociąt z tej hodowli jest rozsianych po kraju. Co prawda nie orientuję ile z nich zostało sprzedanych z metryką ale na pewno nie są to Żory i okolice.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

[poprzednia][następna]