Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Doris2 pisze:To nie jest normalna sytuacja z tym nie jedzącym kotem. A ta lekarka co się zacięła nie może go zbadać co mu jest, albo ktoś inny np. na koszt Gminy.
Nie rozumiem, tylu profesjonalistów i oczekują od bogu ducha winnej kobiety żeby leczyła kota z jadłowstrętu. To może daliby mu coś na poprawę nastroju, coś na stres i wtedy by zaczął jeść.
Bardzo dziwne zachowanie weterynarzy. Nie reagują na zgłaszane objawy. Dziwne.
Trochę za długo on nie je. Podobno może się z tego powodu szybko rozwinąć stłuszczenie wątroby już po 2 dniach, więc mogą za chwile dołączyć inne objawy.
avinnion pisze:Mój bilans dnia:
Jeden kot w depresji, samobójca niejadek,
Jeden kot zarzygany z gastro fazą
Jeden kot z uszkodzoną łapką.
Zero weterynarzy którym mogłabym zaufać.
Także jutro nie będę mieć czasu dopieszczać Onx.
Zaniosłam na kolację udka w rosole, Felixa wołowego, wątróbki kurze. Zero reakcji. Wyjęłam transporter, siedzi i patrzy tępo. On może faktycznie ma wściekliznę i to są jakieś objawy?
Waleriany jeszcze nie próbowałam. Tuńczyk we wszystkich wariantach tak, wędliny tak, puszki, pasztety, pasty, kocie mleczka, kocie smaczki ciasteczka i kiełbaski, musy, makrele, kurczaka, suche tak. Z podrobów tylko wątróbki i serca.
Doris2 pisze:Oj, ale mi chodzi o to że weterynarze nie reagują i to nie jest normalne. Czy to normalne że weterynarz ma gdzieś że kot nie je, a wszędzie w różnych artykułach pisze że jak nie je dobę to trzeba go zbadać u weterynarza.
Doris2 pisze:Mają zareagować na to że nie je. Takie są moje odczucia, biorąc pod uwagę że nawet po 2 dobach może dojść do stłuszczenia wątroby.
Doris2 pisze:Cieszę się. Ja słyszałam że po 2 dobach ale jak sama wiesz nie jestem ekspertem. Jak po 4 to tym lepiej dla kotów. Nie będę się sprzeczać. Pewnie masz rację. Nie mniej jednak jeśli kotek nie będzie dalej jadł to trzeba zareagować jakoś. Czemu weterynarze nie mówią co zrobić jeśli sytuacja dalej będzie się tak utrzymywać jak dotychczas, nie wiem. Dla mnie to dziwne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Beanie, Blue, Google [Bot] i 36 gości